Műsorújság
RTL Most

39 bevándorlót szabadítottak ki egy teherautóból - mutatjuk a rendőrségi felvételeket

Az embercsempészek a világ minden táján embertelenül bánnak a menekültekkel: ezúttal egy amerikai férfi autójában találtak fuldokló és szomjazó mexikóiakat.
Az európai menekültválság egyik legsokkolóbb pillanata kétségtelenül az volt, amikor az osztrák hatóságok 71 holttestet találtak egy magyar rendszámú autóban Ausztriában. A zömében szír és afgán menekültek, köztük nyolc nő és négy gyerek egyszerűen megfulladtak az elképesztően zsúfolt és minden szellőzéstől mentes jármű rakterében. A tragédia kapcsán három bolgár és egy magyar papírokkal rendelkező afgán embercsempészt vettek őrizetbe. Az eset óriási nemzetközi felháborodást váltott ki, és a vízbe fulladt három éves kisfiú és a gyermekeket rugdosó magyar operatőrnő mellett a menekültválság szimbolikus jelentőségű eseményévé vált.
 
Az embercsempészek azonban továbbra is ugyanolyan kegyetlen módszerekkel élnek világszerte. Ezúttal egy amerikai férfi bukott le azzal, hogy kamionjában 39 mexikóit próbált átcsempészni az Egyesült Államokba. Az Ígéret földje helyett azonban az is csoda, hogy túlélték az utazást. Az egymás hegyén-hátán összezsúfolódott bevándorlók teljesen kiszáradtak, és majdnem megfulladtak a forró raktérben.A járművet megállító rendőrök kamerájának felvételein jól látható, milyen borzasztó állapotban voltak, amikor kiszabadítják őket. Izzadtan, levegőért kapkodva másztak elő a kamionból.

A 28 férfinak, 7 nőnek és 4 gyereknek nem voltak papírjai. Mexikóból, Guatemalából és El Salvadorból érkeztek, és Texasban fogták el őket. A rendőrök vizet osztottak szét köztük, néhányan pedi orvosi ellátásra szorultak.


 
A sofőr, Drew Christopher Potter azt állítja, hogy fogalma sem volt, hogy embereket szállít - csak fizettek neki, hogy az autót San Antonióba vigye. Ha nem sikerül bebizonyítania az állítását, akár tíz évet is kaphat embercsempészetért!
 

Ha nem akarsz lemaradni a legkeményebb hírekről, kövesd az RTL blogját, a Villanyleót a Facebookon!

Legnézettebb videók