Híradó

Babzsákkal dobta fejbe a bölcsődés kisfiút a nevelő Érden, megszólalt az önkormányzat

Barsi FanniBarsi Fanni

2024. május 3. 19:21

Babzsákkal fejen dobott egy kisfiút egy bölcsődei nevelő – erről beszélt a gyerek anyja az Indexnek. Kiderült: előtte egy másik gyerek száját celluxszal ragasztotta le. A tavaly novemberben történtek után a nevelőt elbocsátották az önkormányzati fenntartású érdi bölcsődéből. A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz.

A kisfiú még hároméves sem volt, amikor az egyik nevelőnő fejen dobta – erről a gyerek édesanyja beszélt az Indexnek. Az eset tavaly novemberben történt az érdi bölcsődében. Az anya a lapnak azt mondta: fejbe dobták a kisfiát egy babzsákkal, amelyben bab volt. A lap szerint a kisfiúnak bevérzett a szeme, állítólag jegelték is.

A nap végére már nem látszott sérülés a gyereken. A nevelők aznap nem mondták el az anyának, mi történt. Sőt, a bölcsőde igazgatójának is csak négy nappal később szóltak, amikor a vezető visszajött a szabadságáról, emiatt szóbeli figyelmeztetést kaptak. A kisfiút fejbe dobó nevelőt elbocsátották, és az óvoda vezetője feljelentést tett a rendőrségen.

Ezután még szintén napok teltek el, mire a bölcsőde vezetője értesítette a szülőket. A kisfiú anyja szerint ez elfogadhatatlan. Az önkormányzatnál azt mondták, addig adatokat gyűjtöttek. 

Intézményvezetőnk álláspontja szerint szeretett volna mindenre kiterjedő vizsgálatot, mielőtt a szülőket tájékoztatja, minden tényt fel szeretett volna tárni, mindenkivel szeretett volna beszélni 

– mondta László Ferenc, az érdi önkormányzat kommunikációs vezetője.

A kisfiút fejen dobó gondozóról ekkor derült ki, hogy korábban egy másik gyerek száját celluxszal ragasztotta le. Az ügyben vizsgálatot indított az önkormányzat és a bölcsőde is. Ebből megtudták: a nevelő azért dobta meg a kisfiút, mert sírni kezdett.

A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz.

#Híradó#Videó#Belföld#érd#bölcsőde#nevelő#babzsák#cellux#top hírek

Címlapról ajánljuk