Műsorújság
RTL Most

Sokszínű tehetségek az X-Faktorban

Szabó Dávid, Mihálka György és Lass Bea is úgy döntött, hogy a világot jelentő deszkákon inkább énekelni szeretnének, mint szerepeket játszani, döntésük pedig mindhármukat igazolta. Rajtuk kívül a legnagyobb örömet Fehér Zoltán okozta a mentoroknak, aki tavalyi kiesése után teljes átalakuláson ment át az X-Faktorért.

Bugyenszki Zoltán nagyon tiszteli Ákos munkásságát, ezért azt a szintet tűzte ki célul, amit kedvenc énekese már elért a magyar zenei iparban. A barátnője nővérével színpadra lépő énekesnek ehhez a céljához egy másik utat kell választania, mert az X-Faktor mentorait nem sikerült meggyőznie tehetségéről.

Seyfried Dániel, vagyis Fred egy romantikus számmal készült a Válogatásra, amelyet a barátnőjéről írt. Az első meglepetésre nem kellett sokat várni, ugyanis a szerelmes dalként beharangozott nóta első sorából világossá vált, hogy Fredet egy átbulizott éjszaka ihlette meg a szám írásakor. A slágergyanúsnak épp nem nevezhető szerzemény arról szól, hogy Fred hogyan segítette át részegségtől hányó barátnőjét az ilyenkor adódó nehézségeken. Bár Malek Miklós azt mondta, hogy olyan a dal, mintha Feró írta volna, mégis egyedül a Beatrice frontembere mondott nemet Frednek, ráadásul éppen a dal szövege miatt. A másik három mentor az értetlenkedés mellett elismerte a fiú hangi adottságait, így Dániel három igennel továbbjutott.

Nem lehet mindenkinek akkora szerencséje, mint Frednek. A „hányós-fiún” kívül is akadtak különcök, akik kipróbálták magukat az X-Faktor színpadán, de sem a szoprán hangú baseball sapkás, Botos Sebastiannak, sem a mozgásában sokkal inkább, mint hangjában Michael Jacksonra hajazó Letanovszky Bernadettnek nem sikerült meggyőznie a mentorokat, hogy a Táborban a helyük.

Jáger Kinga bár csak tizenhét éves, nem ismeretlen számára a színpad világa. A böhönyei lány a Balkán fanatik egyik legnagyobb slágerét, a Ha te tudnád című dalt énekelte, és élete eddigi legnagyobb sikerének tartja, hogy átélhette azt a pillanatot, amikor visszahallotta a rádióból a saját énekhangját. Kinga ezúttal is bizonyította, hogy három évvel ezelőtt nem véletlenül esett rá a Balkán fanatik választása, és lenyűgözte a zsűrit. Geszti Péter szerint minden megvan benne, ami kell: eredetiség, egyszerűség, szépség és tehetség, ezért nem is csoda, hogy Kinga négy igennel jutott tovább.

Voltak akik nem arattak ennyire egyértelmű sikert, mégis sikerült meggyőzniük a mentorok nagyobb részét, hogy helyük van a Táborban éneklő versenyzők között. Fábián Nikolettnek, Balogh Gábornak, Lőkös Kingának, Feng Ya Ou Ferencnek és a László ikreknek sem ért még véget a verseny, mindannyian bizonyíthatnak a következő körben.

Szabó Dávid korához képest elismert színész, 2007-ben Marsallbot-díjat is nyert, amellyel a legígéretesebb tehetségeket díjazzák, most mégis valami újra vágyott. A huszonhat éves fiú alig várja, hogy a szerep ne legyen közte és a közönség között, hanem valóban, száz százalékosan magát tudja adni a színpadon. Dávidnak ezzel annyira sikerült lenyűgöznie a mentorokat, hogy idén először mind a négy mentor felállva tapsolt és szinte szóhoz sem jutott a dal után, így nem is volt kérdés, hogy a Budapesti Operettszínház vendégművésze továbbjutott a Válogatásról.

Egy másik színész, Mihálka György is szerencsét próbált és neki is összejött a terve, hogy élményt adjon a közönségnek, és ezáltal ő is egy nagy élménnyel gazdagodjon.

Fehér Zoltán két hónapig „depis” volt, ahogy ő mondja aztán viszont mindent megtett azért, hogy idén tovább juthasson, mint tavaly. A 2011-ben a Táborból kieső fiú 27 kilót fogyott, fogszabályzót is vett és rengeteget gyakorolt. Zoli tudta, hogy visszatérőként többet kell teljesítenie, mint legutóbb és ez úgy tűnik sikerült is, mert négy igennel jutott tovább.

Több versenyző akadt, aki Ördög Nóra szerint eltévesztette a házszámot. Hiába volt például Fenyő Miklós háttértáncosa Fehér Csaba, hiába tanít zenét Kulin Krisztina ez az X-Faktorba sajnos kevés. Épp úgy, ahogy Király Eszter produkciója is messze elmaradt attól a szinttől amit a mentorok várnak. Eszter egy operával készült a Válogatásra, de az sem javított sokat az esélyein, hogy a kottát, amiből énekelt még az utolsó pillanatban megfordította. Az építészként dolgozó harminchat éves nő nem jutott tovább.

Nagy Szilárd és Antal Tímea sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújtott. A huszonkét éves fiú bár Geszti Pétert nem vette le a lábáról a másik három mentortól igent kapott. Az erdélyi, néptáncos lány produkcióját hatalmas vastapssal hálálta meg a közönség, de ami talán még fontosabb, hogy a mentorok pedig négy igennel ismerték el Timi képességeit, így Szilárd és ő is elkezdhet csomagolni a Táborba.

A „Rio de Solymárról” érkező Bácskai Krisztina hiába próbált meg mindent bevetni – szinte egyesével táncoltatta meg a mentorokat – hangi adottságaival nem tudta meggyőzni az ítészeket arról, hogy tovább kellene jutnia.

Ónodi János óvodás kora óta énekel, de fél éve már tudatosan készül arra, hogy megmutassa ország világ előtt, hogy mit is tud. Ha János el tud menekülni Keresztes Ildikó elől, aki fél perc után kijelentette, hogy megzabálja, akkor ez akár még sikerülhet is neki, ugyanis elsöprő sikert aratott az X-Faktor színpadán és magabiztosan, négy igennel jutott tovább.

Lass Bea kiskorában édesapja azt éreztette lányával, hogy nem érdemes az énekléssel foglalkoznia, ezért a huszonkilenc éves lány elvesztette minden önbizalmát, amit az évek során viszont a zene szeretete egy kicsit visszahozott. Bea nem csak dalának mondanivalójával, hanem előadásával is lenyűgözött mindenkit a stúdióban, ahogy Geszti Péter mondta, megállt a kés a levegőben. Emellett a négy mentor sem tudott elmenni szó nélkül, mindenkinek volt néhány jó szava a színésznőként dolgozó lányhoz, mielőtt kimondta volna saját maga igenjét. Bár Bea elhatározta, hogy nem fog sírni és ehhez nem tudta tartani magát az álmát mégis valóra váltotta, hiszen megtette az első lépést abba az irányba, hogy csak a zenével foglalkozhasson.

Hasonló videók

Legnézettebb videók