Műsorújság
RTL Most

Hégető-díj: június 30-ig meghosszabbított nevezési határidő és kibővített témakör

A koronavírus által kialakult helyzetre való tekintettel meghosszabbított határidővel és új témákkal is várja a Hégető Honorka Alapítvány azokat az alkotásokat, amelyek mozgókép vagy fotó-sorozat formájában mutatnak be társadalmi problémákat, illetve az ezekre adott lehetséges megoldásokat, válaszokat. 

A díjra minden olyan (2019. január 1. – 2020. május 31. között publikált), online vagy televízióban bemutatott alkotással (mozgókép vagy fotó, fotó-sorozat) lehet pályázni, amely társadalmi problémákat tár fel, illetve megoldására ösztönző jó gyakorlatot, tanulságos, példamutató történetet mutat be, és járul hozzá az adott ügy megismeréséhez, megértéséhez. A koronavírus által okozott helyzetre reagálva a szervezők több mint 2 hónappal meghosszabbították a nevezési határidőt (2020.június 30.), és a fentieken túl várják azokat a pályaműveket is, amelyek olyan témát mutatnak be, amely a járvány okozta helyzetre valamilyen egyedi megoldással reagál.

A pályázatokat a Mészáros Antónia, Horvát János és Weyer Balázs újságírókból álló zsűri értékeli. A fénykép formájában beérkezett pályaműveket Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus bírálja el.

Benyújtási határidő: 2020. június 30.

A pályázati kiírás részletei: https://www.facebook.com/HegetoHonorka/

A díj támogatói: RTL Magyarország, Hégető-család, Telenor Magyarország Zrt.

Legnézettebb videók