Gazdaság

Hetente kettőnél többször is változtathat az üzemanyagárakon a Mol

rtl.hurtl.hu

2024. május 3. 14:06

Nem biztos, hogy a Mol minden héten él a lehetőséggel, de az új árazással gyorsabban követi majd a világpiaci folyamatokat. 

A heti két alkalom helyett sűrűbben dönthet a Mol a nagykereskedelmi árról – írta az Index a kutasoknak kiküldött tájékoztatóra hivatkozva.

„Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Mol változtat eddigi árképzési gyakorlatán: megteremtjük a lehetőségét annak, hogy az eddigi heti két alkalom helyett akár többször is dönthessünk az üzemanyagok nagykereskedelmi áráról. Az a célunk, hogy rugalmasabban tudjunk alkalmazkodni a folyamatosan változó világpiaci helyzethez” – olvasható abban a levélben, amelyet az olajtársaság küldött ki a partnereinek.

Az újfajta, többszöri ármeghatározás ugyanakkor nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden héten többször változni is fog az üzemanyagok nagykereskedelmi ára. Az árakon akkor változtatunk, ha azt a világpiaci körülmények indokolttá teszik – írták.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter múlt szerdán rendkívüli sajtótájékoztatón szólította fel az üzemanyagkereskedőket, hogy „önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz” az áraikat. Arról is beszélt, hogy a kormány szerint a gázolaj 10, míg a benzin estén 27 forinttal magasabbak az árak, mint amit elvárnak. A miniszter azt is bejelentette, ha rövid időn belül nem érik el ezeket az árakat, akkor a kormány lépni fog, most két hét haladékot adtak.

A Független Benzinkutasok Szövetsége szerint nekik súlyos érvágás, és mozgalmat indítanak, hogy az emberek a családi vállalkozások által működtetett kis kutaknál tankoljanak.


Nyitókép: Róka László/MTVA

 

#Gazdaság#mol#üzemanyagár#benzin#gázolaj#benzinkút#ársapka

Címlapról ajánljuk