Műsorújság
RTL Most

Egy kanadai pár lefújta az esküvőjét, hogy szír menekülteket segítsen a pénzből

A menyasszony és vőlegény azután döntött így, hogy szeptemberben látták a vízbe fulladt kisfiú, Aylan Kurdi fotóját, az európai menekültválság egyik legsokkolóbb, ikonikus képét, mely az egész világot bejárta. Úgy döntöttek, flancos esküvő helyett a hazájukban menedéket kereső szíreknek adják a pénzt.
Farzin Yousef 2014-ben jegyezte el szerelmét, Samantha Jackson-t. Az esküvőjüket 2015 őszén tartották volna - nagy lakodalmat terveztek, exkluzív környezetben, 130 vendéggel. A tragikus sorsú kisfiú fotója azonban annyira megindította őket, hogy letettek eredeti tervükről, és egyszerű, puritán körülmények között mondták ki az igent a torontói városházán, hogy a mennyegzőre félretett pénzből inkább a kanadában letelepedni vágyó szíriai menekülteket támogassák.

A nő állítása szerint épp az esküvői készülődés lázában égtek szeptemberben, amikor Aylan Kurdi fotója megjelent a sajtóban. Úgy érezték, tenniük kell valamit, mert a helyzet nagyon súlyossá vált. Felvették a kapcsolatot a helyi egyetem segélyvonalával, amelynek segítségével pénzt gyűjtöttek a szerencsétlenül járt szír családoknak, akik Kanadába menekültek.
 

A pár végül az ismerősök segítségével összesen 17500 dollárt gyűjtött és adományozott a nemes célra.


Ugyanis amikor a családtagok és barátok értesültek róla, hogy miért marad el a tervezett lakodalom, a nászajándékra szánt pénzüket is felajánlották jótékony célra.

Samatha Jackson úgy fogalmazott, hogy
 

"ez volt a lehető legjobb kezdet a házasságukhoz".

 

További felemelő hírekért lájkolja a Villanyleót, az RTL blogját!

 

 

    Hasonló videók

      Legnézettebb videók