Műsorújság
RTL Most

Gary Sinise a veteránok megmentője!

A CSI: New York-i helyszínelők sztárja 2011-ben hozta létre veteránokat segítő alapítványát, most pedig azt is elárulta, hogy miért! Ha ez nem lenne elég, akkor még egy fontos bejelentést is tett a színész!

2001. szeptember 11-e mindenki számára emlékezetes nap marad, a CSI: New York-i helyszínelők című sorozat színésze esetében sincs ez másképp. Gary Sinise a terrortámadást követően a templomban ülve, a pap szavait hallgatva rádöbbent, hogy nem tétlenkedhet tovább, tennie kell valamit. A Forrest Gumpban is feltűnt színész nem akarta, hogy megismétlődjön a történelem, és azt sem, hogy az Irakból és Afganisztánból hazatérő katonákat is a Vietnámból visszatérő veteránokhoz hasonló fogadtatás várja.

"Amikor Irakban és Afganisztánban elvesztettük az embereink egy részét, és katonák sebesültek meg, tudtam, hogy ez az, amibe az energiámat szeretném fektetni. Részt vettem a vietnámi veteránok megsegítésében is, és nem szerettem volna, ha az Irakból és Afganisztánból hazatérők is olyan ellenséges fogadtatást kaptak volna." - nyilatkozta a 62 éves Sinise.

Mindez odáig vezetett, hogy 2011-ben megalapította a Gary Sinise Foundationt, ami azóta igen nagy elismerést vívott ki magának.  Az alapítvány több területen is igyekszik segítséget nyújtani a veteránoknak, a sérülteknek például új otthont építenek. Csak idén 59 speciálisan kialakított ház megépítése van tervben.

"Sok dolgot nem tudnak önállóan elvégezni, és ezt a problémát csak súlyosbítja, ha nincs az igényeikre szabva az otthonuk. [...] Így az őket segítő családtagok dolga is leegyszerűsödik, és nekik is jut idejük saját magukra."

A színész számára igazi áldás, hogy a filmezésnek köszönhetően megteremtheti magának azt az anyagi jólétet, aminek segítségével képes mások támogatására is.

2018. november 11-én (a veteránok napján) fog megjelenni az a második világháborús dokumentumfilm, melynek Gary lesz a narrátora. A Lifeline: The Joe George Story címadója az egykori Vestal legénységének egyik tagja, aki 1941. december 7-én a Pearl Harbor-i csatában az Arizona hajóról hat ember életét mentette meg. 

Nézd minden hétköznap délután fél 4-től a CSI: New York-i helyszínelők dupla epizódjait a Coolon!

A New York-i helyszínelők a Miami helyszínelők harmadik évadjában mutatkozott be, amikor Horatio Caine New Yorkba utazott egy Miamiból megszökött gyanúsított nyomában. Már itt megismerhettük az új sorozat fontosabb szereplőit és egyedi képi világát. Horatio New York-i párja Mac Taylor nyomozó. A magánéletét elhanyagoló és csak a hivatásának élő rendőrt kitűnő szakemberek segítik a város legelvetemültebb gazembereinek kézre kerítésében.

Forrás: providencejournal.comgarysinisefoundation.org

Legnézettebb videók