Műsorújság
RTL Most

Részvételi szabályzat

Az M-RTL Zrt. (1222 Budapest Nagytétényi út 29.) (továbbiakban: RTL), valamint a Telekom New Média Zrt. (1222 Budapest Nagytétényi út 29.) (a továbbiakban: TNM) által szervezett és “X-Faktor” című televíziós műsorhoz kapcsolódó az “RTL 24” megnevezésű applikáción/alkalmazáson, valamint alapdíjas SMS szolgáltatáson keresztüli szavazás szolgáltatásának leírása és szabályai.

A szolgáltatás lényege, hogy a nezők (szavazók) az applikációs szavazás, valamint az SMS alapú szavazásban való részvétellel döntően befolyásolják a műsor menetét, a szereplők műsoron belüli életútját (kiesik/továbbjut) és ezzel azt, hogy ki lesz az X-Faktor c műsor 2019-as győztese.

Az applikáció/alkalmazás csak internetkapcsolat megléte esetén működtethető. Az applikáció/alkalmazás működtetéséhez létrehozott internetkapcsolat esetleges telefonos vagy adatforgalmi költségekkel járhat, melyekért sem az RTL, sem a TNM nem vállal felelősséget.

A szolgáltatás lényege, hogy az RTL 24  applikáció/alkalmazás keretrendszerében található "Belépés" elnevezésű funkcióban a Regisztrációt követően be tudjanak lépni az applikációba, annak érdekében, hogy használni tudják a „Szavazás” funkciót és ezzel részt vegyenek a szavazásban.

A Szavazás funkciót az applikáción keresztül csak az RTL MOST felületén regisztrált vagy Facebook profillal rendelkező vagy Google  fiókkal rendelkező ÉS ezekkel a profilokkal belépett felhasználók tudják megtenni. A szavazás keretében a résztvevők szavazhatnak az általuk választott, az X-Faktor műsorban fellépő előadóra/produkcióra, kiválasztva azt az előadót/produkciót, akit a verseny győzteseként szeretnének viszontlátni. Az érvényesen leadott szavazatok után a résztvevő részt vesz a nyeremények kisorsolásában.

Az alapdíjas SMS alapú szolgáltatás lényege, hogy az elküldött érvényes SMS-kel, a  szavazás keretében, a résztvevők szavazhatnak az általuk választott, az X-Faktor műsorban fellépő előadóra, kiválasztva azt az előadót, akit a verseny győzteseként szeretnének viszontlátni. Az érvényesen leadott szavazatok után a résztvevő részt vesz a nyeremények kisorsolásában.

A szavazás végeredményét az RTL24 alkalmazáson keresztül, valamint az SMS-ben érvényes szavazási etapokban leadott szavazatok összesített darabszáma határozza meg etaponként.

I. Alapfogalmak

1. " X-FAKTOR ": az elsősorban az RTL KLUB elnevezésű televíziós csatornán sugárzásra kerülő televíziós műsor (tehetségkutató), amellyel kapcsolatban többek között az RTL, valamint jelen szabályzatban foglalt szavazáshoz kapcsolódóan a TNM, mint szervező jogosult kötelezettségeket vállalni.

2. Az RTL KLUB csatorna: országos vételkörzetű magyar nyelvű csatorna.

3. Az X-FAKTOR élő műsor indulása: 2019-11-16

4. A műsor befejezése: Az “X-FAKTOR” mindaddig tart, amíg a műsorban szereplő produkciók (előadók; zenekarok) közül ki nem derül a győztes személye; az egyes „szavazás” etapok alapján.

5. Szereplő, produkció, előadó, zenekarok: azok a természetes személyek, akik jelentkeztek az ”X-FAKTOR” c. műsorba és az RTL KLUB csatornán bemutatott válogatók, tábor és mentor ház adások alapján az élő műsorban való részvételi lehetőséget megkapták.

6. Felhasználó/résztvevő: Minden olyan természetes személy, aki az IOS és ANDROID alkalmazásáruházakból letöltötte az RTL24 applikációt és az applikációban található "Belépés" funkcionalitásnál található "Regisztrációs" folyamatot elvégezte vagy érvényes FACEBOOK vagy RTL MOST vagy Google fiók profillal rendelkezik; igénybe veszi a „SZAVAZÁS” funkcionalitást és ott véleményt nyilvánít/szavaz; valamint minden olyan természetes személy, aki az élő műsorok alatt a 06-20/30/70-810-1799-es hívószámra érvényes SMS szavaztot küld.

7. “X-FAKTOR” „szavazás”

A műsorral kapcsolatos szavazás szolgáltatás, elérhető az “RTL24” elnevezésű applikáción keresztül (azon belül az „X-Faktor”), valamint alapdíjas sms-ken keresztül.

Az “RTL24” applikáció/alkalmazás IOS és ANDROID platformok alkalmazásközpontjaiban található. Az applikáció/alkalmazás ingyenesen elérhető azon felhasználók/résztvevők számára, akik érvényes hozzáféréssel rendelkeznek az IOS és ANDROID platformok alkalmazásközpontjaihoz, valamint rendelkeznek INTERNET hozzáféréssel. Az ingyenesség minden esetben arra vonatkozik, hogy az applikáció/alkalmazás tulajdonosa az egyes áruházakból való letöltéséhez díjat nem szed be, az applikáció/alkalmazás használata közben keletkező adatforgalomra nem.

Az “RTL24” applikációban található menürendszer és információ eléréséhez regisztráció és belépés szükséges.

A “szavazások” csak érvényes regisztrációval rendelkező felhasználóknak/résztvevőknek érhető el a „Belépés” funkcióval.

Érvényes regisztráció/Belépés az applikációba/alkalmazásba

7.1. Minden felhasználó/résztvevő, aki rendelkezik érvényes „FACEBOOK” regisztrációval, és a „Belépés Facebookkal” gombra lép, azonnal be tud lépni, abban az esetben, ha az eredeti beállításaiban engedélyezte ezt a funkciót a FACEBOOK oldalán.

7.2. Minden felhasználó/résztvevő, aki rendelkezik érvényes „RTL MOST” profilhoz kapcsolódó regisztrációval, és a „Belépés RTL MOST PROFILLAL” gombra lép, azonnal be tud lépni (email és jelszó megadása).

7.3 Minden felhasználó/résztvevő, aki rendelkezik érvényes „Google” fiókhoz kapcsolódó regisztrációval, és a „Belépés Google PROFILLAL” gombra lép, azonnal be tud lépni (felhasználónév/email/telefonszám), ha az eredeti beállításaiban engedélyezte ezt a funkciót.

7.4. Minden felhasználó/résztvevő aki sem az 7.1. sem az 7.2. sem a 7.3 alapján nem tud belépni az applikációba, a „REGISZTRÁCIÓ” gomb segítségével érvényes regisztrációt tud generálni. A regisztráció minden esetben a készülékek alapértelmezett böngészőablakában történik meg, mely szintén adatforgalmat generál. A felhasználó a regisztráció után az 7.1, 7.2, 7.3  pont szerint tud az applikációba belépni.

SMS szavazás

Bármely hazai vagy nemzetközi távközlési szolgáltató, bármely ügyfele, aki olyan előfizetői vagy kártyás csomaggal rendelkezik, melyről alapdíjas (azaz az előfizetői csomagjának megfelelő árazású) SMS üzenetküldésre van lehetőség, a szolgáltatást igénybe tudja venni. Abban az esetben, ha roamingon keresztül érkezik, az üzenetre az egyes országok roaming tarifái vannak érvényben.

II. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA

X-FAKTOR élő adások szavazás

Az X-FAKTOR SZAVAZÁS szolgáltatás célja, hogy a felhasználók/résztvevők szavazatukkal az egyes szavazási etapokban a számukra szimpatikus produkciót segítsék, és ezzel továbbra is biztosítsák a produkció számára az X-FAKTOR című műsorban való szereplést, részvételt annak érdekében, hogy az adott produkció megnyerhesse az X-FAKTOR c. műsor főnyereményét.

Az X-FAKTOR c. műsorban továbbjutó szereplők kilétének megállapítása a felhasználó/résztvevők által az applikációban/alkalmazásban, valamint SMS-ben leadott szavazatszámok összesítése után alakul ki, azaz a szavazás döntően befolyásolja a műsor menetét és az abban szereplő/produkció/produkciók személyét.

A résztvevők a televíziós adásból értesülnek az előadókhoz, produkciókhoz tartozó elnevezésekről.

 

NÉV KÓD

ANTI BÁCSI

ZDROBA PATRIK

BURAI RENÁTÓ

HUSZÁR ALETTA

DÁRDAI BLANKA

BAGDI ENIKŐ

MANUEL

RUSZÓ TIBI

VANEK ANDOR

TAKE 3

C.O.O.L.

SPERANTA

ANTI

PATRIK

RENÁTÓ

ALETTA

BLANKA

ENIKŐ

MANUEL

TIBI

ANDOR

TAKE3

COOL

SPERANTA

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

SZAVAZÁSI ETAPOK

Az I. Műsorszakasz SZAVAZÁS folyamata

Kieséses szavazás SMS szavazás

Az SMS szavazás minden esetben az X-FAKTOR című műsorban való, képi vagy videó vagy szóbeli tájékoztatás alapján kerül indításra az adott szakasz lezárásáig.

Szervező fenntartja azon jogát, hogy egy adott szavazási etapot bármikor felfüggesszen, megállítson és/vagy részeredményeket kommunikáljon.

Az X-Faktor döntő adásában a kieséses szavazási etapban minden szereplő, produkció, előadó, zenekar két-két produkciót ad elő. A kieséses szavazási etapban minden résztvevő, egy telefonszámról maximum 10 azaz tíz érvényes szavazatot tud különállóan elküldeni a 3 azaz három döntőben maradt versenyzőkre az adott versenyző SMS kódjával, tehát összesen egy telefonszámról 30 azaz harminc szavazat (SMS) adható le.

A szavazás lezárása és annak eredményének (összesítés) közlése után a szavazást nullázzuk.

SMS szám: 06-20/30/70-810-1799 (alapdíjas)

14 éven aluliak a szavazásban törvényes képviselőjük hozzájárulásával vehetnek részt.

Érvényes szavazatnak tekintjük a fentiekben felsorolt kódokkal beérkező SMS-t;

Azon SMS-ek, amik időben, formátumban vagy összdarabszámban nem felelnek meg a fentieknek, nem kerülnek be az összesítésbe.

Amikor az összes szereplő, produkció, előadó, zenekar (3) előadta a két-két produkcióját (6), kialakul egy sorrend. A legkevesebb szavazatot (SMS és applikácoió) kapott szereplők, produkciók, előadók, zenekarok kiesik a versenyből.  

Kieséses szavazás (RTL24 applikációs szavazás)

Az Alapfogalmak 7. pontja alapján az applikációba történő belépés után a SZAVAZÁS pont alatt elérhető szavazási funkció.

Az applikációs szavazás minden esetben az X-FAKTOR című műsorban való, képi vagy video, vagy szóbeli tájékoztatás alapján kerül indításra az adott szakasz lezárásáig (műsorban való, képi vagy video, vagy szóbeli tájékoztatás alapján). Szervező fenntartja azon jogát, hogy egy adott szavazási etapot bármikor felfüggesszen, megállítson és/vagy részeredményeket kommunikáljon.

A „szavazás” funkció esetében a felhasználó/résztvevő a következő lehetőségek közül választhat:

- leadja szavazatát a versenyprodukcióra az IGEN gomb segítségével, azaz a versenyprodukciónak eggyel nő a leadott érvényes szavazati db száma vagy a NEM gomb megnyomásával fejezi ki véleményét, ebben az esetben a versenyprodukció összszavazati száma nem változik.

Minden felhasználó/résztvevő a „szavazás” szolgáltatás szavazásában versenyprodukciónként 1, azaz egy érvényes szavazattal rendelkezik. Az applikáció/alkalmazás zárt rendszerébe beérkező szavazatokat tekintjük érvényes szavazatnak.

A szavazás lezárása és annak eredményének (összesítés) közlése után a szavazást nullázzuk.

Amikor az összes szereplő, produkció, előadó, zenekar (3) előadta a két-két produkcióját (6), kialakul egy sorrend. A legkevesebb szavazatot (SMS és applikácoió) kapott szereplők, produkciók, előadók, zenekarok kiesik a versenyből.  

Versenyprodukciók utáni szavazás

TOP1 szavazás

A Döntő adásban az összes versenyprodukció elhangzása után a résztvevőknek lehetőségük van az úgynevezett TOP1 szavazási etapban való részvételre. A szavazás lényege, hogy résztvevő szavazatával támogassa a döntőben lévő két szereplő, produkció, előadó, zenekar közül azt egyet, akit az X-Faktor győzteseként szeretne viszont.

A TOP1 szavazási etap végén a beérkező szavazatokat (applikáció/alkalmazás és SMS összesítjük. A TOP1 szavazási etap időbeli érvényessége:

A szavazás minden esetben az élő adásban kerül inditásra és zárásra a műsorvezető közlése alapján.

SMS szavazás

Az X-FAKTOR „TOP1” szavazási etapban, minden résztvevő, egy telefonszámról maximum 20 azaz húsz érvényes szavazatot tud különállóan elküldeni a 2 azaz két döntőben maradt versenyzőkre az adott versenyző SMS kódjával, tehát összesen egy telefonszámról 40 azaz negyven szavazat (SMS) adható le.

SMS szám: 06-20/30/70-810-1799 (alapdíjas)

14 éven aluliak a szavazásban törvényes képviselőjük hozzájárulásával vehetnek részt.

Azon SMS-ek, amik időben, formátumban, vagy összdarabszámban nem felelnek meg a fentieknek, nem kerülnek be az összesítésbe.

RTL24 applikációs szavazás

Az Alapfogalmak 7. pontja alapján az applikációba történő belépés után a SZAVAZÁS pont alatt elérhető szavazási funkció.

A SZAVAZÁS menüpont képernyőjén megjelenő listáról résztvevő ki tudja választani azt az egy versenyprodukciót, akit támogatni szeretne szavazatával. Szavazatát csak abban az esetben tudja elküldeni, ha kiválasztotta a neki tetsző előadót és az „ELKÜLD” gombbal elküldi a szavazatait.ZÁRÁS

Résztvevő a műsorvezetői közlés után érvényes szavazatot sem az RTL24 applikációval,  sem az SMS szavazással nem tud leadni.

5. élő adás – 2019-12-14

A versenyprodukciók alatti szavazási szakaszok lezárása után kialakul, hogy ki az a két szereplő, produkció, előadó, zenekar, aki versenyben marad, az X-Faktor döntőjében.  A versenyben lévő 2 szereplő, produkció, előadó, zenekar bekerül a TOP1 szavazási etapba. A TOP1 szavazás végleges lezárásáig beérkezett érvényes szavazatok összesítése után kialakúl, hogy ki nyeri meg az 2019-as X-Faktor-t.

Az a szereplő, produkció, előadó, zenekar, aki a legtöbb összesített szavazatot kapta a Top1 etapban lévő szavazás (SMS és applikáció) lezárása és összesítéáse után, győztesként végez az X-Faktor című műsorban.

4. A szolgáltatások igénybevételének időbelisége:

Minden esetben az élő televíziós műsor során értesülhetnek a Résztvevők azokról a produkciókről, akik szerepelnek az adott " SZAVAZÁS" szavazásban.

A "SZAVAZÁS" szavazás indításának időpontja minden esetben a műsorvezető által kerül közlésre az élő televíziós műsor során.

Az egyes szavazási etapok lezárása minden esetben az élő televíziós műsorban elhangzó műsorvezetői közlésig tart.

5. „SZAVAZÁS” szavazás érvényessége

A „SZAVAZÁS” szavazás időtartamának kezdete előtt és befejezése után (műsorvezetői közlés alapján, képi vagy szóbeli megjelenítés: a szavazást elinditom; a szavazást lezárom), 90 másodperc visszaszámláló óra 0:00 értékre ér; érkezett szavazatok érvénytelenek.

Az egyes versenyző produkciókra a felhasználók/résztvevők által az applikációban/alkalmazásban leadott szavazatok akkor kerülnek a „SZAVAZÁSBAN” szereplő versenyző produkciók szavazatszámába beszámításra, amennyiben azok a műsorban elhangzó szavazás lezárásáig a"RTL 24" alkalmazásból a TNM által üzemeltetett technikai rendszerbe ténylegesen megérkeznek.

Az RTL és a TNM nem vállalnak felelősséget azon esetekért, amikor Résztvevő nem rendelkezik INTERNET hozzáféréssel, vagy a hozzáférés sebessége, az adatátvitel megszakadása nem teszi lehetővé, hogy érvényes szavazatot adjon le.

Érvényes szavazatnak azok a beérkezett és feldolgozott SMS-ek számítanak, melyek a szavazás indítása és lezárása közötti időtartam alatt érkeztek meg TNM által üzemeltetett technikai rendszerbe, és a II. pontban részletezett helyes kódokat tartalmazza.

Az érvényes szavazatok mennyiségéről közjegyző jelenlétében készül részletes jegyzőkönyv. TNM az egyes szavazási etapokról elkülönített adatbázist tárol.

Az RTL és a TNM fenntartják a jogot arra vonatkozólag, hogy egy-egy etapon belül részeredményeket közöljenek, illetve az egyes etapokon belül részszavazásokat indítsanak és zárjanak le; ebben az esetben az élő televíziós műsorban elhangzó időpontok az irányadók. Az egyes esetleges részszavazások is minden esetben véleménynyilvánítások, amelyek döntően befolyásolják a műsor menetét és az abban szereplő versenyprodukciók személyét.

A szavazási etapon belül az RTL Klub vagy TNM döntése értelmében - újabb bejelentést követően – a szavazás határozatlan ideig az elő adás alatt meghosszabbítható; erről az élő adásban a műsorvezető tájékoztatja a nézőket. Az egyes adásokhoz tartozó időszakok kommunikálása minden esetben az élő műsorban történik meg. Az egyes műsorokban a műsorvezető által ismertetett időpontig tartanak az egyes etapok, azaz amikor a műsorvezető az élő adásban ismerteti a nézőkkel, hogy a szavazást lezárta; a szavazásnak vége, tovább érvényes szavazatot nem fogad az RTL Klub és TNM.

III. A SZAVAZÁSI EREDMÉNYEK FELÜGYELETE, RÖGZITÉSE

A “SZAVAZÁS” élő műsor során a produkciókra leadott résztvevői szavazás menetét közjegyző felügyeli és dokumentálja, majd megállapításait jegyzőkönyvben rögzíti.

A hibás (pl. rossz név, kód tévesztés) vagy a szolgáltatás időtartamán kívül beérkezett szavazatokért a Magyar RTL Televízió Zrt. valamint TNM semmilyen felelősséget nem vállal. A jelen szabályzatban foglalt feltételeknek meg nem felelő szavazatok érvénytelenek, és azok a szavazásból kizárásra kerülnek, a nyereménysorsoláson részt nem vehetnek.

A Magyar RTL Televízió Zrt. valamint TNM a nyeremények tekintetében minőségi felelősséget nem vállal, a nyertes ilyen igényét jogszabályi keretek között a nyeremény gyártójával, illetve a szolgáltatás nyújtójával szemben érvényesítheti.

IV. NYEREMÉNYEK, AZ EREDMÉNYEK KÖZZÉTÉTELE, NYERTES

1. A nyeremények

Azon résztvevők között, akik az Applikációban és vagy SMS-ben a „SZAVAZÁS” funkcióban érvényes szavazatot adtak le vagy érvényes SMS-t küldtek az élő műsor alatt a jelen szabályzatban foglaltak szerint, nyeremények kerülnek kisorsolásra a televíziós adásban ismertettek alapján. A televíziós adásban a nézőkkel és résztvevőkkel, képpel és elhangzással ismertetjük az egyes nyereményeket. A nyeremények kizárólag a „SZAVAZÁS” funkcióban vagy SMS-ben az élő adásban szavazó felhasználók/résztvevők között kerülnek kisorsolásra. A „KVÍZ” szavazáson résztvevők között nyeremények kisorsolására nem kerül sor.

A szavazás nyertesét a TNM és/vagy RTL emailen vagy Facebook üzenetben vagy telefonon értesíti nyereménye tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeiről.

A szavazás eredményének meghatározása (lezárás, sorrend, arányok) illetve a nyeremények sorsolása közjegyző jelenlétében történik, melyről jegyzőkönyv készül.

A szavazások érvényességi ideje lejártát követően beérkezett szavazatokért az RTL és a TNM semmilyen felelősséget nem vállalnak. A jelen szabályzatban foglalt feltételeknek nem megfelelő szavazatok érvénytelenek, és azok a szavazás eredményének megállapításakor nem vehetőek figyelembe.  

Azok között a résztvevők között, akik helyes formában adták le az X-FAKTOR szavazás során a “SZAVAZÁS” funkcióban szavazatukat, és érvényes SMS-t küldtek a TNM közjegyző jelenlétében a számítógépes véletlenszerű algoritmus segítségével kisorsolja a nyerteseket.

A nyereményekről a résztvevők a televízió adásból értesülnek.

Főnyeremény azok között a résztvevők között kerül kisorsolásra, akik az élő adás alatt legalább egy érvényes szavazatot adtak le a “SZAVAZÁS” funkcióban vagy SMS-ben.

A nyertesnek a hiteles és teljes körű azonosítását követően az RTL vagy megbízottja juttatja el/adja át a nyeremény(eke)t. A nyeremény(ek) átadásáról televíziós felvétel készülhet, melyen a nyeremény átadása rögzítésre kerül, amely az RTL Magyarország portfólióba tartozó csatornákon korlátozás nélkül bemutatható, amelynek időpontjáról az érintettek közvetlenül állapodnak meg.

Az RTL és a TNM a nyeremények tekintetében minőségi felelősséget nem vállalnak, a nyertes ilyen igényét jogszabályi keretek között a nyeremény gyártójával, illetve a szolgáltatás nyújtójával szemben érvényesítheti.

2. A nyertes definiálása

Nyertesnek ismeri el a TNM azt a résztvevőt, aki érvényes szavazatot adott le a  szavazás során és

az alábbi azonosítási adattal kapcsolatban hitelesen tud nyilatkozni; információval rendelkezik:

RTL MOST internetes regisztrációt érvényes valós email címmel hozta létre; vagy

Érvényes és valós Facebook fiókkal rendelkezik; vagy

Érvényes Google fiókkal rendelkezik; és

Regisztrált az Applikáción keresztül.

A nyertes kisorsolásával egy időben pótnyertes is kisorsolásra kerül arra az esetre, ha a nyertes értesítése sikertelen vagy a nyertes nem veszi át a nyereményt a megadott határidőben. 

3. A nyertes értesítése:

A  szavazás kisorsolt nyertesét a TNM vagy az RTL képviselője telefonon, vagy emailben vagy a Facebookon értesíti nyereményük tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeiről. A kisorsolt nyertessel/nyertesekkel minden esetben az informatikai rendszerben található hívószámon/azonosítón keresztül (ahonnan érkezett a szavazat) történik a kapcsolatfelvétel a közjegyző jelenlétében megtörtént sorolást követően 48 órán belül.

Amennyiben a nyertes telefonon nem elérhető (nincs térerő, külföldön tartózkodik, ki van kapcsolva, nem veszi föl, stb), nem érvényes a résztvevő által az Applikációban történő regisztráció során megadott, vagy az RTL MOST vagy a GOOGLE profiljához tartozó email cím vagy a Facebook azonosítóval nem elérhető, az értesítést az RTL és/vagy TNM operátorai 3 napon keresztül, napi két alkalommal, különböző napszakban kísérlik meg. Amennyiben az előbbiek szerint sikertelen a résztvevő értesítése, úgy a nyereményre való jogosultságát elveszti és pótnyertes kisorsolására kerül sor.

4. A nyeremény(ek) átadásának feltétele:

A sikeres értesítés alkalmával beazonosított nyertes a személyes adatait az alábbiak szerint köteles megadni:

név; anyja neve; születési hely és idő;

személyi igazolvány szám és adóazonosító jel, nyilatkozat az adólevonásokhoz

A beazonosított nyertes személyesen vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazással ellátott személy útján jogosult a nyeremény átvételére az egyeztetéseknek megfelelő formában és helyen.

5. A nyeremény-igény érvényesítésének időtartama:

A nyertes nyereményét a nyereményről szóló sikeres értesítést követő 30 napon belül veheti át, azaz amennyiben az elért és értesített nyertes ezen idő alatt sem veszi át nyereményét, úgy az alábbi szabályok érvényesek:

A nyertes nyereménye át nem vett nyereménynek minősül, a nyereményre az első pótnyertes válik jogosulttá.

IV. Adatkezelés

Résztvevő kijelenti, hogy az Európai Parlament és Tanács természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679/EU rendelete alapján a jelen szabályzatban foglalt adatkezelés alapjaként a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a.) pontját tekinti (az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása).

A felhasználó/résztvevő az Applikációban történő regisztrációval vagy a FACEBOOK-profillal vagy az RTL MOST PROFILLAL vagy Google fiókkal az Applikációba történő belépéssel engedélyezi és önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az RTL, valamint TNM a szavazás szervezése és eredményes lebonyolítása céljából a felhasználó/résztvevő által megadott személyes adatait a jogszabályoknak megfelelően kezelje.

A résztvevő kijelenti/Facebook-profil, RTL MOST PROFIL illetve Google fiók belépéssel, illetve az Applikációba történő regisztrációval elismeri, hogy a szavazás feltételeit megismerte, azokat elfogadta, a szavazáshoz kapcsolódó adatkezelés célját megértette és mindenre tekintettel, megfelelő tájékoztatáson alapuló, önkéntes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az általa megadott személyes adatokat az RTL valamint TNM a szavazások lebonyolítása érdekében nyilvántartsa, kezelje és feldolgozza.

A résztvevő az Applikációban történő regisztrációval vagy a FACEBOOK-profillal vagy az RTL MOST PROFILLAL vagy Google fiókkal az Applikációba történő belépéssel engedélyezi és önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy amennyiben részére nyeremény kerül kisorsolásra a TNM és/vagy RTL emailen vagy Facebook üzenetben vagy telefonon értesítse nyereménye tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeiről.

A résztvevő az Applikációban történő regisztrációval vagy a FACEBOOK-profillal vagy az RTL MOST PROFILLAL vagy Google fiókkal az Applikációba történő belépéssel engedélyezi és önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a nyeremény(ek) átadásáról televíziós felvétel készüljön, melyen a nyeremény átadása rögzítésre kerül, amely az RTL Magyarország portfóliójába tartózó televíziós csatornákon korlátozás nélkül bemutatható.

A Facebook-profillal történt regisztráció során megadott profilkép felhasználására adott engedéllyel résztvevő tudomásul vette, hogy képmásának az Applikációhoz kapcsolódóan történő felhasználásához hozzájárul és a felhasználásáért ellenszolgáltatásra nem jogosult. Résztvevő továbbá tudomásul veszi azt is, hogy sem az RTL, sem pedig a TNM nem köteles a képmása megjelenítésére.

A Résztvevő az RTL-től, valamint TNM-tól bármikor tájékoztatást kérhet adatai kezeléséről, és kérheti azok helyesbítését, törlését. Abban az esetben, ha a Résztvevő adatai jövőbeli felhasználáshoz mégsem kíván hozzájárulni, nevének és lakcímének megadásával írásban bármikor korlátozás nélkül és ingyenesen kérheti adatai törlését a nyilvántartásból az RTL, valamint TNM alábbi címén vagy elérhetőségén: Bp. XXII. Nagytétényi u. 29. sz. email: Help@rtlmost.hu vagy adatvedelem@rtl.hu

Az adatbázis harmadik félnek nem kerül átadásra.

Az RTL a hatályos szabályozással összhangban, ezen adatokat mindaddig kezeli, amíg az adatkezelési cél fennáll, illetve amíg a résztvevő a hozzájárulását vissza nem vonja.

A TNM a hatályos szabályozással összhangban, ezen adatokat mindaddig kezeli, amíg az adatkezelési cél fennáll, illetve amíg a résztvevő a hozzájárulását vissza nem vonja.

TNM adatkezelési szabályzata az alábbi internetes linken érhető el:

http://www.telekomnewmedia.hu/doc/adatvedelmi_tajekoztato.pdf

RTL adatkezelési szabályzata az alábbi internetes linken érhető el:

http://www.rtl.hu/kviz-adatvedelem

V. A SZOLGÁLTATÁS technikai kivitelezése

A szavazás önálló számítástechnikai rendszeren fut.

A szolgáltatás a Telekom New Média Zrt (1222 Budapest, Nagytétényi út 29.) és az M-RTL Zrt. (1222 Budapest, Nagytétényi út 29.) által üzemeltetett egyedi fejlesztésű műszaki, informatikai rendszereken keresztül érhető el.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó szavazás előírásoknak megfelelő lebonyolítását a TNM a mindenkori hatályos törvények és egyéb jogszabályok betartásával szavatolja.

A hivatalos Szabályzat hozzáférhető a műsor honlapján, a https://rtl.hu/xfaktor/ oldalon, illetve a TXT 640. oldalán. Az RTL és a TNM fenntartja a Szabályzat egyoldalú módosításának jogát, amely a fenti szerinti helyeken kerül közzétételre.

VI. Ügyfélszolgálat, információk, elérhetőségek

A szolgáltatással kapcsolatban a TNM a +36 (1) 372 49 50 -es telefonszámon elérhető ügyfélszolgálatánál lehet érdeklődni az, a beérkező hívásokat a TNM rögzíti. A TNM a beérkező kérdéseket, észrevételeket feldolgozza és az egyes hívókat minden esetben visszahívja, a beérkező észrevételekről, kérdésekről a TNM ügyfélszolgálata egyedi sorszámmal ellátott listát vezet. TNM ügyfélszolgálata a hívó által megadott hívószámon hívja vissza az ügyfeleket.

Kelt: Budapest, 2019. december 13.

M-RTL Zrt.

1222 Budapest Nagytétényi út 29.

Telekom New Média Zrt.

1222 Budapest Nagytétényi út 29.

Legnézettebb videók