Baleset-bűnügy

Egy 50 éves nógrádi férfi kamasznak tettette magát az interneten, így zsarolt ki meztelen fotókat tinilányoktól

rtl.hurtl.hu

2024. április 29. 13:34

Mikor az egyik lány nem volt hajlandó több képet küldeni, akkor a már megkapott meztelen képeket elküldte a kamasz édesanyjának.

A Balassagyarmati ügyészség vádat emelt egy 50 éves férfi ellen, aki különböző közösségi oldalakon keresztül kiskorú lányok bizalmába férkőzött, majd intim tartalmú felvételeket szerzett meg tőlük. A vádirat szerint a férfi álprofilján keresztül több kiskorú lányt is megzsarolt, hogy meztelen videókat és fotókat küldjenek neki, közölte az ügyészség.

Az áldozatok eleinte engedelmeskedtek a férfi kérésének, ám amikor tiltakoztak, a vádlott megzsarolta őket azzal, hogy nyilvánosságra hozza a felvételeket. Két lánytól 2 videófelvételt és több fényképet sikerült kizsarolnia, majd egyet közülük meg is osztott egy csoportos beszélgetésben.

Emellett egy másik lánytól további 10 videót és 100 meztelen fotót zsarolt ki, majd amikor az már nem küldött neki több tartalmat, az egyik felvételt a lány anyjának is elküldte.

Az ügyészség a férfit gyermekpornográfia bűntettével, valamint információs rendszer vagy adat megsértésének bűntettével vádolja, és 8 év börtönbüntetést, valamint 8 év közügyektől való eltiltást kért rá.

Továbbá azt is indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el a vádlottat minden olyan tevékenységtől, mely során kiskorúak nevelését, felügyeletét, gondozását, vagy gyógykezelését végzi, illetve amikor ilyen személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Az ügyet a Balassagyarmati Járásbíróság tárgyalja majd.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Baleset-bűnügy#meztelen#fotó#kamasz#tini#internet#zsarolás

Címlapról ajánljuk