Híradó

Hiába a botrányok: újrázna a négygyerekes családot kilakoltató és az egészségházban lakó polgármester is

Szondi VandaSzondi Vanda

2024. május 2. 19:05

Újraindul a polgármesteri székért a négygyerekes családot kilakoltató településvezető a Veszprém megyei Bében, és az a bácsszőlősi – korábban fideszes – polgármester is, aki évekig az uniós pénzen felújított egészségházban lakott. A településvezetőket hiába kerestük, nem akartak nyilatkozni.

2022-ben forgatott a Házon kívül Lugosi Györggyel, akinek feleségével és négy gyerekével 30 napja volt új otthont keresni maguknak, mert miután nem tudták fizetni a bedőlt devizahitelt, a házat elárverezték a Veszprém megyei Bében. Először a polgármesterhez fordultak segítségért – hiába.


Egyetlen reményük az volt, ha a 3 millióért meghirdetett házra senki nem licitál, akkor fél év haladékot kapnak. 

De a határidő lejárta előtt két és fél perccel beérkezett az egyetlen licit: épp a falu polgármesterétől, Brunner Imrétől.

A házhoz, ami két éve annyira kellett a polgármesternek, hogy egyetlen nap haladékot se adott a négy gyerekes családnak, azóta látszólag hozzá se nyúltak. A polgármester független jelöltként most újraindul a településvezetői székért. Szerettünk volna interjút kérni Brunner Imrétől, de telefonon csak annyit mondott: nem akar nyilatkozni.

Bácsszőlős polgármestere is újrázna

Ahogyan hiába keretük a Bács-Kiskun megyei Bácsszőlős újrázni akaró fideszes polgármesterét is. Szarvas Róbert ellen hivatali visszaélés miatt folyik eljárás. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hozta nyilvánosságra februárban, hogy a polgármester évek óta az uniós pénzből felújított egészségházban lakik. Amikor erről kérdezte, Szarvas azt is letagadta, hogy ő a polgármester. Végül bevallotta, hogy ő a polgármester, de Hadházy Ákos kérdéseire nem akart válaszolni. „B*szd meg, valahol laknom kell” – mondta akkor.


A Népszavának most Szarvas Róbert azt mondta, azért nem beszélt hosszabban Hadházy Ákossal, mert bajban volt: „nagyon kellett mennem WC-re”. Szarvas Róbertnek egyébként van Bácsszőlősön egy szolgálati lakása, de szerinte annak nem jó a kéménye. A helyiek szerint ez rossz kifogás.

Szarvas Róbert nemrégiben kiköltözött az egészségházból, Bácsszőlőst azonban nem tervezi otthagyni. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint már összegyűjtötte az újrainduláshoz szükséges ajánlást, így június 9-én rá is lehet majd szavazni, de már nem fideszes jelöltként, hanem függetlenként. 

#Híradó#Videó#Belföld#politika#polgármesterjelölt#önkormányzati választás 2024#szolgálati lakás#kilakoltatás#béb#Bácsszőlős#top hírek

Címlapról ajánljuk