Belföld

Orbán Viktor is kampányolt 2002-ben az elítélt bicskei igazgató egyesületének

rtl.hurtl.hu

2024. február 14. 13:32

Orbán Viktor korteskedését követően a bicskei pedofil igazgató képviselői mandátumot szerzett.

Az MTI hírarchívuma szerint Orbán Viktor annak az Összefogás a Városért 2002 Egyesületnek (későbbi neve: Összefogás Bicskéért Egyesület) kampányolt Bicskén, amelynek a listavezetője ekkor V. János, a bicskei gyermekotthon, a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon később pedofíliáért elítélt igazgatója volt, írja a Gulyáságyú Média.

Mint írják, az MTI beszámolója szerint Orbán a bicskei kampányrendezvényen kifejtette: annak, hogy az önkormányzati választáson a polgári értékrend győzedelmeskedjék, az összefogás a feltétele. „Ideje, hogy a polgári oldal tisztességesen megszervezze magát” – fogalmazott.

A Gulyáságyú Média emlékeztet rá: az Összefogás a Városért 2002 Egyesület polgármester-jelöltje az akkor MDF-es, később fideszes országgyűlési képviselő, Kelemen András volt, míg listavezetője az a V. János, akit 2018-ban 8 évre ítéltek a bicskei gyermekotthonban történt pedofil bűncselekmények miatt.

Az Orbán Viktor korteskedése után egy hónappal tartott választásokon V. János listavezetőként képviselői mandátumot is szerzett, csak úgy, mint a négy évvel későbbi önkormányzati választásokon is – írják.

Mint azt a Gulyáságyú Média megírta, V. János,  a bicskei gyermekotthon később pedofíliáért elítélt igazgatója két választáson is a Fidesz polgármesterjelöltjét, Tessely Zoltánt támogatta Bicskén.

Nyitókép (illusztráció): Orbán Viktor beszédet mond a felújított bicskei városközpont átadóünnepségén 2014. szeptember 29-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#bicskei gyermekotthon#pedofília#kegyelmi botrány#orbán viktor#kampány

Címlapról ajánljuk