Műsorújság
RTL Most

Részvételi szabályzat

Az M-RTL Zrt. (1222 Budapest Nagytétényi út 29.) (továbbiakban: RTL), valamint a Telekom New Média Zrt. (1222 Budapest Nagytétényi út 29.) (a továbbiakban: TNM) által szervezett és “X-Faktor” című televíziós műsorhoz kapcsolódó az “RTL 24” megnevezésű applikáción/alkalmazáson valamint alapdíjas SMS szolgáltatáson keresztüli szavazás szolgáltatásának leírása és szabályai.

Az applikáció/alkalmazás csak internetkapcsolat megléte esetén mûködtethetõ. Az applikáció/alkalmazás mûködtetéséhez létrehozott internetkapcsolat esetleges telefonos vagy adatforgalmi költségekkel járhat, melyekért sem az RTL, sem a TNM nem vállal felelõsséget.

A szolgáltatás lényege, hogy a "Belépés" keretében a résztvevõk az applikáció/alkalmazás keretrendszerében található "Belépés" elnevezésû funkcióban a Regisztrációt követõen be tudjanak lépni az applikációba, annak érdekében, hogy használni tudják a „Szavazás” funkciót és ezzel részt vegyenek a szavazásban.

A szolgáltatás lényege, hogy a nézõk az alkalmazáson keresztül döntõen befolyásolni tudják a mûsorfolyam alakulását: használni tudják a szavazás funkciót. Ezt az applikáción keresztül csak az RTL MOST felületén regisztrált VAGY Facebook profillal rendelkezõ ÉS ezekkel a profilokkal belépett felhasználók tudják megtenni. A szavazás keretében a résztvevõk szavazhatnak az általuk választott, az X-Faktor mûsorban fellépõ elõadóra/produkcióra, kiválasztva azt az elõadót/produkciót, akit a verseny gyõzteseként szeretnének viszontlátni. Az érvényesen leadott szavazatok után a résztvevõ részt vesz a nyeremények kisorsolásában.

Az alapdíjas SMS alapú szolgáltatás lényege, hogy az elküldött érvényes SMS-kel a  szavazás keretében a résztvevõk szavazhatnak az általuk választott, az X-Faktor mûsorban fellépõ elõadóra, kiválasztva azt az elõadót, akit a verseny gyõzteseként szeretnének viszontlátni. Az érvényesen leadott szavazatok után a résztvevõ részt vesz a nyeremények kisorsolásában.

A szavazás végeredményét az RTL24 alkalmazáson keresztül valamint az SMS-ben leadott szavazatok összesített darabszáma határozza meg.

 

I. Alapfogalmak

1. " X-FAKTOR ": az elsõsorban az RTL KLUB elnevezésû televíziós csatornán sugárzásra kerülõ televíziós mûsor (tehetségkutató), amellyel kapcsolatban többek között az RTL, valamint jelen szabályzatban foglalt szavazáshoz kapcsolódóan a TNM, mint szervezõ jogosult kötelezettségeket vállalni.

2. Az RTL KLUB csatorna: országos vételkörzetû magyar nyelvû csatorna.

3. Az X-FAKTOR élõ mûsor indulása: 2017-10-14

4. A mûsor befejezése: Az “X-FAKTOR” mindaddig tart, amíg a mûsorban szereplõ produkciók (elõadók; zenekarok) közül ki nem derül a gyõztes személye; az egyes „szavazás” etapok alapján.

5. Szereplõ, produkció, elõadó, zenekarok: azok a természetes személyek, akik jelentkeztek az ”X-FAKTOR” c. mûsorba és az RTL KLUB csatornán bemutatott válogatók, tábor, mentor ház adások alapján az élõ mûsorban való részvételi lehetõséget megkapták

6. Felhasználó/résztvevõ: Minden olyan természetes személy, aki az IOS és ANDROID alkalmazásáruházakból letöltötte az RTL24 applikációt és az applikációban található "Belépés" funkcionalitásnál található "Regisztrációs" folyamatot elvégezte vagy érvényes FACEBOOK vagy RTL MOST profillal rendelkezik; igénybe veszi a „SZAVAZÁS” funkcionalitást és ott véleményt nyilvánít/szavaz; valamint minden olyan természetes személy, aki az élõ mûsorok alatt a 06-20/30/70-810-1799-es hívószámra érvényes SMS szavaztot küld.

 

7. “X-FAKTOR” „szavazás

A mûsorral kapcsolatos szavazás szolgáltatás, elérhetõ az “RTL24” elnevezésû applikáción keresztül (azon belül az „X-Faktor”), valamint alapdíjas sms-ken keresztül.

Az “RTL24” applikáció/alkalmazás IOS és ANDROID platformok alkalmazásközpontjaiban található. Az applikáció/alkalmazás ingyenesen elérhetõ azon felhasználók/résztvevõk számára, akik érvényes hozzáféréssel rendelkeznek az IOS és ANDROID platformok alkalmazásközpontjaihoz, valamint rendelkeznek INTERNET hozzáféréssel. Az ingyenesség minden esetben arra vonatkozik, hogy az applikáció/alkalmazás tulajdonosa az egyes áruházakból való letöltéséhez díjat nem szed be, az applikáció/alkalmazás használata közben keletkezõ adatforgalomra nem.

Az “RTL24” applikációban található menürendszer és információ eléréséhez regisztráció és belépés szükséges.

A “szavazások” csak érvényes regisztrációval rendelkezõ felhasználóknak/résztvevõknek érhetõ el a belépés funkcióval.

Érvényes regisztráció/Belépés az applikációba/alkalmazásba

7.1. Minden felhasználó/résztvevõ, aki rendelkezik érvényes „FACEBOOK” regisztrációval, és a „Belépés Facebookkal” gombra lép, azonnal be tud lépni, abban az esetben, ha az eredeti beállításaiban engedélyezte ezt a funkciót a FACEBOOK oldalán.

7.2. Minden felhasználó/résztvevõ, aki rendelkezik érvényes „RTL MOST” profilhoz kapcsolódó regisztrációval, és a „Belépés RTL MOST PROFILLAL” gombra lép, azonnal be tud lépni (email és jelszó megadása).

7.3. Minden felhasználó/résztvevõ aki sem az 7.1. sem az 7.2. alapján nem tud belépni az applikációba, a „REGISZTRÁCIÓ” gomb segítségével érvényes regisztrációt tud generálni. A regisztráció minden esetben a készülékek alapértelmezett böngészõablakában történik meg, mely szintén adatforgalmat generál. A felhasználó a regisztráció után az 7.2 pont szerint tud az applikációba belépni.

SMS szavazás

Bármely hazai vagy nemzetközi távközlési szolgáltató, bármely ügyfele, aki olyan elõfizetõi vagy kártyás csomaggal rendelkezik, melyrõl alapdíjas (azaz az elõfizetõi csomagjának megfelelõ árazású) SMS üzenetküldésre van lehetõség, a szolgáltatást igénybe tudja venni. Abban az esetben, ha roamingon keresztül érkezik, az üzenetre az egyes országok roaming tarifái vannak érvényben.

8. Az “X-FAKTOR” mûsor egyes szavazás tipusai:

8.1.SZAVAZÁS

A szolgáltatás lényege, hogy az “X-FAKTOR” mûsorban az egyes produkciókkal kapcsolatban a résztvevõk kifejezzék véleményüket az RTL24 applikáción keresztül, valamint SMS-ekben; az egyes produkciókra a résztvevõ eldöntheti, hogy szavaz-e az applikációban (IGEN/NEM) és/vagy SMS-t küld.

 

II. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA

X-FAKTOR élõ adások szavazás

Az X-FAKTOR SZAVAZÁS szolgáltatás célja, hogy a felhasználók/résztvevõk szavazatukkal az egyes szavazási etapokban a számukra szimpatikus produkciót segítsék, és ezzel továbbra is biztosítsák a produkció számára az X-FAKTOR címû mûsorban való szereplést, részvételt annak érdekében, hogy az adott produkció megnyerhesse az X-FAKTOR c. mûsor fõnyereményét.

Az X-FAKTOR c. mûsorban továbbjutó szereplõk kilétének megállapítása a felhasználó/résztvevõk által az applikációban/alkalmazásban, valamint SMS-ben leadott szavazatszámok összesítése után alakul ki, azaz a szavazás döntõen befolyásolja a mûsor menetét és az abban szereplõ/produkció/produkciók személyét.

 • A résztvevõk a televíziós adásból értesülnek az elõadókhoz, produkciókhoz tartozó elnevezésekrõl.
 • X-FAKTOR 2017 adásába bekerült versenyzõk/produkciók elnevezése:

 

név

sms-kód

Tóth Bettina

BETTINA

Erdõs Viola

VIOLA

Serena Rigacci

SERENA

Bereznay Dániel

DANIEL

Mézes Norbert

NORBERT

Gulyás Roland

ROLAND

Hegedûs Péter

PETER

Berta Dániel

BERTA

Abaházi Nagy Lívia

LIVIA

Radio Mobster

RADIO

London Kids

LONDON

Ricco és Claudia

RICCO

 

II/A Versenyprodukciók alatt történõ szavazás

 • SMS szavazás

Az SMS szavazás minden esetben az X-FAKTOR címû mûsorban való, képi vagy video vagy szóbeli tájékoztatás alapján kerül indításra az adott szakasz lezárásáig, mely minden esetben a mûsorvezetõ által történik meg szóbeli elhangzással „a szavazást lezártam”.

Szervezõ fenntartja azon jogát, hogy egy adott szavazási etapot bármikor felfüggesszen, megállítson és/vagy részeredményeket kommunikáljon.

Az X-FAKTOR versenyprodukciók alatt történõ szavazási etapban, minden résztvevõ maximum 10 érvényes szavazatot (SMS-t) tud elküldeni.

Résztvevõ az adott élõ adásban az SMS szavazatait az érvényes idõszakon belül bármikor, bármelyik versenyprodukcióra leadhatja érvényes SMS kóddal tetszõleges megoszlásban.

 • SMS szám: 06-20/30/70-810-1799 (alapdíjas)

 

 • 14 éven aluliak a szavazásban törvényes képviselõjük hozzájárulásával vehetnek részt.
 • Érvényes szavazatnak tekintjük a fentiekben felsorolt kódokkal beérkezõ SMS-ket; mindaddig, amíg az 1 telefonszámról beérkezett szavazatok száma eléri a maximum (10) darabszámot.
 • Azon SMS-ek, amik idõben, formátumban vagy összdarabszámban nem felelnek meg a fentieknek, nem kerülnek be az összesítésbe.

 

 • RTL24 applikációs szavazás

Az Alapfogalmak 7. pontja alapján az applikációba történõ belépés után a SZAVAZÁS pont alatt elérhetõ szavazási funkció.

Résztvevõ az adott élõ adásban az applikációs szavazatit az érvényes idõszakon belül bármikor, bármelyik versenyprodukcióra leadhatja.

Az applikációs szavazást minden esetben az X-FAKTOR címû mûsorban való képi vagy video vagy szóbeli tájékoztatás alapján kerül inditásra és lezárásra.

A „szavazás” funkció esetében a felhasználó/résztvevõ a következõ lehetõségek közül választhat:

- leadja szavazatát a versenyprodukcióra az IGEN gomb segítségével, azaz a versenyprodukciónak eggyel nõ a leadott érvényes szavazati db száma vagy a NEM gomb megnyomásával fejezi ki véleményét, ebben az esetben a versenyprodukció összszavazati száma nem változik.

Minden felhasználó/résztvevõ a „szavazás” szolgáltatás szavazásában versenyprodukciónként 1, azaz egy érvényes szavazattal rendelkezik. Az applikáció/alkalmazás zárt rendszerébe beérkezõ szavazatokat tekintjük érvényes szavazatnak.

A VERSENYPRODUKCIÓK ALATTI SZAVAZÁST (SMS ÉS APPLIKÁCIÓ) AZ ÖSSZES VERSENYPRODUKCIÓ ELHANGZÁSA UTÁN MÛSORVEZETÕ KÖZLÉSSEL ZÁRJUK LE.  A LEZÁRÁST KÖVETÕEN AZ ÉRVÉNYES SZAVAZATOK ÖSSZESÍTÉSE UTÁN KIALAKUL EGY RÉSZEREDMÉNY, MELY A SZERVEZÕK DÖNTÉSE ALAPJÁN ISMERTETÉSRE KERÜLHET AZ ÉLÕ ADÁSBAN.

SZERVEZÕK FENNTARTJÁK A JOGOT ARRA VONATKOZÓLAG, HOGY RÉSZEREDMÉNYT NE KÖZÖLJENEK.

 

II/B TOP3 szavazás

Minden élõ adásban az összes versenyprodukció elhangzása után a résztvevõknek lehetõségük van az úgynevezett TOP3 szavazási etapban való részvételre.

A TOP3 etapban a résztvevõk kiválaszthatják azt a három versenyzõ produkciót, akiket produkciójuk alapján szavazataikkal szeretnének megerõsíteni és támogatni a versenyben maradásukért. E szavazási etapban beérkezõ szavazatokat darabszám összesítjük a versenyprodukciók alatt beérkezett darabszámokkal.

A TOP3 szavazási etap idõbeli érvényessége: Az élõ adásban kerül inditásra a szavazási etap a mûsorvezetõ közlése alapján mindaddig, míg azt ugyanilyen módon a mûsorvezetõ le nem zárja.

 

 • SMS szavazás

Az X-FAKTOR „TOP3” szavazási etapban, minden résztvevõ 3 azaz három érvényes szavazatot tud különállóan elküldeni 3 azaz három különbözõ versenyprodukció SMS kódjával.

Amennyiben résztvevõ kettõ vagy annál több azonos kódú üzenet küldött el, abban az esetben az érvényesnek tekinthetõ szavazati darab szám 1 azaz egy.

 • SMS szám: 06-20/30/70-810-1799 (alapdíjas)

 

 • 14 éven aluliak a szavazásban törvényes képviselõjük hozzájárulásával vehetnek részt.
 • Azon SMS-ek, amik idõben, formátumban, vagy összdarabszámban nem felelnek meg a fentieknek, nem kerülnek be az összesítésbe.

 

 • RTL24 applikációs szavazás

 

 • Az Alapfogalmak 7. pontja alapján az applikációba történõ belépés után a SZAVAZÁS pont alatt elérhetõ szavazási funkció.

A SZAVAZÁS menüpont képernyõjén megjelenõ listáról résztvevõ ki tudja választani azt a 3 versenyprodukciót, akiket támogatni szeretne szavazatával. Szavazatát csak abban az esetben tudja elküldeni, ha 3 azaz három különbözõ versenyzõ produkciót kiválasztott.

ZÁRÁS

Résztvevõ a mûsorvezetõi közlés után érvényes szavazatot sem az RTL24 applikációval,  sem az SMS szavazással nem tud leadni.

 • 1. élõ adás 2017-10-14
  • A versenyprodukciók alatti szavazási szakasz megnyitása után az élõ adásban történõ végleges lezárásig beérkezett érvényes szavazatok összesítése után kialakul a végleges sorrend. Az a versenyzõ produkció, aki a legkevesebb összesített szavazatot kapta a szavazási etapokban, kiesik az X-FAKTOR címû mûsorból. (12. helyezett)
  • Azok a versenyzõ produkciók, akik a 10. valamint 11. helyen végeztek, PÁRBAJOZNAK.
  • A párbajdalok után a MENTOROK értékelnek és szavaznak arról, hogy kinek szeretnének lehetõséget adni arra, hogy folytathassa a versenyt. Amennyiben szavazati egyenlõség van, azaz 2 MENTOR az egyik  produkcióra, 2 MENTOR a másik versenyzõ produkcióra szavazott, a résztvevõi szavazatok döntenek: az a produkció esik ki a versenybõl, aki a 11. helyen végzett.

 

 • 2. élõ adás 2017-10-21
  • A versenyprodukciók alatti szavazási szakasz megnyitása után az élõ adásban történõ végleges lezárásig beérkezett érvényes szavazatok összesítése után kialakul a végleges sorrend. Az a versenyzõ produkció, aki a legkevesebb összesített szavazatot kapta a szavazási etapokban kiesik az X-FAKTOR címû mûsorból. (10. helyezett)
  • Azok a versenyzõ produkciók, akik a 8. valamint 9. helyen végeztek, PÁRBAJOZNAK.
  • A párbaj dalok után a MENTOROK értékelnek és szavaznak arról, hogy kinek szeretnének lehetõséget adni arra, hogy folytathassa a versenyt. Amennyiben szavazati egyenlõség van, azaz 2 MENTOR az egyik  produkcióra 2 MENTOR a másik  produkcióra szavazott, a résztvevõi szavazatok döntenek: az a produkció esik ki a versenybõl, aki a 9. helyen végzett.
 • 3. élõ adás 2017-10-28
  • A versenyprodukciók alatti szavazási szakasz megnyitása után az élõ adásban történõ végleges lezárásig beérkezett érvényes szavazatok összesítése után kialakul a végleges sorrend. Az a produkció, aki a legkevesebb összesített szavazatot kapta a szavazási etapokban, kiesik az X-FAKTOR címû mûsorból. (8. helyezett)
  • Azok a  produkciók, akik a 6. valamint 7. helyen végeztek, PÁRBAJOZNAK.
  • A párbaj dalok után a MENTOROK értékelnek és szavaznak arról, hogy kinek szeretnének lehetõséget adni arra, hogy folytathassa a versenyt. Amennyiben szavazati egyenlõség van, azaz 2 MENTOR az egyik  produkcióra 2 MENTOR a másik  produkcióraszavazott, a résztvevõi szavazatok döntenek: az a  produkció esik ki a versenybõl, aki a 7. helyen végzett.
 • Duett szavazás
 • A duett produkciók alatt az applikációban az adott duettre leadott szavazatok esetében mind a két versenyzõ vagy produkció (együttes) egy-egy szavazatot kap.
   
 • 7. élő adás – Döntő 2017-11-25

  A versenyprodukciók alatti 1. szavazási szakasz megnyitása után, az élő adásban történő lezárásig beérkezett érvényes szavazatok összesítése után kialakul a sorrend, amelyben a legkevesebb szavazatot kapott versenyző kiesik. A kiesett versenyző az X-Faktor verseny 3. helyezettje. Ebben a szakaszban minden versenyző két produkciót ad elő és ezekre egy telefonról (mobilszámról) 10-10 SMS küldhető és további egy-egy szavazat adható az applikáción keresztül produkciónként az előadóra, azaz minösszesen 1 felhasználó/szavazó 20 SMS-t tud küldeni és 2 alakalommal tudja kedvencét az applikáció segítségével szavazattal támogatni.
  A szavazás eredményét a lezárás után nullázzuk.
  A 2. szavazási szakaszban, az élő adásban történő lezárásig, a bent maradt két versenyző további két -két produkciót ad elő. Ezekre a produkciókra egy telefonról (mobilszámról) 10-10 SMS küldhető és további egy-egy szavazat adható az applikáción keresztül produkciónként az előadóra, azaz minösszesen 1 felhasználó/szavazó 20 SMS-t tud küldeni és 2 alakalommal tudja kedvencét az applikáció segítségével szavazattal támogatni.
  A produkciók után a beérkezett szavazatokat összesítjük és a kialakult helyezések alapján az a versenyző nyeri meg a 2017-es X-Faktort, aki több szavazatot (applikáció és SMS) kap a nézőktől.

 

4. A szolgáltatások igénybevételének idõbelisége:

Minden esetben az élõ televíziós mûsor során értesülhetnek a Résztvevõk azokról a produkciókrõl, akik szerepelnek az adott " SZAVAZÁS" szavazásban.

A "SZAVAZÁS" szavazás indításának idõpontja minden esetben a mûsorvezetõ által kerül közlésre az élõ televíziós mûsor során.

Az egyes szavazási etapok lezárása minden esetben az élõ televíziós mûsorban elhangzó mûsorvezetõi közlésig tart.

 

5. „SZAVAZÁS” szavazás érvényessége

A „SZAVAZÁS” szavazás idõtartamának kezdete elõtt és befejezése után (mûsorvezetõi közlés alapján, képi vagy szóbeli megjelenítés: a szavazást elinditom; a szavazást lezárom) érkezett szavazatok érvénytelenek.

Az egyes versenyzõ produkciókra a felhasználók/résztvevõk által az applikációban/alkalmazásban leadott szavazatok akkor kerülnek a „SZAVAZÁSBAN” szereplõ versenyzõ produkciók szavazatszámába beszámításra, amennyiben azok a mûsorban elhangzó szavazás lezárásáig a"RTL 24" alkalmazásból a TNM által üzemeltetett technikai rendszerbe ténylegesen megérkeznek.

Az RTL és a TNM nem vállalnak felelõsséget azon esetekért, amikor Résztvevõ nem rendelkezik INTERNET hozzáféréssel, vagy a hozzáférés sebessége, az adatátvitel megszakadása nem teszi lehetõvé, hogy érvényes szavazatot adjon le.

Érvényes szavazatnak azok a beérkezett és feldolgozott SMS-ek számítanak, melyek a szavazás indítása és lezárása közötti idõtartam alatt érkeztek meg TNM által üzemeltetett technikai rendszerbe, és a II. pontban részletezett helyes kódokat tartalmazza.

Az érvényes szavazatok mennyiségérõl közjegyzõ jelenlétében készül részletes jegyzõkönyv. TNM az egyes szavazási etapokról elkülönített adatbázist tárol.

Az RTL és a TNM fenntartják a jogot arra vonatkozólag, hogy egy-egy etapon belül részeredményeket közöljenek, illetve az egyes etapokon belül részszavazásokat indítsanak és zárjanak le; ebben az esetben az élõ televíziós mûsorban elhangzó idõpontok az irányadók. Az egyes esetleges részszavazások is minden esetben véleménynyilvánítások, amelyek döntõen befolyásolják a mûsor menetét és az abban szereplõ versenyprodukciók személyét.

A szavazási etapon belül az RTL Klub vagy TNM döntése értelmében - újabb bejelentést követõen a szavazás határozatlan ideig az elõ adás alatt meghosszabbítható; errõl az élõ adásban a mûsorvezetõ tájékoztatja a nézõket. Az egyes adásokhoz tartozó idõszakok kommunikálása minden esetben az élõ mûsorban történik meg. Az egyes mûsorokban a mûsorvezetõ által ismertetett idõpontig tartanak az egyes etapok, azaz amikor a mûsorvezetõ az élõ adásban ismerteti a nézõkkel, hogy a szavazást lezárta; a szavazásnak vége, tovább érvényes szavazatot nem fogad az RTL Klub és TNM.

 

A SZAVAZÁSI EREDMÉNYEK FELÜGYELETE, RÖGZITÉSE

A “SZAVAZÁS” élõ mûsor során a  produkciókra leadott résztvevõi szavazás menetét közjegyzõ felügyeli és dokumentálja, majd megállapításait jegyzõkönyvben rögzíti.

 

A hibás (pl. rossz név, kód tévesztés) vagy a szolgáltatás idõtartamán kívül beérkezett szavazatokért a Magyar RTL Televízió Zrt. valamint TNM semmilyen felelõsséget nem vállal. A jelen szabályzatban foglalt feltételeknek meg nem felelõ szavazatok érvénytelenek, és azok a szavazásból kizárásra kerülnek, a nyereménysorsoláson részt nem vehetnek.

A Magyar RTL Televízió Zrt. valamint TNM a nyeremények tekintetében minõségi felelõsséget nem vállal, a nyertes ilyen igényét jogszabályi keretek között a nyeremény gyártójával, illetve a szolgáltatás nyújtójával szemben érvényesítheti.

 

IV. NYEREMÉNYEK, AZ EREDMÉNYEK KÖZZÉTÉTELE, NYERTES

1. A nyeremények

Az X-Faktor adásában azon résztvevõk között akik érvényes szavazatot adtak le; az adásban ismertettek alapján nyereményeket sorsolunk ki. Minden élõ adásban a nézõkkel és résztvevõkkel, képpel és elhangzással ismertetjük az egyes nyereményfa struktúrát.

Az X-Faktor szavazás leendõ kisorsolt nyertesét az TNM és RTL emailen vagy Facebook üzenetben vagy telefonon kiértesíti nyereményük tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeirõl.

A szavazás eredményének meghatározásakor (lezárás, sorrend, arányok) illetve a nyeremények sorsolása közjegyzõ jelenlétében történik, melyrõl jegyzõkönyv készül.

Azok között a résztvevõk között, akik helyes formában adták le a X-Faktor szavazásban érvényes szavazatukat, a TNM közjegyzõ jelenlétében a számítógépes véletlenszerû algoritmus segítségével kisorsolja a nyerteseket.

 

A heti nyereményekrõl a résztvevõk az adásból értesülnek. Heti nyereményét azok között a résztvevõk között sorsolunk ki, akik az egyes heti szavazási etapokba érvényes szavazatot küldtek be az elõadókra.

 

A fõdíjakat azok között a résztvevõk között sorsoljuk ki, akik minden szavazási etapban legalább egy érvényes szavazatot leadtak.

A nyertes hiteles és teljes körû azonosítását követõen a Magyar RTL Televízió Zrt. vagy megbízottja juttatja el/adja át a  nyereményeket. A nyeremények átadásáról televíziós felvétel készülhet, melyen nyertesnek a nyereményátadása rögzítésre kerül, amelyrõl a Magyar RTL Televízió Zrt, által sugárzott RTL Klub csatorna korlátozás nélkül bemutathat. Az adás idõpontjáról felek direktben állapodnak meg.

3. A nyertes definiálása

Nyertesnek ismeri el a TNM azt a résztvevõt, aki érvényes szavazatot adott le.

 • Amennyiben SMS résztvevõ: az alábbi három információ közül legalább kettõvel rendelkezik:

  ismeri az adott telefonszámot, ahonnan a szolgáltatást igénybe vette, illetve ezzel a telefonszámmal tudja igazolni, hogy õ vette igénybe a Szolgáltatást és azt bemutatja;

  ismeri az elõfizetõ vagy a kártyatulajdonos nevét, illetve ezzel a névvel tudja igazolni, hogy õ vette igénybe a Szolgáltatást és azt bemutatja;

  ismeri a nyertes SMS vagy hívás küldésének idõpontját, illetve ezzel tudja igazolni, hogy õ vette igénybe a szolgáltatást.

 • Amennyiben RTL24 applikáció résztvevõ: az alábbi azonosítási adattal kapcsolatban hitelesen tud nyilatkozni; információval rendelkezik:
  •   RTL MOST internetes regisztrációt érvényes valós email címmel hozta létre;
  • Érvényes és valós Facebook fiókkal rendelkezik
 •  

 

A kisorsolt nyertessel/nyertesekkel minden esetben az informatikai rendszerben található hívószámon/azonosítón keresztül (ahonnan érkezett a szavazat) hívja vissza vagy értsíti ki TNM; közjegyzõ jelenlétében a sorolás után és azt jegyzõkönyvben rögzítik.

 

4. A nyertes kiértesítése:

 Az X-Faktor szavazás kisorsolt nyertesét a TNM telefonon, vagy emailben vagy a Facebookon kiértesíti nyereményük tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeirõl. Amennyiben a nyertes telefonon nem elérhetõ (nincs térerõ, külföldön tartózkodik, ki van kapcsolva, nem veszi föl, stb), nem érvényes az email cím vagy a Facebook azonosítóval nem elérhetõ a kiértesítést az TNM operátorai 8 napon keresztül, napi két alkalommal, különbözõ napszakban kísérlik meg.

5. A nyeremények kifizetésének feltétele:

A sikeres kiértesítés alkalmával beazonosított nyertes a személyes adatait az alábbiak szerint köteles megadni:

 • név; anyja neve; születési hely és idõ;
 • személyi igazolvány szám és adóazonosító jel, nyilatkozat az adólevonásokhoz
 • A beazonosított nyertes személyesen vagy teljes bizonyító erejû magánokiratba foglalt meghatalmazással ellátott személy útján egyeztethetnek a nyeremény átvételérõl a Bp. XXII. Nagytétényi u. 29 sz. alatt, a Magyar RTL Televízió Zrt. illetve a Telekom New Media Zrt. székhelyén.

A nyeremény átvételekor igazolnia kell a nyertesnek, hogy az általa a játékban használt telefonszám egyenlege (számlája) rendezve lett, díjtartozása az operátor felé nem áll fenn.

  

6. A nyeremény-igény érvényesítésének idõtartama:

A nyeremények érvényessége 30 nap, azaz amennyiben az elért és értesített nyertes ezen idõ alatt sem veszi át nyereményét, úgy az alábbi szabályok érvényesek:

A nyertes nyereménye át nem vett nyereménynek minõsül, a nyereményre az elsõ pótnyertes less jogosult.

V. Adatkezelés

A felhasználó/résztvevõ a szavazásban való részvétellel vagy a FACEBOOK-profillal vagy az RTL MOST PROFIL-al történõ belépéssel engedélyezi és önkéntes, megfelelõ tájékoztatáson alapuló, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az RTL, valamint TNM a szavazás szervezése és eredményes lebonyolítása céljából a személyes adatait a jogszabályoknak megfelelõen kezelje.

A Résztvevõ kijelenti /Facebook-profil illetve RTL MOST PROFIL-belépéssel elismeri, hogy a szavazás feltételeit megismerte, azokat elfogadta, a szavazáshoz kapcsolódó adatkezelés célját megértette és minderre tekintettel, megfelelõ tájékoztatáson alapuló, önkéntes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az általa  megadott személyes adatokat a RTL valamint TNM a szavazások lebonyolítása érdekében nyilvántartsa, kezelje és feldolgozza, azt 3. személy részére továbbítsa, illetve adatfeldolgozóval feldolgoztassa.

A Facebook-profillal történt regisztráció során megadott profilkép felhasználására adott engedéllyel résztvevõ tudomásul vette, hogy képmásának az applikációhoz/alkalmazáshoz kapcsolódóan történõ felhasználásáért ellenszolgáltatásra nem jogosult. Résztvevõ továbbá tudomásul veszi azt is, hogy sem az RTL, sem pedig a TNM nem köteles a képmása megjelenítésére.

A Résztvevõ az RTL-tõl, valamint TNM-tõl bármikor tájékoztatást kérhet adatai kezelésérõl, és kérheti azok helyesbítését. Abban az esetben, ha a Résztvevõ adatai jövõbeli felhasználáshoz mégsem kíván hozzájárulni, így különösen, ha nem kívánja, hogy a jövõben további névre szóló kereskedelmi ajánlattal megkeressék, nevének és lakcímének megadásával írásban bármikor korlátozás nélkül és ingyenesen kérheti adatai törlését a nyilvántartásból az RTL, valamint TNM az alábbi címen vagy elérhetõségen: Bp. XXII. Nagytétényi u. 29. sz. email: Help@rtlmost.hu

Az adatbázis harmadik félnek nem kerül átadásra.

Az RTL a hatályos szabályozással összhangban, ezen adatokat mindaddig kezeli, amíg az adatkezelési cél fennáll, illetve amíg a Résztvevõ a hozzájárulását vissza nem vonja.

A TNM a hatályos szabályozással összhangban, ezen adatokat mindaddig kezeli, amíg az adatkezelési cél fennáll, illetve amíg a Résztvevõ a hozzájárulását vissza nem vonja.

TNM adatkezelési szabályzata az alábbi internetes linken érhetõ el:

http://www.telekomnewmedia.hu/doc/adatvedelmi_tajekoztato.pdf

TNM adatkezelési nyilvántartási száma: NAIH 68471/2013 V. Felelõsség kizárása

A szolgáltatás idõtartamán kívül beérkezett szavazatokért az RTL és a TNM semmilyen felelõsséget nem vállalnak. A jelen szabályzatban foglalt feltételeknek meg nem felelõ szavazatok érvénytelenek, és azok a szavazásból kizárásra kerülnek, részt nem vehetnek,

Az RTL és a TNM a nyeremények tekintetében minõségi felelõsséget nem vállalnak, a nyertes ilyen igényét jogszabályi keretek között a nyeremény gyártójával, illetve a szolgáltatás nyújtójával szemben érvényesítheti.

 

VI. A SZOLGÁLTATÁS technikai kivitelezése; SZAVATOSSÁG, GARANCIA

A szavazás önálló számítástechnikai rendszeren fut.

A szolgáltatatás a TNM és a RTL (1222 Budapest, Nagytétényi út 29.) által üzemeltetett egyedi fejlesztésû mûszaki, informatikai rendszereken keresztül érhetõ el.

A szavazás önálló számítástechnikai rendszeren fut. A rendszer a mobil szolgáltatóktól bérelt vonalakon bonyolítja a be-, és kimenõ SMS forgalmakat.

A TNM az SMS-ek feldolgozását, a válasz SMS-ek tartalmát saját hardware, és software rendszerén belül kezeli.

 

A szolgáltatáshoz kapcsolódó szavazás elõírásoknak megfelelõ lebonyolítását a TNM a mindenkori hatályos törvények és jogszabályok betartásával szavatolja.

A hivatalos Szabályzat hozzáférhetõ az RTL címén (1222 Budapest, Nagytétényi út 29.) és a mûsor honlapján, a www.valovilag.hu oldalon. Az RTL és a TNM fenntartja a Szabályzat módosításának jogát. Az esetleges módosításokat a fenti honlapon közzéteszi.

 

Ügyfélszolgálat, információk, elérhetõségek

A szolgáltatással kapcsolatban a TNM (1) 382 82 00-as telefonszámon elérhetõ ügyfélszolgálatánál lehet érdeklõdni 0-24 óra között. A TNM a beérkezõ kérdéseket, észrevételeket feldolgozza és az egyes hívókat minden esetben visszahívja, a beérkezõ észrevételekrõl, kérdésekrõl a TNM ügyfélszolgálata egyedi sorszámmal ellátott listát vezet. TNM ügyfélszolgálata a hívó által megadott hívószámon hívja vissza az ügyfeleket.

14 éven aluliak a szavazásban törvényes képviselõjük hozzájjárulásával vehetnek részt!

 

Kelt: Budapest, 2017. október 14

M-RTL Zrt.

Telekom New Média Zrt.

Legnézettebb videók