Kultúra

Amerikai díva a Riviérán – Udvaros Dorottya is színre lép a Rebeccában

Balogh Veronika FlóraBalogh Veronika Flóra

2024. április 29. 13:14

A Szegedi Szabadtéri Játékok Rebecca-bemutatójának szereplőgárdáját erősíti majd a Nemzet Színésze, Udvaros Dorottya. A Kossuth-díjas művésznő Mrs. Van Hopper szerepében lép színpadra Béres Attila rendezésében.

Udvaros Dorottya munkásságát 1983-ban Jászai Mari-díjjal, 1990-ben Kossuth-díjjal, 2022-ben a Magyar Filmakadémia életműdíjával is kitüntették. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Budapest díszpolgára, akinek 2023-ban a Nemzet Színésze elismerést is odaítélték pályatársai.

A színésznő ezúttal a Rebecca című előadásban lép ismét színpadra, és Mrs. Van Hopper szerepében csatlakozik Sylvester Lévay és Michael Kunze musicaljének sztárgárdájához. A kiváló művész két alkalommal már fellépett a Dóm tér csillagtetős színpadán, és kifejezetten kedves emlékeket őriz az itt megélt színpadi és azon kívüli pillanatokról.

Volt egy István, a király, amelyben Saroltot játszottam, ezt ott mutattuk be a Szabadtéri Játékokon. Nagyon jól sikerült előadás volt, fantasztikus szereposztással, amelyet szintén nagyon-nagyon szerettek a szegedi nézők

– idézte fel Udvaros Dorottya.

A színművész hozzátette, különös figyelmet érdemlő, fontos helynek tartja a Szegedi Szabadtéri Játékokat, ahol a színházi hagyományok és a kortárs folyamatok találkozására is adódik alkalom.

Legutóbbi szabadtéri előadása után kilenc évvel ismét zenés szerepben láthatja a Fesztivál közönsége a művésznőt.

#Kultúra#udvaros dorottya#szegedi szabadtéri játékok#színész#előadás#színház

Címlapról ajánljuk