Műsorújság
RTL Most

Darth Vader maszkban, horrorisztikus zenére gyilkolt a svéd iskolai támadó

A rendőrség szerint rasszista indítékai voltak Anton Lundin Pettersson-nak, aki tegnap karddal támadt egy svéd iskola tanulóira. A gyilkosságok után nyugodtan fotózkodott a diákokkal, akik azt hitték, a közelgő Halloween miatt öltözött be.
A 21 éves fiatalember csütörtökön egy diákot és tanárt is halálosan megsebesített a trollhättani iskola elleni támadás során. Szemtanúk szerint a merénylő Darth Vader maszkot viselt, és a Csillagok háborúja filmekből jól ismert
 

"Én vagyok az apád!"


idézetet kiabálta, mielőtt rárontott áldozataira.

Lakásának átvizsgálása és az áldozatok személye alapján a hatóságok úgy vélik, rasszista motiváció áll a gyilkosságok mögött. A rendőrség szerint
 

a támadó rajongott Hitlerért és a náci Németországért,


továbbá iszlám- és bevándorlásellenes nézeteket vallott.

Az egyik túlélő, egy Sara nevű diák azt vallotta, hogy Pettersson rémisztő, "halloween hangulatú" zenét játszott, mikor üldözőbe vette a tanulókat.

Az első halálos áldozat egy 20 éves tanársegéd, Lavin Eskandar volt, aki a szemtanúk elmondása szerint a támadó és a diákok közé állt, hogy megvédje a gyerekeket.A második áldozat, a 15 éves Ahmed Hasszán a kórházban vesztette életét. Családjával 2012-ben Szomáliából érkeztek Svédországba. A súlyos sérüléseket szenvedett harmadik áldozat kilenc hónapja Szíriából menekült el a szüleivel és testvéreivel.

A gyilkosságok után Pettersson karddal a kezében sétálgatott az iskola folyosóin. Több diák, akiknek fogalmuk sem volt a korábbi támadásokról, megszólította a fiatalembert, akiről azt hitték, hogy a halloween miatt visel jelmezt.
 

Ketten le is fotózkodtak vele, és csak ezután döbbentek rá, hogy a kardon lévő vér igazi.


Ezután egy tanár felszolította a férfit, hogy vegye le a maszkot és távozzon, mert megrémíti a diákokat, mire a támadó leszúrta őt, majd üldözőbe vette a diákokat. Miután a kiérkező rendőrök felszólítására sem adta meg magát, lelőtték. Jelenleg a városi kórházban ápolják.


Ha nem akar lemaradni a legfontosabb hírekről, kövesse a Villanyleót, az RTL blogját a Facebookon!

  

    Hasonló videók

      Legnézettebb videók