Belföld

Megvan Az álommeló győztese meg Novák Katalin gazdasszonya, és az is kiderült, kik lesznek a ValóVilág első beköltözői

rtl.hurtl.hu

2024. május 4. 20:03

Javában dübörög a választási kampány, amit a Fidesz például rengeteg pénzzel is megtol. Kiderült, százszor annyit költöttek a kampány első hetében a Facebookon hirdetésekre, mint a Momentum, és ezerszer annyit, mint a DK. És ha már pénz, az rtl.hu kiderítette: több milliós rezsiszámlája van két volt köztársasági elnöknek is, de nem kell aggódniuk miatta, mindet az adófizetők állják. Ahogyan Novák Katalin titkárságát és gazdasszonyát is. Már meg is van, ki nyerte el ez utóbbi posztot, ahogyan pénteken az is kiderült, ki lett Az álommeló győztese és Balogh Levente új elnöki asszisztense. De nemcsak ennek örülhetünk, hanem annak is, hogy vasárnap kezdődik a ValóVilág 12. évada, mi pedig megmutatjuk, kik lesznek az első beköltözők. 

Elnöki ügyek

A kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin lakást egyelőre nem igényelt, titkárságot viszont igen. Kiderült, gazdasszonya is van, akit búsásan megfizetnek. A Szabad György irodaházban hárman dolgoznak Novák Katalinnak, a titkárságvezető havi bruttó 2 millió 400 ezer forintért. Az Országgyűlés Hivatala az RTL Híradónak válaszolt titkársági kiadásaival kapcsolatban.


A másik két volt köztársasági elnöknek meg a rezsi miatt nem kell aggódni. Csaknem 9,5 millió forint volt tavaly a környezetvédelmi alapítványt vezető Áder János gáz- és áramszámlája – tudta meg az rtl.hu. A másik volt elnök, Schmitt Pál ehhez képest szerényebben élt, neki csak 6,8 millió forint volt a rezsije. Az üggyel a Híradó is részletesen foglalkozott.

Botrányos indulók

2022-ben forgatott a Házon kívül Lugosi Györggyel, akinek feleségével és négy gyerekével 30 napja volt új otthont keresni. Miután nem tudták fizetni a bedőlt devizahitelt, a házat elárverezték a Veszprém megyei Bében. Először a polgármesterhez fordultak segítségért – hiába. Brunner Imre magának akarta a házat és jóval áron alul, hárommillió forintért kaparintotta azt meg az árverésen. A korábban fideszes polgármester most független jelöltként újraindul. Szerettünk volna interjút kérni Brunner Imrétől, de telefonon csak annyit mondott: nem akar nyilatkozni.


Olyan polgármestert is találtunk, aki botrányai után is fideszesként indulna újra a polgármesteri címért. Egedi István, Pétervására jelenlegi vezetője tavaly azzal szerepelt az országos sajtóban, hogy ötvenmillió forint uniós támogatásból falusi vendégházat épített. A polgármester szerint minden szabályosan történt, az Integritás Hatóság viszont több szabálytalanságot is észlelt a projekt körül. 


A lombkoronasétánnyal elhíresült polgármester sem hagyja ki az idei polgármester-választást. Filemon Mihály ezúttal függetlenként indul Nyírmártonfalva vezetéséért. Hogy ezúttal miért nem a Fidesz színeiben, azt nem árulta el, és a pártot is hiába kerestük. A kistelepülésen öt másik független jelölt indul a polgármesteri posztért. Közülük azok, akik nyilatkoztak az RTL Híradónak, úgy látják, a híres-neves lombkoronasétány a választások megkerülhetetlen témájává vált.

Fideszes pénzeső a kampányra

A négy legdrágább politikai reklámkampányból három Magyarországon futott áprilisban a Google európai uniós adatai szerint. Százszor annyit költött a Fidesz a kampány első hetében a Facebookon hirdetésekre, mint a Momentum, és ezerszer annyit, mint a DK az RTL Híradó gyűjtése alapján. Az európai parlamenti és az önkormányzati választás előtt nincs törvényi korlátja a politikai hirdetésekre fordítható összegnek: a pártok annyit költhetnek, amennyit tudnak.

Magyar Péter esélyei

Karácsony Gergely szerint a NER lebontása helyett annak visszaépítését jelenti, hogy a Tisza Párt polgármesterjelölteket indít Budapesten. Magyar Péter viszont az RTL Híradónak azt mondta, nem az döntött a kerületek kiválasztásánál, hogy ellenzéki vagy kormánypárti polgármester van. A választási szakértő szerint Magyar Péter listaállítása átírhatja a fővárosi politikai viszonyokat.


A Medián a héten azt is nyilvánosságra hozta, hogy Magyar Péter pártja több szavazatot kaphat az EP-választáson, mint a három ellenzéki párt összesen. A mérések alapján a biztos szavazók között továbbra is stabilan, de a korábbinál kisebb előnnyel vezet a Fidesz-KDNP. Az RTL Híradónak nyilatkozó választási szakértő óvatosságra intett a közvélemény-kutatási adatokkal kapcsolatban. 

20 éve európai uniós tag Magyarország

Magyarország európai uniós csatlakozásának 20. évfordulóján, május elsején újra uniós zászló lobogott a Parlament épületén. A zászlót azonban nem a fideszes házelnök, hanem a Momentum képviselői rakták ki. A DK, az MSZP és a Párbeszéd közös majálisán Dobrev Klára arról beszélt: meg kell védeni a csatlakozást, mert a kormány ki akarja vezetni az országot az unióból. 


Olyan fiatalokat is kérdeztünk, akik koruknál fogva először élhetnek szavazati jogukkal június 9-én az európai parlamenti választáson. Van, aki szerint Európa jövője Magyarország jövője is, más pedig úgy látja, a fiatalság ma Magyarországon kifejezetten érdekelt a politikában, de olyan is akadt, aki szerint azért nem ártana utánanézniük, hogy kiket lehet választani. Egy dologban egyetértenek: el fognak menni szavazni.

Csökkenő benzinár

Szombattól újabb 4 forinttal csökkentette a Mol a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát. Így akár 17 forinttal is kevesebbet kérhetnek egy literért, mint a múlt héten. Ami jó a fogyasztóknak az rossz a kis független kutaknak, ezért a Független Benzinkutasok Szövetsége arra buzdítja az embereket, hogy a családi vállalkozások által működtetett kutaknál tankoljanak.

Ezt kapjuk a pénzünkért

A héten újabb csapás sújtotta gazdaságunkat: kiderült, a román vásárlóerő megelőzte a magyart: öt százalékkal többet ért az átlagfizetés Romániában, mint Magyarországon 2023-ban. Nálunk a családosok is kevesebbet kapnak a bérükért, mert a gyerekek után járó adókedvezmények is értéktelenebbek. A magyarok fogyasztása 20 év alatt sem érte el az uniós átlag 70 százalékát, miközben a románoké megduplázódott és már meghaladja a 80 százalékot. 


Ráadásul nem elég, hogy inflálódott a pénzünk, még a csomagolt élelmiszerek is összezsugorodtak. Van olyan termék, ami 40 százalékkal lett kisebb. Raskó György volt a héten a Reggeli vendége. Az agrárközgazdász szerint elképesztő mértékben összementek a kiszerelések, ami valójában árdrágítás, egyfajta bújtatott infláció.

Rosszul járhatnak a babavárósok is, legalábbis azok, akiknél nem született meg a vállalt baba. Ez az első babaváró hitelesek negyedét érintheti, ami nem kevés ember, több mint 10 ezer család lehet érintett. A Bankmonitor szerint az ő kölcsönük piaci kamatozásúvá válik és büntetőkamatot is kell fizetniük. Úgy számolnak, hogy emiatt majdnem a háromszorosára, havi 46 ezer forintról akár 129 ezere is nőhet a törlesztőrészletük.

Életjel

202 nap után adott életjelet magáról a Hamász által elhurcolt magyar-izraeli férfi, akiről megrendítő videót tett közzé a héten a Hamász. A fogságban sínylődő magyar-izraeli férfi édesapja szombat este felszólalt egy tel-avivi tüntetésen, és Benjamin Netanjahu miniszterelnökhöz fordult. Még 120 túsz lehet a terroristák fogságában.

Szerelem a farmon

Hanga Brigitta és Dániel Gergő 8 éve ismerkedtek meg az RTL Farm című műsorában. Igazi szerelmi történet az övék, mára már öt gyermeket nevelnek közösen: szerelmüket két közös gyerkőccel pecsételték meg, mellettük pedig még nevelnek egy 6 és fél éves kislányt és egy 2 és fél éves afrikai származású kisfiút. Brigi és Gergő ugyanis nevelőszülők lettek. A Fókusznak azt mesélték, a nevelőszülőség sokkal többről szól, mint arról, hogy jó segíteni. 

VV-lázban ég az ország

Puskás-Dallos Peti és Megyeri Csilla bemutatta az rtl.hu-nak a VV12 villáját, ugyanis vasárnap 21 órakor elstartol a ValóVilág 12. évada. 


Megyeri Csilla Schumacher Vandát váltotta a műsorvezetői székben. Csilla hisz abban, hogy 7 évente változik az ember élete, ezért szerinte nem véletlen, hogy épp most jött neki ez a hatalmas lehetőség. A Fókusz azt is megmutatta, hogy Megyeri Csilla csípős nyelvét a ValóVilág háziasszonyaként sem vitte el a cica.

VV Kikidi, VV Dorka és VV Gina a ValóVilág első játékosai lesznek, velük már megismerkedhettünk a Fókuszban. 


Biztosan ott lesz még a Villában VV Bogi, akinek porszívóját elvitte az exe, VV Geri, aki majdnem jól idézte József Attilát és VV Reni, akit nem érdekelnek az elvárások.

Magyarország szépe

A szépség relatív – szokták mondani, amit rögtönzött közvélemény-kutatásunk is alátámasztott. Járókelőket kérdeztünk, akik Palvin Barbit, Krúbit, Donáth Annát, Szellő Istvánt, Gáspár Katát, Németh Szilárdot és még több más hírességet terjesztettek fel a legvonzóbb magyar címre. De vajon meg lehet-e venni pénzen a szépséget, és miért válasz minden kérdésünkre Szoboszlai Dominik?

Véget ért Az álommeló

A héten véget ért Az álommeló, kiderült, ki lett Balogh Levente elnöki asszisztense. De előtte még Keserű Balázs azzal bízta meg Curtist, hogy nehezítse meg egy kicsit a jelöltek dolgát. Curtis végigsöpört az elnöki asszisztenseken, Rachel, Péter és Eszter pedig csak kapkodták a fejüket.


Az álommeló csütörtöki részében a jelölteknek meg kellett menteniük Balogh Levente céges buliját, ahol Balla Péter Zsolt, azaz David Guetta magyar hasonmása is fellépett. A sztárvendég az rtl.hu-nak elárulta, hogy a való életben milyen különleges kérései vannak a bulijai előtt, hogyan érezte magát Balogh Levente jelöltjei körében, és országonként mennyire máshogy kezelik a sztárokat. 


Péntek este kiderült, hogy Kása Eszter kapta meg Az álommelót. Balogh Levente döntésén még az elnöki asszisztensei is meglepődtek, de nem szólhattak bele az ásványvízkirály választásába. Eszter a győzelem után érzelmeiről beszélt, úgy fogalmazott: „Az a főnixmadár, aki a versenyben tombolt és feltört, az most egy tigrissé változik. Egy ragadozóvá, aki megcsinálta, aki most uralja a dzsungelt és ő maradt talpon egyedül.”


A vereséget Steiner Rachel nagyon rosszul viselte, könnyeivel küszködve búcsúzott Balogh Leventétől. Rachel és Eszter kapcsolata az első pillanattól kezdve viharos volt Az álommelóban. A két döntőssel néztük vissza legnagyobb civakodásikat, amelyektől ők is sokszor elszégyellték magukat. Az elnökiasszisztens-jelöltek azt is elárulták, hogyan alakult kettőjük kapcsolata a műsor forgatása után. 

#Belföld#a hét videói#Bulvár#david guetta#Az álommeló#valóvilág 12#Farm#ValóVilág#novák katalin#magyar péter#karácsony gergely#ma

Címlapról ajánljuk