Műsorújság
RTL Most

Te jó ég, honnan lehet olyan ismerős a Riviéra sorozat csinos dámája?

Neked is az az érzésed, hogy láttad már valahol a színésznőt? Nos, most megtudhatod, hogy miért, ahogyan azt is, hogy Lena Olin, mit gondol a szériáról és persze Hollywoodról!

A svéd származású színésznőnek nem ez az első találkozása a francia tengerparttal, hiszen szinte a Riviérán nőtt fel.  Az  első filmes debütálására pedig a kultikus regény filmváltozatában az 1984-ben került sor, majd szintén egy könyvadaptációban, A lét elviselhetetlen könnyűségében szerepelt, Daniel Day-Lewis mellett. Az európai filmek után pedig Hollywood kapui is tárva-nyitva álltak előtte, amit rögtön egy Oscar-díj jelöléssel köszönt meg. Később láthattuk a szintén Oscar-díjra jelölt Csokoládé című filmben, amiben A lét elviselhetetlen könnyűsége után, újból Juliette Binoche-sal szerepelt együtt.

Ám a sikerek ellenére Lena Olin, híres arról, hogy olyan hatalmas szerepeket utasítson vissza, melyek később beírhatják magukat a filmtörténetbe! Ilyen volt például az, mikor nem vállalta el a Zongoralecke főszerepét, melyet Holly Hunter játszott el végül, illetve az Elemi ösztön Catherinjét sem formálta meg, így Sharon Stone-nál landolt a szexuálisan túlfűtött főhős szerepe.

 


A széles vásznon legutóbb A felolvasó című drámában láthattuk a tévéképernyőjén pedig Irinaként láthatjuk a legújabb sikersorozatban, a Riviérában!

Vajon, mit gondolhat a színésznő a sorozatról, hiszen a Riviéra egy valódi európai széria, amit a luxus és az ármány világáról forgattak. Olin pedig a felsorolt háromból kettőt biztosan jól ismer.

„Az egyik barátnőm azt mondta, mikor meséltem neki a sorozatról, hogy Hollywood nem tudja, hogyan néz ki a pénz. Én pedig azt gondoltam, igaza van, hiszen ezek az emberek nemcsak rettentően gazdagok, hanem nagyon kifinomultak és műveltek is. Éppen ezért sokkal nehezebb elképzelnünk, hogyan is élhetnek ténylegesen, ez a világ mindenki számára kifürkészhetetlen, a gazdagok szenvedése pedig nagyon vonzó a hétköznapi embereknek.”

 


A színésznő azt is elárulta, hogy az, hogy ő ehhez közel, valamint az, hogy ebben az európai közegben nőtt fel, sokat segítette Irina megformálásában.

Ha te is kíváncsi vagy, hogyan is néz ki mindez a képernyőn, akkor ne feledd a Riviéra című sorozatot dupla részekkel, ma este 21:30-kor az RTL Klub műsorán!

Forrás: hollywoodreporter.com
Képek: tumblr.com

 

Legnézettebb videók