Belföld

Attól félnek Szekszárdon, hogy náluk is bezárhat a szülészet

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 4. 16:35

Hiába ígért új szülészetet a kormány a vármegyei jogú városnak, előfordulhat, hogy nem szülhetnek helyben a kismamák. A háttérben orvoshiány állhat.

Az ATV Híradója szerint annyira kevés az orvos Szekszárdon, hogy hamarosan bezárhat a Balassa János kórház szülészete. Erről Magyar Péter azt mondta egy fórumon, hogy tudomása szerint Mohács után a tolnai vármegyeszékhely kórházában is megszűnhet egy teljes ellátóosztály.

Az ATV ennek járt utána, és információik szerint jelenleg már csak két nyugdíjas orvos dolgozik a szekszárdi szülészeten, rajtuk kívül túlórában járnak át ügyelni helyettesítő orvosok más megyékből.

„Az a hír járja itt a városban, hogy bezár a szülészet, mert kettő orvos maradt, és hát tudjuk, halljuk – és gondolom, akik oda járnak, ők tapasztalják is” – mondta egy helybéli.

Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd egyesület ellenzéki polgármester-jelöltje így fogalmazott ezzel kapcsolatban:

Nagyon kevesen vannak, ezért az egészségügyi bizottságon keresztül azonnal a megbízott főigazgatóhoz fordultunk, hogy miben tudunk segíteni, illetve mi a probléma gyökere, mit kell a városnak tenni. Jelenleg nem kaptunk még választ.

Az ATV szerint a kormány állítólag kilátásba helyezte, hogy új szülészeti szárnyat építenek hamarosan a városban pályázati pénzből, de erről nincsenek pontos információk. A kórház és a térség fideszes országgyűlési képviselői egyelőre nem reagáltak a szekszárdi szülészet jövőjével kapcsolatban.

Nyitókép: Google Street View

#Belföld#egészség#szekszárd#bezárás#szülészet#egészségügy#fidesz#kormány

Címlapról ajánljuk