Belföld

Magyar Péternek érdemes lenne többet aludnia – véli a politikai elemző

rtl.hurtl.hu

2024. május 1. 9:19

Az elemző szerint a DK-t érzékenyen érinti a Magyar Péter-jelenség, de nem annyira, mint a Momentumot.

Mint arról beszámoltunk, Magyar Péter néhány napja megjegyzéseket tett Dobrev Klára külsejére. 

Nagy Attila Tibor politikai elemző az ATV Start című műsorában ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „érdemes Magyar Péternek többet aludnia”. Hiszen, mint mondta, maga Magyar állította korábban, hogy csak 3-4 órákat alszik, és ha valaki nem kipihent, akkor sokkal hajlamosabb arra, hogy félreérthető és furcsa kijelentéseket tegyen – tette hozzá.

Dobrev Klára ilyen egészen ijesztő, de ha gyerek lennék, vagy gyerekem lenne, lehet nem tolnám ott babakocsival, nehogy megálljon a növekedésben

 – a Demokratikus Koalíció szerint ezt mondta Magyar Péter Szokolyán, a politológushallgatók táborában a múlt hétvégén. Molnár Csaba DK-s EP-képviselő szerint ez akkor hangzott el, amikor Magyar arról beszélt, mennyire taszítják a választási plakátok, különösképpen Dobrev plakátja.

Molnár szerint Magyar Péter kijelentése nem más, mint a politikus által Dobrev Klára ellen indított lejáratókampány újabb eleme.

„De még ha ezt is félretesszük, azt azért látni kell, hogy Magyar Péternek ellenfele a Demokratikus Koalíció, ahogy ez fordítva is igaz”– mondta Nagy Attila Tibor  az ATV Startban. Hiszen a DK évek óta vezeti az ellenzéket,  legnagyobb ellenzéki frakció lett, és ezt most igencsak kikezdte Magyar Péter. Az elemző szerint a DK-nak tehát nagyon is érdeke, hogy Magyar Péternek minden félreérthető vagy hibás kijelentését elkapja, ezt a szerepet pedig Molnár Csaba viszi mostanában – vélekedett.

Az elemző szerint a DK-t is érzékenyen érinti a Magyar Péter-jelenség, bár  nem annyira, mint a Momentumot. 

Nagy szerint bár a Fidesz kommunikációjában az elmúlt hetekben dominált a háború, de most megint visszaváltottak Magyar Péterre, ez pedig nem azt jelzi, hogy annyira magabiztosa lennének. 

Varga Judit volt igazságügyi miniszter, Magyar Péter volt felesége azt mondta: volt férje neki köszönheti korábbi, milliós állami megbízatásait. Az MSZP frakcióvezetője az összes miniszternek írt az ügyben. A kormány hétfőn megerősítette a korábbi álláspontját, miszerint Varga Judit valótlanságot állított. A volt igazságügyi minisztert kedden is hiába kereste az RTL Híradó:


Nyitókép:  Magyar Péter a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, Budapesten 2024. április 26-án – Fotó: MTI/Illyés Tibor

#Belföld#magyar péter#dobrev klára#önkormányzati választások#tisza párt#dk

Címlapról ajánljuk