Műsorújság
RTL Most

Állítólag ma is világvége lesz

Egy keresztény csoport, ami korábban több alkalommal állította, hogy különböző időpontokban megsemmisül majd a világ, ezúttal a mai napot, október 7-et szemelte ki a nagy naphoz. Méghozzá bibliai jóslatokra támaszkodva. Szóval tartós tejet már ne vegyenek! :(
Chris McCann, aki egy philadelphiai keresztény csoportot vezet, hosszasan számolt a Bibliában foglaltak alapján, végül pedig arra a következtetésre jutott, hogy ezen a borongós szerdai napon vége lesz a világnak és mindannyian elpusztulunk. Egész pontosan úgy fogalmazott, hogy
 

"Nagy a valószínűsége, hogy ez be fog következni. Azaz kicsi az esély rá, hogy nem."


A férfi és követői már korábban is híresztelték az apokalipszis eljövetelét: 2011-ben azt állították, hogy az év májusában lesz az Ítélet napja. Aztán nem lett.

Hogy a végítélet elmaradásakor mit éreztek, az rejtély: vajon örültek, vagy szomorkodtak utána? Hivatalosan egyébként úgy fogalmaztak, hogy május 21 így is fontos nap volt, ugyanis "Isten bezárta a menny kapuit". Bármit is jelentsen mindez.

Legutóbb egyébként szeptember 28-án volt világvége, akkor egy másik csoport azt állította, hogy a különleges asztronómia jelenségnek köszönhetően rövid időre vörössé váló Hold miatt jön el a pusztulás.
 

Ha nem szeretne lemaradni a világvégéről, akkor kövesse a Villanyleót, az RTL blogját a Facebook-on!


Legnézettebb videók