Életmód

Elért Amerikába a Bokodi-tó híre, „rejtett gyöngyszemként” ajánlják az utazók figyelmébe

rtl.hurtl.hu

2024. április 30. 16:13

Kérdés, mit szólnak a várható turistaáradathoz a helyiek, akik már évekkel ezelőtt féltették a nyugalmukat.

„Rejtett gyöngyszemeket” ajánl Európában a Forbes gazdasági magazin amerikai kiadása azoknak a turistáknak, akik el akarják kerülni a legnépszerűbb úticélokra jellemző tumultust. A listában szereplő 18 helyszínt 172 országból egymillió utazó szavazatai alapján állították össze, és a lap szerint „olyan világba engednek betekintést, amivel az átlagos utazók ritkán találkoznak”.

A spanyolországi Villajoyosa, valamint Ares del Maestre, illetve a horvátországi Primosten után negyedik helyen egy meglepő választással találkozhatunk:

A Budapesttől egyórányi autóútra lévő Bokodi-tavon olyan úszó faházakból álló falut találunk, ami minden instagrammer álma. A faházak egy része privát, sok közülük helyi horgászoké, mások viszont nyitva állnak a látogatók előtt. Fedezze fel a kanyargó vízi utakat és pihenjen e rejtett magyarországi gyöngyszem nyugalmában

írja a Forbes.

A listán szerepel még a finnországi Naantali, a feröeri Bour, a dán Blavand, a németországi Ulm, a portugál Aljezur, a grúz Dartlo, a spanyol Castro Urdiales, az izlandi Landmannalaugar, a szlovákiai Csicsmány, az Azori-szigetekhez tartozó Pico, a francia Pont-en-Royans, a németországi Wuppertal, a francia Le Puy-en-Velay és az angliai Staithes.

Kérdés persze, hogy ezek a helyszínek mennyire maradnak „rejtett gyöngyszemek” azután, hogy a világ egyik legismertebb magazinja terjeszti a hírüket, bizonyára jelentősen megnövelve az utazni vágyók érdeklődését. Pár éve egyébként a stégek tulajdonosai erős nemtetszésüknek adtak hangot a Bokodi-tavat ellepő látogatók miatt, és a rendőrök is sokszor intézkedtek a helyiek nyugalmát zavaró szabálytalan parkolás, magánterületre belépés vagy épp jogosulatlan drónhasználat miatt.

Nyitókép: MTI Fotó: Bodnár Boglárka

#Életmód#turizmus#bokod#bokodi-tó#úticél

Címlapról ajánljuk