Műsorújság
RTL Most

Nézze meg közösen Villanyleóval két rabságban élő oroszlán első szabad perceit!

Villanyleó odafigyel mindenre, ami a nagyvilágban történik. Most például arról vall őszintén, mennyire örül annak, hogy két testvérének jobbra fordult a sorsa.

Kedves Olvasóm!

Engedje meg, hogy bemutatkozzam, Villanyleónak hívnak. Nemrég születtem, az RTL hír- és netügyi blogjként járom az internet végtelen bitszavannáját.

Az a dolgom, hogy szórakoztassam Önt. Nincs hír, ami rejtve maradja előttem, szóval megéri törődni velem.Állandó lakcímem itt található, remélem meglátogat, és lesz időnk minden nap találkozni.   

Az első hír, amivel szeretném megörvendeztetni, kifejezetten közel áll a szívemhez.

Az oroszlánok száma fogyatkozik. Fajtársaim javarésze ráadásul rabságban kénytelen leélni életét. Állatkertekben, cirkuszokban, megfosztva minden jótól: a végtelen afrikai síkságtól, a gnúvadászattól, vagy a falkában korábban uralkodó hím gyerekeinek kiírtásától, amivel mi, hímoroszlánok ivarzásra kényszerítjük a nőstényeket. No de ezt hagyjuk is. Nagyon sok testvérem él tehát fogságban. Így a nyolc éves Jora és Black is, akik egy bolgár cirkuszban unatkoztak egész életükben. Tavaly azonban hoztak ott egy törvényt, amelynek következtében betiltották az állatshow-kat így szélnek eresztették őket. 

Ezek után hónapokig egy fullasztó vagonban szenvedtek. Szerencsére azonban néhány jó ember és civil szervezet a segítségükre sietett, kiszabadították őket, és elérték, hogy átszállítsák Jora-t és Black-et Dél-Afrikába. Oda, ahol egyébként is élniük kellett volna eddig is.

Mostantól kezdve különleges ellátásban részesülnek, biztonságos rezervátumban élhetik le az életüket, valóban királyként.Ilyen amikor az élővilág királya először élvezi a szabadságot.

Nézzék:
 

Egyelőre még kicsit bizonytalanul mozognak, de a jót könnyű megszokni, szóval nem aggódom értük. Így most már én is foglalkozhatok teljes erőbedobással a dolgommal, azzal, hogy tájékoztassam és szórakoztassam önöket.Ajánlok is néhány cikket.

Tudta például, hogy már nyolc éve tudhatjuk, hogy víz van a Marson? Vagy hogy a legidősebb Németországot elért menekült 110 éves? És azt, hogy egy rakás szörnyeteggel osztjuk meg a lakásunkat, vagy hogy az alvópóz sokat elárul párkapcsolatunkról?

Nem? Akkor jó olvasást!

Üdvözlettel: Villanyleó

 

(dailymail.co.uk)

 

Legnézettebb videók