Belföld

Magyar Péter: A szavazóink 10-15 százaléka rögtön a Fideszből jön

rtl.hurtl.hu

2024. május 3. 20:40

Magyar Péter elárulta, hogy ki írja a beszédeit, valamint a fővárosi terveiről is beszélt. 

Interjút adott a Gulyáságyú Médiának Magyar Péter, akik road movie-t forgatnak a politikus jelenlegi országjárásáról. A Vas megyei Jánosháza településén Magyar arról beszélt: örül, hogy egyre jobban teljesít a közvéleménykutatásokon a Tisza Párt, amit alig pár hete indítottak el jelenlegi formájában.

Azt mondta: 

Nem hiszem azt, hogy az ellenzéktől veszünk el csak szavazókat. 

Szerinte a kegyelmi botrány óta 600 ezer szavazót vesztett a Fidesz, az ő szavazóik 30 százaléka pedig a bizonytalanok közül jön, tehát nagyrészt volt fideszes szavazó. „A szavazóink 10-15 százaléka pedig rögtön a Fideszből jön” – tette hozzá, majd hangsúlyozta az idén először szavazók szerepét a választási egyenletben.

Szerinte a Fidesz feltételezéseivel ellentétben bebizonyították, hogy a vidéki szavazókat érdekli a politika, valamint a Tisza Párt is. Hány mandátumra lesz elég ez? Szerinte „a Gyurcsány-Orbán korszak végét nagyon sokat várják”. Szerinte a fővárosi közgyűlésben reális lehet egy olyan helyzet, amiben nem tud se a Fidesz, se a DK többséget szerezni a Tisza Párt nélkül.

Azt jósolja, hogy ebben a helyzetben a Fidesz meg a DK össze fog állni, mert az érdekük.

Szerinte megszűnni látszik az a Fidesznek kedvező helyzet, hogy a széttöredezett ellenzéket lehet „gyurcsányozni”, a választók legnagyobb tömbje viszont a Fidesz mellett áll. Ő most azt reméli, hogy a DK szavazói is belátják, hogy „csak az új alternatívával lehet leváltani, vagy szétverni a NER-t”.

Van-e kapacitásuk arra, hogy a párt összes új jelöltjét, tagját ellenőrizzék, nehogy vállalhatatlan dolgok bukkanjanak fel a múltjukból? Magyar arról beszélt, hogy a párt még „garázscég”, de igyekeznek körbekérdezni, valamint a „Google a barátunk”. Szerinte azonban van kockázat, hiszen „nem tudunk mindent kiszűrni”.

Amennyiben bejutnak az EP-be, a Néppártba ülnének be, amelyet egy centrumpártnak tart, „sokféle ideológiát egyesít”, és úgy látja, hogy itt lehet legjobban a magyarok érdekeit érvényesíteni, „ha az ember akar, és nem azt csinálja, mint a volt fideszes képviselők, nagyjából felveszik a lóvét, és nem csinálnak semmit”. Úgy látja, hogy „őfelsége ellenzéke” Brüsszeltől várja a jogállamisági helyzet megoldását, hanem „mi váltsuk le a kormányt”.

Azt is elmondta, hogy ő maga írja a beszédeit: azok azért utalnak gyakran arra a helyre, ahol éppen jár, mert előtte beszélget a helyiekkel, hogy az itteni problémákra is tudjon fókuszálni. „Néha az autóban, néha előtte este, éjszaka” írja őket. 

A teljes videót alább lehet megnézni:


Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

#Belföld#magyar péter#országjárás#interjú#fidesz#választás 2024#szavazók

Címlapról ajánljuk