Tudomány-Tech

Ez az oka annak, hogy nem jönnek be mostanában a weboldalak

rtl.hurtl.hu

2024. április 30. 13:36

A hiba nem az ön készülékében van.

A Google bevezetett egy új, kvantumszámítógépeknek is ellenálló titkosítási réteget, amely a Chrome böngészőt támogatja, írja a Bleeping Computerre hivatkozva a HVG. Ez a réteg a X25519Kyber768 mechanizmus, amelyet alapértelmezetten aktiváltak a Chrome 124-es verziójában. Ez a titkosítási módszer gyakorlatilag feltörhetetlenné teszi a néhány kapcsolat protokollját (TLS, QUIC), így hatékonyan védi a felhasználók adatait a támadóktól. Ez a jó hír.

A rossz hír az, hogy ez az új titkosítási réteg problémákat okozhat a felhasználóknak, mivel sok weboldal nem működik megfelelően emiatt. A probléma nem a Chrome-ban van, hanem a másik oldalon, a titkosítás visszafejtésében.

Ezt a hibát átmenetileg lehet orvosolni azzal, hogy letiltják a TLS 1.3 hybridized Kyber support lehetőséget a Chrome beállításaiban. Ennek érdekében a felhasználóknak be kell írniük a böngésző címsorába a chrome://flags/#enable-tls13-kyber linket, majd letiltaniuk a megfelelő funkciót. Fontos megjegyezni, hogy ez csak átmeneti megoldás, lehet, hogy a jövőben már ez sem fog segíteni.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Tudomány-Tech#chrome#böngésző#titkosítás#weboldal

Címlapról ajánljuk