Műsorújság
RTL Most

A Konyhafőnök új évada átlagban is magas nézettséget hozott

Augusztus 3-án elstartolt az A Konyhafőnok legújabb évada az RTL Klubon. Ezúttal amatőr versenyzők küzdenek egymással, hogy bekerüljenek Rácz Jenő vagy Sárközi Ákos csapatába. A két Michelin-csillagos séf most sem adja könnyen a bejutást jelentő kötényeket, így igazán izgalmas, olykor vicces és megható pillanatoknak lehetnek tanúi a nézők. 

A gasztroműsor ezúttal is nagyszerű eredményeket hoz: az új évad indulása óta átlagosan 16,1%-os közönségarányt ért el a 18-49-es célcsoporton; a teljes lakosság köréből pedig átlagosan több, mint 576 ezer nézőt szegezett esténként a képernyők elé.  A Konyhafőnök sikerét mutatja az is, hogy az eddigi 15 adásból mindegyik megnyerte a saját idősávját.

Az RTL Klub augusztusban 23 estéből 19-et nyert meg eddig a nézettségi versenyben. Előző héten minden hétköznap megelőzte fő konkurensét főműsoridőben, míg a heti átlagos prime közönségarányok tekintetében 11,9%-os teljesítményével utasította maga mögé a 7,3%-os TV2-t. A főműsoridőt felvezető Híradó a múlt héten átlagosan 15,9%-os SHR-t hozott a kereskedelmileg kiemelt célcsoporton, amivel hétből öt estén maga mögé utasította a legnagyobb konkurens hírműsort. A főműsoridőt a Fókusz nyitotta: az infotainment magazin 12,8%-ot (SHR) hozott a 34. héten.

Hétvégén a nevetésé volt a főszerep: szombat este tovább folytatódott a Mi kis falunk sajátgyártású sorozat (10,2% SHR), vasárnap este pedig a Kavarás című amerikai vígjátékot láthatták a nézők (8,6% SHR).

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – 18-49 évesek célcsoportjára, főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés és a vendégekre vonatkozó nézettségi adatokat is. Időszak: 2020. augusztus 1. – 2020. augusztus 23.

Legnézettebb videók