Vállalati hírek

Újabb lenyűgöző On the Spot sorozat az RTL+-on

rtl.hurtl.hu

2022. december 6. 10:02

Az RTL új streamingszolgáltatásának előfizetéses csomagjában már elérhető az On the Spot alkotóinak lebilincselő dokumentumfilm-sorozata, A hosszú élet titkai. A négy epizódból álló sorozatban Cseke Eszter és S. Takács András olyan helyszíneket keres fel, ahol kiugróan magas a száz év felettiek aránya, és ahol a legtovább élnek az emberek.

Ezek a helyszínek Földünk úgynevezett Kék Zónái – a Costa Rica-i Nicoya-félszigettől Szardínia keleti partjaiig –, amelyeket egy National Geographic kutató, Dan Buettner fedezett fel, majd mutatott be „A hosszú élet titkai” című bestsellerében. A kötet alaposan körbejárta az egészséges és hosszú élet hátterét a környezet, az életmód és a táplálkozás szempontjából is. A tudományos kutatási eredmények után az On the Spot csapata most arra volt kíváncsi, hogy milyenek közelről ezek a többgenerációs családok, hogyan élnek együtt, és milyen szociális környezet veszi körül a százéveseket.

A Kék Zónák titkai nyomában

A riporterpáros ellátogat a Costa Rica-i Nicoya-félszigetre, ahol a közép-amerikai ország legtöbb száz év feletti lakója él. Eszter és András megmutatja, mi van a zaklatott mindennapjaink másik oldalán, ahol az élet ugyan nem kevésbé kihívás, mint nálunk, viszont az állandó pörgéssel és az online jelenléttel járó stresszt hírből sem ismerik. Itt ismerkednek meg többek között a sorozat legidősebb szereplőjével, Amelia nénivel is, aki a forgatáskor a 108. életévében jár.

A két európai Kék Zóna egyike néhányszáz kilométerre az Itáliai félszigettől, Szardínia keleti partján helyezkedik el. Az On the Spot csapata a Földközi-tenger második legnagyobb szigetén is a hosszú élet titkait keresi. A szardíniaiak életformája, a gazdasági elszigeteltség, a hagyományos társadalmi értékrend és az idősek tisztelete mind-mind szerepet játszhatott abban, hogy a másfél milliós lakossághoz képest ma itt él Európában a legtöbb száz év feletti ember.


A hosszú élet titkai harmadik epizódjában az On the Spot párosa már nemcsak két kamerával, de immár két gyermekkel is utazik Ikariára, amely egy apró görög sziget az Égei-tengeren, alig 50 kilométerre a török partoktól. Ikarián a nézők betekintést nyerhetnek a matuzsálemek életébe, melynek szerves része a délutáni szieszta, a napi egy pohár vörösbor, a mediterrán étrend és az életre szóló barátságok.

Végezetül újra a Costa Rica-i Nicoya-félsziget a helyszín, a vadnyugati Kék Zóna, ahol még százéves korukban is lovagolnak az emberek, vezetik a gazdaságot és összetartják a családot. A nézők megismerkedhetnek Ramiróval, a százéves cowboy-jal, aki megpróbálja átadni azt a tudást, amit az egészséges és boldog életről tudni érdemes.

Újabb lenyűgöző On the Spot sorozat az RTL+-on

További On the Spot tartalmak az RTL+-on

A hosszú élet titkai teljes, négy epizódos évada már elérhető az RTL+ streamingszolgáltatás felületén az előfizetéssel rendelkező felhasználók számára. Szintén az RTL+ előfizetői számára érhető el az On the Spot legújabb évada, a Vissza a természethez is. Cseke Eszter, S. Takács András és két gyermekük olyan távoli és egzotikus helyekre utaznak, ahol a természetrombolás visszafordíthatatlannak tűnt, de néhány elszánt környezetvédőnek, vadőrnek és törzsfőnöknek sikerült megállítani a természet pusztulását. Az évad első két epizódja már nézhető az RTL+ előfizetéses kínálatában.

Az On the Spot alkotói a két sorozat mellett producerként járultak hozzá további dokumentumfilmek elkészítéséhez is, amelyek szintén az RTL+ felületén debütálnak majd. Valamint minden évben az ő válogatásuk és ajánlásuk alapján hozza majd el előfizetőinek az RTL+ a világ dokumentumfilm-termésének legjobb, fesztiválokat megjárt alkotásait is.

Az egy hónapig ingyenesen, ezt követően pedig 1990 Ft-os havi előfizetési díjért elérhető RTL+ az On the Spot két dokumentumfilm-sorozata mellett további exkluzív, kifejezetten erre a platformra gyártott tartalmakat hoz el a nézőknek. Itt látható a Zámbó Jimmy életéről szóló A Király, a Lengyel Tamás és Rujder Vivien főszereplésével készült A Nagy Fehér Főnök, a szókimondó young adult sorozat, a Ki vagy te, vagy Alföldi Róbert portréműsora, a Főszerepben, amelyben olyan színészlegendákkal beszélget, mint Molnár Piroska, Gálvölgyi János vagy Eperjes Károly.

Bővebb információ az RTL+ szolgáltatásról és előfizetésről: 

www.rtlplusz.hu

#Vállalati hírek#on the spot#RTL+#streaming#dokumentumfilm#sorozat#a hosszú élet titkai#Cseke eszter#S. Takács András

Címlapról ajánljuk