Belföld

Közzétette a Magyar Péterék veszekedéséről készült teljes jelentést a kormánymédia

Mohos MátéMohos Máté

2024. április 29. 18:23

Magyar Péter szerint hamis jelentésről van szó, míg Dezső András, aki korábban a HVG-n dolgozta fel volna a jelentést, azt mondta, hozzá is ez a dokumentum jutott el.

Közzétette a kormánypárti Mandiner hétfőn a teljes rendőrségi jelentést, amely Magyar Péter és Varga Judit parázs vitájáról szól. A jelentésről korábban akkor írtunk, amikor azt Dezső András dolgozta volna fel a HVG-n, de Magyar a Facebookon terrgette ki a készülő projekt hírét. Ekkor azt írta a jelentésről:

„A sejtésem beigazolódott, egy szimpla családi vitánkat valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben” – fogalmazott Magyar.

Később aztán kiderült, miről szólhat a jegyzőkönyv. Egy 2020-as jelentésről van szó, amelynek készítője azt hallotta a pár lakásából, hogy Varga azt mondja, „engedj el”, majd valaki megpróbált kirakni csomagokat az ablakon, míg ezt Magyar próbálta megakadályozni. A jelentés szerint közben Magyar azt kiabálta, Varga nem mehet sehova, nem viheti magával a gyerekeket (akik ekkor nem voltak ott), majd a férfi azzal fenyegetőzött, hogy „megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből”.

A cikk szerint a veszekedés kint is folytatódott, Magyar a rendőrrel is vitába szállt. Utána autóval elmentek egy másik helyszínre, ahol az exférj kint várakozott. Azt megjegyzik, hogy nem olvasható semmi az iratban tettlegességről, de a rendőr szerint Magyar Péter „a gépjárművel való közlekedés során veszélyeztette a környezete életét, testi épségét, a rendőri felszólításnak vonakodva vagy egyáltalán nem tett eleget, agresszív, megfélemlítő, fenyegetőző magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkoztatást keltsen”.

Később arról is beszámoltunk, hogy Magyar szerint „a feleségem nem félt tőlem, előtte lévő este baráti vacsorán vettünk részt Gulyás Gergelynél, ahonnan nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása és 10 perc üvöltözés után a volt feleségem távozott”.

A Mandiner által most teljes egészében közölt jegyzőkönyvből a legfontosabb, legérdekesebb mondatokat alább szemlézzük:

  • „Miután a gépjárműből kiszállt [Varga Judit] félrehívott, és megkért, hogy kísérjem fel a lakásba, mivel a házasságával komoly problémák vannak, és férje várhatóan agresszívan fog reagálni arra, hogy ő el akarja vinni a gyerekeket Miskolcra a nagyszülőkhöz”.
  • „Bentről egyre hangosodó kiabálást, koppanásokat, csattanásokat és veszekedést lehetett hallani”.
  • „A védett személy nagyon hangos, tisztán érthető »Engedj el!« kiáltását hallottam.”
  • Varga Judit azt kiabálta, hogy ha nem engedi el Magyar Péter, akkor az ablakon fog kimászni, írja a jelentés.
  • „Megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből” – ezek a szavak valóban szerepelnek a jelentésben.
  • Magyar „azzal fenyegette, hogy ha felesége elviszi a gyerekeket, akkor azonnal hívja az összes befolyásos ismerősét a médiában, kihívja az RTL Klubot, és a Facebookon is élőben bejelentkezik, amely során megalázza a feleségét”, és megbuktatja a kormányt.

Korábban a 444-nek Dezső András is megerősítette, hogy hozzá is ez a jelentés jutott el. Ahogy korábban a HVG, úgy mi sem állítjuk, hogy az abban szereplő állítások pontosan írják le a valóságot, csupán idézzük a szöveget, amelyet Magyar azóta is koholmánynak, esetleg megrendezett jelenetnek tart. Most azt írta kommentben, hogy a jegyzőkönyv „hamisított, és 90 százaléka hazugság”.

Nyitókép: MTI / Vasvári Tamás

#Belföld#magyar péter#hangfelvétel#varga judit#mandiner#kormánymédia#veszekedés#jelentés#titkos#rendőrség

Címlapról ajánljuk