Műsorújság
RTL Most

Gyerekek, akik már most többet tettek a világért, mint a legtöbb felnőtt

Ön mit ért el 12 éves korára? Vannak olyan kis zsenik, akik már gyermekkorukban csinálnak valami briliáns dolgot, hogy reményt adjanak a jövő generációnak. Íme, néhány emberpalánta, akik letettek már valamit az asztalra.

Vivienne Harr - egy limonádét gyártó cég alapítója, mely folyamatosan jótékonykodik, illetve minden eladott termék után felajánl 5%-ot a gyermekrabszolgaságot megszüntetni próbáló alapítványnak. Mindössze 8 éves volt, mikor megalapította a jótékonyságon alapuló céget, miután látott egy képet két nepáli rabszolga gyermekről.
Thomas Suarez - a CarrotCorp cég alapítója, 3D nyomtatókhoz fejlesztenek alkalmazásokat. 12 éves korára készített egy játékot, a Bustin Jieber-t, amelyben a játékosok feladata, hogy elkapják Justin Biebert, aki a képernyőn bujkál. Később alapított egy iskolai klubot, ahol app-okat fejlesztettek, majd később megalapította a 3D nyomtatást fejlesztő cégét.
Memory Banda -  Megszökött kényszerházassága elől 11 évesen, majd kiállt a gyermekeket kényszerítő szokással szemben, a délkelet-afrikai Malawiban. Ő szorgalmazta közösségükben, hogy törvény tiltsa ezt a hagyományt. Az ügyet egészen a Malawi parlamentig vitte, így a törvényes házasságkötési korhatár 18 év lett, a korábbi 15 év helyett.

Katherine és Isabelle Adams - A 8 és a 6 éves alapítók egyben a  társelnökei is a Paper for water (Papírt vízért) nevű non-profit szervezetnek. A szervezet célja, hogy papírdíszeket értékesítsenek, a bevételt pedig felajánlják a vízben szegény régiók kútfúrási projektjeihez.
Anurudh Ganesan- 12 évesen feltalált egy hűtődobozt, mellyel biztonságosan és energiatakarékosan tudnak vakcinákat szállítani.
A szállítóedény egy termosz, ami össze van kötve egy biciklivel, a tekerésből fakadó energia tartja fent a termosz hőmérsékletét, így nem kell félni, hogy a vakcinák tönkremennek a melegben, és plusz energiára sincs szükség. 
Csodagyerekek mindenütt!


 

Legnézettebb videók