Belföld

A DK petícióval akarja megállítani Magyar Pétert a fővárosban

rtl.hurtl.hu

2024. május 3. 14:28

A Demokratikus Koalíció azt akarja az aláírásgyűjtéssel megakadályozni, hogy ellenzéki vezetésű kerületekben a Tisza Párt jelöltet indítson.

A DK petíciót indít, hogy senki se veszélyeztesse a Fideszt 5 évvel ezelőtt legyőző, sikeres, népszerű ellenzéki polgármesterek újraválasztását – közölte pénteken Kálmán Olga, a párt frakciószóvivője.

Az aláírásgyűjtés apropója, hogy Magyar Péter pártja is indít jelöltet olyan kerületekben, ahol az összellenzék 5 éve legyőzte a Fidesz-KDNP jelöltjét. A DK szerint az ellenzék polgármestereit egy friss párt jelöltje nem tudja legyőzni, ugyanakkor veszélyezteti az újraválasztásukat, ha megoszlanak az ellenzéki szavazatok. 

Ez nagyon veszélyes, hiszen ezekben a kerületekben 5 évvel ezelőtt éppen azért tudtuk legyőzni a Fideszt, mert mi, ellenzékiek, közös jelölteket állítottunk ellenük


– olvasható a közleményben.

A párt arra kér mindenkit, hogy akinek fontos a Fidesz legyőzése, írja alá a petíciójukat, mert úgy vélik, a legkisebb esélyt sem szabad megadni a Fidesznek sehol az országban.

Csütörtökön derült ki, hogy a Tisza Párt a VII. a XI. és a XVIII. kerületben is indít polgármesterjelöltet, az ehhez szükséges íveket már fel is vették a párt színeiben indulók.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke május elsején Sümegen, egy kampányrendezvényen arról beszélt, ahhoz már nincs elég idejük, hogy főpolgármester-jelöltet indítsanak és többséget szerezzenek a közgyűlésben, azt viszont megtehetik, hogy fővárosi listát állítanak, amelyhez legalább három kerületben kell polgármesterjelöltet indítaniuk.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint ez a NER lebontása helyett annak visszaépítését jelenti:


Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#dk#demokratikus koalíció#magyar péter#tisza párt#budapest#önkormányzati választás 2024

Címlapról ajánljuk