Műsorújság
RTL Most

Így töltötték meg a tiltakozó pedagógusok a Kossuth teret

Az eső, és a szokatlanul korai időpont ellenére is több ezren gyűltek össze a Kossuth téren, hogy a kormány oktatáspolitikája ellen tüntessenek. A főként pedagógusokból és gyermekeik jövőjéért aggódó szülőkből álló tömeg szerint a központosító törekvések lassan teljesen ellehetetlenítik a tanítást Magyarországon. Mutatunk egy csomó képet az eseményről!
A délelőtt 11-re meghirdetett demonstárció előtt már másfél órával több százan gyülekeztek a Kossuth téren és környékén, a tüntetés idejére pedig gyakorlatilag megtelt a tér színes esernyőkkel, a tiltakozó tömeget ugyanis a folyamatosan zuhogó eső sem tartotta vissza.

A tüntetők elsősorban a KLIK működése körül kialakult állapotokkal elégedetlenek: a központosító törekvések jól láthatóan nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt, ennek köszönhetően pedig országszerte számos iskola súlyos gondokkal küzd. Van olyan általános iskola, ahol kikapcsolták a gázt, mert a KLIK nem fizetett a szolgáltatónak.A tüntetésen felszólalt Sándor Mária is, akit a fekete ruhás ápolónőként ismert meg az ország. Az egészségügy problémáit a nyilvánosság elé vivő ápolónőt az RTL Klub szavazásán a 2015-ös Év Emberének választották - a videót erről itt találja!

A tüntetésen az összes pedagógus érdekvédelmi szervezet képviseltette magát, de a pártok a demonstráció szervezőinek kérésének megfelelően távol maradtak a rendezvénytől.Fotók: Vály Eszter

Legnézettebb videók