Műsorújság
RTL Most

Szikora ékszere nem tündökölhet tovább az X-Faktorban

Az X-Faktor második élő show-ja a szerelem jegyében telt és rengeteg meglepetést tartogatott. Az Afrikából visszatérő Szabó Zsófi köszöntötte a nézőket és a mentorokat az X-Faktor stúdiójában Istenes Bence oldalán. Volt sírás, állva tapsolás és negatív kritika is, végül ismét elbúcsúztunk valakitől.
A mentorok beszámoltak az elmúlt hét eseményeiről, pletykákról, majd bele is vágtunk az élő show-ba.

Elsőként Szabó Richárd, Alföldi Róbert egyik fia lépett színpadra, aki bizony nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis egy Queen-dallal állt ki a közönség elé. „Laza voltál, mint a Riga-lánc, így kell kezdeni egy versenyt” – kezdte az értékelést Tóth Gabi. Szikora jampi szíve is megdobbant először, de aztán úgy érezte, mintha Schmuck Andor kampányfilmjét látta volna. G szerint is hullámzó Ricsi teljesítménye, neki most elég komikusnak tűnt az előadás. Alföldi minden porcikája megmozdult, szerinte erős túlzás G véleménye. Szabó Zsófi szemében igazi férfi volt Ricsi, a srác elfogadta a kritikákat.

Vannak, akik jégcsapnak tartják, pedig talán a legérzékenyebb és legérzelmesebb versenyző mentora szerint Ilyés Jenifer, aki a kétkedőknek újra bizonyíthatott Leona Lewis slágerével. G először látta a lelket benne a verseny során, de sok hibát hallott. Alföldi értékelte a szándékot, hogy megpróbál kilépni magából, de az ő ízlésének sok volt a térdelés a végén. Tóth Gabi szerint szép a lány, de gyúrni kell még a produkción. Szikora elárulta, azon dolgoznak, hogy az önbizalom megjöjjön, és úgy véli, ez sikerült.

Múlt héten még a „Félénk vagyok, de hódítani akarok!” című film írhatta volna le a Spoon előadását, ma azonban a mottó a „Teljes gőzzel előre!”. A srácok egy Bruno Mars dalt hoztak nekünk. G szerint átlagos volt a banda, Tóth Gabi anyatigrisként védte a fiúkat, azonban Alföldi is egyetértett G-vel. Szerinte muszáj kilépni a komfortzónából, mert akkor van tétje. Szikora szerint a négy „kiskanál” kicsit bátortalanul nyúlt hozzá a dologhoz, reméli, eljutnak oda, ahova a ByTheWay.

„Az X-Faktor a legjobbat hozza ki belőle, így nem csoda, hogy egyre jobb formában van” – így konferálta fel G Andelic Jonathant, aki Marcus Collins Mercy című dalával érkezett a második élő show-ba. Alföldi azt érezte, Jota kicsit megilletődött, de ez is jól állt neki. Gabi szerint ő egy csoda, Szikora is csak dicsért, G örül, hogy nem érzékelte, hogy feldolgozást hall, neki is tetszett a produkció, így Jonathant elhalmozták bókokkal.

„Eleinte tartottam tőlük, de mostanra egyértelműen megtaláltuk a közös hangot. Profik, viccesek és szépek” – így mutatta be Tóth Gabi csapatát, a Tha Shudras-t, akik egy Tom Jones dallal készültek. Alföldi nagyon bírta a zenét, amely szólt, Trap kapitányt viszont kicsit fáradtnak látta. Szikora kicsit fapadosnak érezte az éneklést, G is hiányolta a határozottságot. Gabi nagyon büszke rájuk, szerinte nagyon szexi volt. Trap kapitány elárulta Zsófinak, nem fáradt, direkt volt ilyen az éneklés.

G eddig minden produkcióját megkönnyezte Horányi Julinak, és a próbákat hallgatva azt jósolta, ezúttal sem marad szem szárazon. Szikora Robi megdicsérte a lány ruháját, és elbűvölőnek tartotta. Gabi köszönte, hogy közelebb engedte magához, Alföldi repült a lánnyal. G tökéletes énekesnőnek nevezte, mert minden hang a helyén volt. Juli elmesélte, hogy ez a dal édesapjához köti, és nagyon örül, hogy most neki énekelhette el, hisz ott ült a közönség soraiban.

Borbély Ricsi falait ledöntötte mentora, így állt a második élő show-ban színpadra Meat Loaf I'd Do Anything For Love című slágerével. Tóth Gabit elvarázsolta a mosolya, majdnem belezúgott a srácba. „A hangod nem parizer, az egy frankó hang” – állította Szikora. G úgy véli, ez volt a legjobb produkciója a srácnak. Alföldi büszke volt, szóhoz se jutott. Zsófival kölcsönösen zavarba hozták egymást Ricsivel.

„Ezer arca van, és ösztönösen tud mindent a színpadról” – ezt Tóth Andiról mondta mentora, aki ezúttal egy lírai dalt hozott. Alföldi elárulta, egyik kedvence, de most nem volt nagy hatással rá, mert megpróbált felnőtteskedni. Tóth Gabi is egyetértett Robival, szerinte sok a magassarkú, tiniszerelemből is el lehetett volna énekelni. G is egyetértett az előtte szólókkal, Robi szerint viszont nagyon jó a cucc, és a lányban hatalmas X van. Andi úgy érezte, most is önmagát adta.

Neki hihetetlen, ami történik, nekünk hihetetlen, amit csinál - így mutatta be fiát Alföldi. A színpadra Benji egy The Police-nótával lépett. Szikora Robi úgy véli, belealudt kicsit a dalba, míg a Police forradalmár volt. Örült, hogy bevállalt néhány hamis hangot, mert sokan azt mondják, playbackelnek. Tóth Gabi nem vállalta volna be ezt a dalt, rossz volt a hangnem és kicsit laposnak is érezte a produkciót. G még mindig vár arra, hogy felugorhasson örömében és Benji végre uralja a teret. Alföldi szerint azért vannak itt a versenyzők, hogy mindezeket megtanulják. Benji felszabadultnak érzi magát, hogy megmutathatta, laza is tud lenni.

Mentora szerint a mezőny legangyalibb teremtése Jakab-Péter Izabella, akiből most előbújt a kisördög. Dér Heni Ég veled című dalával robbant be a színpadra. G örült, hogy másik arcát is látta a lánynak, az alsó hangtartományok csúszkáltak, de jó volt. Alföldinek bejöttek a lány lábai, Tóth Gabi szerint is nagyon odatette, Szikora szerint vagány csaj, „tetszelődött” neki. Bellát megrázta a múlt heti párbaj, de meg is erősítette.

Nagy Ricsi minden tanácsát megfogadja mentorának, örül, hogy tanár-diák kapcsolat alakult ki köztük, szeretné, ha büszke lenne rá. Így állt Robbie Williams slágerével színpadra. Tóth Gabi csak kapkodta a levegőt, olyan szexi volt a fiú, hogy nem mert odanézni. Szikora szerint is nagy volt Ricsi, el tudta dobni az agyát, rangot ő adott ma a műsornak. G azt érzi, mindig mindent feltesz egy lapra, így kell csinálni. Alföldi nagyon büszke volt rá. Zsófi sajnálja, hogy elmúlt 18 éves, mert neki is nagyon bejött a fiú.   

„Sok akadályon van már túl, igazán megérdemli azt a sikert, amely itt várhat rá” – így konferálta fel G Kállai-Kiss Zsófit, aki Toldy Mária Lelketlen emberével állt színpadra. G állva tapsolt, Szikorának táncdalfesztivál-hangulatot idézett, Alföldinek nagyon átjött a dal, Gabi pedig nem tudott megszólalni, mert könnyeivel küzdött, de köszönte az élményt. Zsófi elárulta, egy konkrét embernek énekelte a dalt.

Láthattunk egy közös produkciót a 12 döntőstől, majd Rácz Gergő, az X-Faktor sztárvendége lépett színpadra egy extra produkcióval.

A nézői szavazatok alapján Kállai-Kiss Zsófi, Jakab-Péter Izabella, a Tha Shudras, Borbély Ricsi, a Spoon, Nagy Ricsi, Horányi Juli, Szabó Ricsi, Benji és Tóth Andi folytathatja az X-Faktort.

A párbajt Szikora ékszere, Ilyés Jenifer kezdte, őt G mentoráltja, egy igazi egyéniség, Andelic Jonathan követte. Szikora dicsérte Jonathant, de szerinte lehet, hogy nem a popszakmában kellene űznie ezt a hivatást, őt küldte haza. G nem érzi kivételesnek Jenifert, szerinte nincs helye a versenyben, így neki kell hazamennie. Gabi véleménye, hogy Jenifernek reflektorfényben van a helye, mégis őt küldte haza. Alföldi Robi is úgy véli, Jenifernek ezt kell csinálnia, de meg kell találnia a saját útját. Nem tudott belekötni, de a harc hiányzott belőle. Jonathannál érzi a problémákat, de ezek mind kiküszöbölhetők, így őt szeretné tovább látni a versenyben. Alföldi szavazatával végül Jenifernek ért véget az X-Faktor.

Az Ilyés Jeniferrel készült első interjút megnézheted itt!

A teljes adást visszanézheted az RTL Moston!
 

Legnézettebb videók