Bulvár

Meghalt Andraschek László, a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

rtl.hurtl.hu

2024. május 3. 13:52

Meghalt Andraschek László, a lottómilliomos hajléktalanként ismertté vált győri férfi, aki utolsó forintjait költötte el egy lottószelvényre, amivel több mint hatszázmillió forintot nyert. 

Meghalt a lottómilliomos győri hajléktalanként ismerté vált Andraschek László – mondta el a Telexnek a férfi felesége. Anikó a lapnak elmondta:

Négy hét alatt elvitte Lacit a rák, a máján lett daganat, mikor a diagnózis kiderült, már menthetetlen volt.

A Telex beszámolója szerint a nyereményüket végül felélő Andraschek László búcsúztatásán már nem volt tömeg, talán harmincan lehettek. Felesége elmondta, hogy nem is akarta volna, hogy nagyon sok ember legyen, hozzátéve, hogy „a rokonok azért ott voltak”. A nő kijelentette: „Hát, igen… már nincsenek mellettünk sokan”

Andraschek László 2014-ben lett országosan ismert, miután a Magyarországon megszokott gyakorlattól eltérően feleségével együtt nyíltan vállalták, hogy lottómilliomosok lettek.

A férfi 2013 szeptemberében épp Budapestre indult egy alkoholbetegeknek tartott tréningre, amikor beugrott a lottózóba, megnézni a nyerőszámokat. Az egykor hajléktalan férfi az utolsó forintjait költötte el a lottószelvényre. Amikor rájött, hogy megnyerte a skandináv lottó főnyereményét, 630 millió forintot, nem hitt a szemének.

A házaspárral 2014-ben a Házon Kívül készített riportot, akkor Andraschek László elmesélte, hogy az utolsó 1500 forintjából 900-at költött arra a szelvényre, ami végül 630 millió forintot ért:


A Fókusznak akkor arról beszéltek, hogy nem vágynak luxusra. A Fókusznak nyilatkozó pénzügyi szakemberek ugyanakkor arra figyelmeztettek, hogy a hatszázmilliós nyeremény nem akkora pénz, amit ne lehetne 1-2 év alatt elverni, még akkor is, ha odafigyelünk rá. A pszichológus pedig jelezte, hogy a mélyről jött emberek még nehezebben dolgozzák fel a hirtelen jött gazdagságot.


Nem sokkal később a Háton kívül stábja ismét felkereste a házaspárt. Akkor még úgy tűnt, hogy ügyesen fektették be a pénzüket, és még rengeteg tervük van. Az akkor vadonatúj balatoni nyaralójukat és otthonukat is megmutatták:


Egy évvel később vállalkozásba fogtak, szenvedélybetegeket segítő alapítványt hoztak létre, és egy alkoholmentes kávézót is nyitottak Győrben:


2017-ben az RTL Híradó már arról számolt be, hogy tartozásai miatt bezárja kávéházát a hajléktalanból lett lottómilliomos, mert a bolt veszteséges volt és az adóhivatalnak is tartoztak:


Nyitókép: Fókusz

#Bulvár#Andraschek László#lottómilliomos#hajléktalan#győr#meghalt

Címlapról ajánljuk