EUEurópa

Elengedtek egy galambot az Európai Parlamentben

rtl.hurtl.hu

2024. április 24. 20:39

A szlovák képviselő nem aratott osztatlan sikert tettével.

Nem aratott osztatlan sikert az a szlovák képviselő, aki egy élő galambot engedett el az Európai Parlament szerdai strasbourgi ülésén – erről a Guardian ír.

A jobboldali Szlovák Patrióta párt vezetője, Miroslav Radačovsky felszólalásában békét kívánt „az egész világnak, az oroszoknak és az ukránoknak”, majd táskájába nyúlt és elővette a madarat, amit elengedett az ülésteremben. „A béke jelképeként szeretném szabadon engedni ezt a galambot, hogy jelképezze azt, hogy Európának békére van szüksége. Egyesítsen ez a galamb mindannyiunkat” – mondta.

A tudósítás szerint ahelyett, hogy egyesítette volna a jelenlévőket, sokakat inkább elborzasztott a szlovák képviselő előadása. Caroline Roose francia zöldpárti képviselő arra figyelmeztetett, hogy az Európai Parlament szabályaival szembe megy, ha egy élő állatot használnak fel politikai céllal. „Egy állatot használt fel, amit a táskájába rejtett, mint egy egyszerű tárgyat, hogy a békéről tegyen nyilatkozatot” – mondta Roose, hozzátéve, hogy ezt teljesen elfogadhatatlannak tartja.

Miközben a madár repkedett a teremben, egy másik képviselő megkérdezte Radačovskytól: „el is tudja kapni?”

#Európa#európai parlament#galamb#szlovákia#strasbourg

Címlapról ajánljuk