Belföld

Kozma Lilla Rita azt állítja, 15 éves volt, amikor egy kaposvári fideszes politikus molesztálta

rtl.hurtl.hu

2024. május 3. 9:35

A Fidelitas tagja volt 15 évesen Kozma Lilla Rita, amikor állítása szerint Kaposváron a Fidesz egyik helyi önkormányzati képviselője szexuálisan molesztálta. 

A Fidesz egy kaposvári önkormányzati képviselője volt az a „máig hivatalban lévő politikus”, aki Kozma Lilla Rita elmondása szerint szexuálisan molesztálta 2009-ben, amikor 15 éves volt. Az író erről a HVG-nek adott interjújában beszélt. A lap közölte, hogy sikerült beazonosítaniuk az érintett politikust, de a nevét nem írták le.

Kozma Lilla Rita februárban a WMN-en megjelent írásában beszélt bántalmazásának történetéről, amiben leírta, hogy „2009-ben (amikor tizenöt éves voltam) egy máig hivatalban lévő politikus áldozata voltam.”

A cikk megjelenése után ő is részt vett azon a kerekasztal-beszélgetésen, ahol szakemberek gyűltek össze, hogy javaslatokat készítsenek a gyermekvédelmi rendszer javítására. Akkor azt mondta, nagy segítség lett volna, ha a felnőttek felismerik, hogy bajban van. „Amikor engem bántalmaztak és jeleztem több más felnőttnek is, hogy velem mi történik, ezt figyelmen kívül hagyták és legyintettek, illetve azt mondták, hagyjam, majd befejezi” – idézte fel a Híradónak Kozma Lilla Rita:


Kozma Lilla Rita a HVG-nek adott interjújában elmondta, hogy a Fidelitas tagja volt, amikor a molesztálás történt, a 2009-es EP-választás idején. Közölte, hogy a kampányhívásokat a saját mobiljáról intézte, és azt ígérték neki, hogy később kifizetik neki a telefonszámláját. A fideszes önkormányzati képviselővel azért találkozott, hogy megkapja a pénzét. „A helyi Fidesz akkori irodavezetője irányított ehhez az önkormányzati képviselőhöz, mondván, hogy majd ő fogja odaadni nekem a pénzt. 3500 forintról volt egyébként szó.”

Amikor beszállt a férfi autójában, egy kukoricaföld mellé vitte, ahol molesztálni kezdte:

Fogdosni kezdte a mellemet, és a belső combomat. Innentől kezdve kiesett minden. Képszakadás. Lefagytam, leblokkoltam, semmit sem tudtam csinálni, teljesen megsemmisültem mellette.

A saját jellemzése szerint bántalmazó családban felnőtt Kozma Lilla Rita az édesanyjának nem mondta el, hogy mi történt, de szólt két idősebb nőnek, akik Fidesz-tagok voltak. Ők nem vették komolyan az ügyet, és elmondása szerint „az egyik azt mondta, hogy egy kis simi nem nagy dolog és biztos nem is volt olyan rossz.”

A HVG közölte, hogy Kozma Lilla Rita soha nem nevezte meg a nyilvánosság előtt azt a politikust, akiről a története szól, azonban háttérbeszélgetésük keretében olyan módon írta körül az illetőt, amely alapján be tudták őt azonosítani. 

A képviselő a HVG megkeresésére nem cáfolta, hogy ismeri Lillát, de tagadta, hogy bármi történt volna köztük, és azt is, hogy az autójában ült volna. A kaposvári fideszes politikus a lapnak kijelentette, hogy „soha senkit nem zaklattam, aki ilyet állít, az hazudik.”

Nyitókép: Híradó

#Belföld#kozma lilla rita#molesztálás#zaklatás#fidelitas#fidesz#kaposvár

Címlapról ajánljuk