Műsorújság
RTL Most

Darth Vaderré változott a Lenin-szobor Ukrajnában

Az Erő Odessza egyik terén már biztosan az ukránokkal van, ugyanis Alexander Milov a gonosszá lett Anakin Skywalkerré építette át a szocialista forr. vezéralakjának szobrát. Nézze meg, milyen volt előtte, és milyen most!
Miközben az emberiség jelentős részét az új Csillagok háborúja-film tartja lázban, Ukrajnában az ország vezetése elrendelte, hogy minden olyan emlékműtől meg kell szabadulni, amely az ország kommunista múltjára emlékeztet.
A két történet valahogy találkozott, így lett a történelem egyik legismertebb vezetőjéből a filmtörténet talán legismertebb szereplője.Az Erő egyébként szó szerint jelen van az átalakított szobor környékén, ugyanis Darth Vader feje WiFi Hotspot-ként is funkcionál, és a közelében ingyen lehet internetezni.

Ilyen volt az alkotás eredetileg, Vlagyimir Iljics Leninként:És ilyen Darth Vader lett belőle:Már tényleg csak a rohamosztagosok hiányoznak mellőle:A bronz Lenin-szobrot nem bontották le, hanem köré építették fel Darth Vader részeit, amelyek titániumötvözetből készültek.

"Lenin a szobor belsejében maradt, úgyhogy bármikor exhumálni lehet, ha szükséges."
- viccelődött Milov, úgyhogy ezzel meg is valósult a szállóigévé vált mondás, ami szerint
"Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog!"

(via boredpanda.com, theguardian.com)
 

Ha még több hírre éhezik, lájkolja a Villanyleót!

 

Legnézettebb videók