Műsorújság
RTL Most

Antraxgyanús anyag miatt kiürítettek egy brüsszeli mecsetet

Az Európai Unió intézményeinek közelében található mecsetet kiürítették, miután "gyanús fehér port" tartalmazó borítékokra bukkantak. A járványügyi hatóság 11 embert szállított kórházba megfigyelésre, köztük kilenc hívet és két rendőrt.
A gyanús csomagot a mecset imája fedezte fel a bejárat közelében. A tűzoltóság szóvivője azt mondta, hogy fehér port találtak a borítékban, mellyel kapcsolatban felmerült, hogy antraxról lehet szó.

A hatóságok biztosították a környéket - nyilatkozatuk alapján senki nincsen veszélyben, csupán megelőző intézkedésekről van szó a kórházba szállított személyek esetében is. Őket megfigyelés alatt tartják, bár tüneteik nincsenek, biztonsági okokból azonban fertőtlenítésen kell átesniük.

Az anyagról azt már tudják, hogy egészen biztosan nem radioaktív, de a teljes vizsgálat legalább hat órát vesz majd igénybe.
Az Iszlám Kulturális Központ épülete körül legalább egy tucatnyi mentőt lehetett látni.

Belgiumban körülbelül félmillió muszlim él. A párizsi terrortámadások óta több mecsetet is megfenyegettek, többek között egy magát az Iszlám Államhoz hasonlóan Keresztény Államnak nevező szervezet részéről.

A belga főváros, melyet a dzsihadizmus nyugati központjának is tartanak, vasárnap óta le van zárva, és folyamatosan rendőrök és katonák járőröznek az utcákon a terrorfenyegetettség miatt.
 

Kövesse a Villanyleót a legfontosabb hírekért!

 

Legnézettebb videók