Műsorújság
RTL Most

Malek Miki: „Olyan volt az este, mint a hullámvasút”

A P.J.Z. és Lass Bea párbaja után a mentorok döntöttek. Keresztes Ildi és Geszti Péter a P.J.Z.-t küldte volna haza, Nagy Feró pedig Lass Beát ejtette volna ki, így a döntés Malek Mikire maradt: a P.J.Z.-nek kellett búcsúzni az X-Faktortól.

A sztratoszférán innen és a hangsebességen túl, elkezdődött az X-Faktor második élő show-ja. Ördög Nóra szkafanderben ugrott az X-Faktor stúdiójába. A második döntőben 11 versenyző méri össze énektudását. A múlt héten Kvaka Andrea és Fehér Zoltán párbaja után a mentorok Andit küldték haza, aki most a nézőtérről szurkol döntős társainak. A még versenyben lévő döntősök sorsa az Önök kezében van, hiszen a 2012-es X-Faktor újdonságai közé tartozik, hogy a műsor végén azonnal újraindítjuk a szavazást, így a versenyben maradókra egész héten, éjjel-nappal szavazhatnak!

Örödg Nóri a „Malek-átokról” faggatta Mikit, hiszen eddig minden évben az ő egyik mentoráltja búcsúzott elsőként a versenytől, de Miklós reméli, hogy úgy alakul, mint 2011-ben, amikor a nehéz indulás után csodásan zárult a verseny, hiszen az ő versenyzője, Kocsis Tibi bizonyult végül a legjobbnak.

A második élő döntőt Lass Bea produkciója nyitotta meg, aki Shirley Bassey Get the party started című dalával, mint egy élő energiabomba, csak úgy berobbant a színpadra. Geszti Péternek a Beából áradó szuggesztivitás tetszik legjobban, és bár néhol nem volt minden hang a helyén, Miki szerint a lány nem tudja levezetni a benne rejlő drámaiságot, Feró viszont egy életerős nőt lát Beában, aki Ildi szerint a legnagyobb X a versenyzők közül, mert mindig képes megújulni és átváltozni.

Másodikként a Spirit a Swedish House Maffia dalával, a Save the Worlddel lépett színpadra. Mikit lenyűgözi a csapatból áradó fiatalság, de Gesztinek nem tetszett a dal feldolgozása, hiányolta a csapat tagjaiból a bátorságot, hogy merjenek nagyobbat vállalni.

Antal Timi Loreen Euphoria című dalát dolgozta fel, Geszti Péter szerint igazán hiányzik Magyarországról egy ilyen hang, mint Timié, Ferót egyenesen lenyűgözte a lány előadása, aki szerinte egy igazi szupersztár.

A reklám után Szabó Dávid vehette birtokba a színpadot, aki Robbie Willimas Rock DJ című slágerét nem mindennapi feldolgozásban adta elő: igazán vagányra vette a figurát, a táncos lányok még a felsőjét is letépték, láthatóvá téve a fiú izmos hasát, amitől Ildi teljesen padlót fogott, de úgy érzi, még ki kell szabadítani a Dávidban szunnyadó állatot. Bár Feró unta a produkciót, a többi mentor szerint a fiúnak felesleges vetkőznie ahhoz, hogy tökéletes előadást láthasson tőle a közönség.

Dávid után Stone egy Ákos dallal, a Hellóval lépett a mentorok és a közönség elé. Ferónak nagyon tetszett, hogy Stone nem tökéletes, hanem emberi, és így szerethető. Geszti kérte, hogy Stone tárja ki a szívét, és úgy érzi, jó úton halad, Ildi számára pedig a dal új értelmet nyert az ő előadásában.

A P.J.Z.-től az I love rock and roll című Joan Jett zeneszámot hallhatta a közönség. Geszti Péternek tetszik a srácok energiája, de az előadásuk kifejezetten nem tetszett neki, ennél színvonalasabb előadást várt tőlük. Keresztes Ildi szerint Ricsi, bár kevés hangsúlyt fektett az éneklésre, de legalább jobban értette a szöveget, és kérte a fiúkat, hogy fogadják meg Geszti tanácsát. Miki megkérdőjelezte a dalválasztást.

A második reklám után az első élő show párbajozójával folytatódott a verseny: Robin Thicke dalát, a When I get You alone-t Fehér Zoltán adta elő. Malek Miki nem mindig hallotta a fiú hangját, de Ildi alig jutott szóhoz a produkció után, neki Zoli igazán nagyon ott volt. Feró örült, hogy egy új oldalát mutatta meg a fiú, aki Péter szerint is igazán tökös volt.

Fehér Zolit a Like csapata követte a színpadon. A lányok a Shakespeare’s Sister slágerét, a Stay-t énekelték el. A múlt heti csalódás után a csapat Ilditől egy hatalmas „lájkot” kapott, szerinte mindent beletettek a dalba, amit lehetett. Geszti szerint frenetikusan jól megnyilatkozott a lányok különböző stílusa, Szurita egyenesen lenyűgözte – egyszerre félt tőle, és rajongott érte.

A megmérettetésben Zámbó Krisztián következett. Geszti Péter szerint egy ilyen energikus dalt, mint a Harc és vágy (Rácz Gergő), nem lehet ilyen középszinten énekelni, bár a fiú már jobban énekelt, mint a múlt héten. Nagy Ferót egyáltalán nem győzte meg az előadás, de Ildi örül annak, hogy nem véletlen bízik Krisztiánban.

Csobot Adél ezúttal Carly Rae Jepsen dalával, a Call me maybe-vel robbant be a színpadra. Nagy Feró állítja, örök rajongója a lánynak, a mostani produkció mégsem nyűgözte le, szerinte hanyagolnia kellene ezt a stílust, mert nem illik Adélhoz. Ildi úgy gondolja, a lány nagyon magasra tette a mércét, így nem tudta kiadni magából azt, ami benne rejlik, végig takarékon maradt. Péter szerint Adélt nem a hangja miatt szeretik, és Mikivel nagyon jó show-t varázsoltak a színpadra.

Utolsóként Oláh Gergő lépett a színpadra, aki a Seal It’s a man’s world című dalát dolgozta fel. A mentorok szeme csillogott az előadás alatt, Miki szerint Gergő kerülte a felesleges sallangokat, és az előadásban minden a helyén volt, de Feró nem volt elégedett a dalválasztással.

A második élő show, miután mind a 11 versenyző színpadra lépett, az extra produkcióval folytatódott, amely egyúttal tévés premier is volt: a The Carbonfools Birthday című dalát először láthatták a nézők az X-Faktor színpadán.

Geszti Péter úgy véli, miután a versenyzők előadták a dalokat, az este hangulata olyanná válik, mint egy atomháború, mert valakit elveszítenek, és nem lehet megmenteni. Ildi szerint, bár néha-néha összekapnak a mentorok, összességében mégis nagyon jó produkciókat láttak. Nagy Feró szerint a legjobb dolog, hogy részt vehetnek az ország legnagyobb show-jában.

A show végén Ördög Nóra kihirdette az eredményt: Antal Timi, Fehér Zoltán, Zámbó Krisztián, Oláh Gergő, a Like, Stone, a Spirit, Szabó Dávid és Csobot Adél biztosan ott lesz a harmadik élő döntőben. Lass Beának és a P.J.Z.-nek párbajban kellett meggyőzni a mentorokat és a közönséget, hogy van helyük az X-Faktorban.

Lass Bea mentorának, Keresztes Ildikónak a dalával végül meggyőzte a mentorokat arról, hogy adjanak neki még egy esélyt, hogy bizonyíthasson a harmadik élő show-ban.

Legnézettebb videók