Műsorújság
RTL Most
Radio Mobster
Radio Mobster

A zenekar a válogatón saját dalával jutott tovább a Táborba, ahol mind a két feladattal sikerült meggyőzniük a mentorokat. A Mentorházban pedig a These Boots Are Made for Walkin' című dallal sikerült megkapniuk Gáspár Lacitól az Élő show-t jelentő „igen”-t.


 

Név: Rajna Marcell

Életkor: 22

Születési dátum: 1995.02.27

Hajszín: szőkésbarna

Szemszín: barna

Csillagjegy: Halak

Magasság: 188 cm

Hobbi: zene, basszusgitár, gitár, barátok, pszichológia

Kedvenc szín: sötét sárga

Kedvenc étel: steak

Kedvenc film: Kutyaszorítóban
 

Kedvenc előadó: Pink Floyd, Guns N’ Roses, Slash, Led Zeppelin, Nirvana, The Doors, Jimi Hendrix, Deep Purple, AC/DC, Red Hot Chili Peppers, Sex Pistols, Motorhead, Metallica, David Gilmour, Apey, Howlin’ Wolf, Buddy Guy, BB King, Muddy Waters, Cream, Jack Jack, The White Stripes, Jack White

Azért jelentkeztem az X-Faktorba, mert eleinte csak a saját zenénket akartuk „promózni”, megmutatni a világnak, hogy mi hogyan látjuk zeneileg a dolgokat, és mit szeretünk csinálni. Egészen a válogatóig azt gondoltuk, hogy a mi stílusunk egy eléggé „réteg zene”, ezért nem is érvényesülhetne ilyen populáris színpadon, de szerencsére tévedtünk…

Végzettség/eredeti szakma, pillanatnyi foglalkozás, iskola: Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Pszichológia karán tanulok a BA képzésen. Nagyon szeretem csinálni, és meglehetősen komolyan is veszem, mivel az elmondható erről a szakmáról, hogy csak az igazán jó szakembereket veszik komolyan, illetve, hogy az egyik legjobban fejlődő tudományágak közé sorolható. Ez motivál is.

Amit szeretnék, hogy mindenképpen megtudjanak rólam/rólunk, az az, hogy mi nagyon a szívünkön viseljük a zenénk sorsát, tehát rengeteget próbálunk és gyakorolunk. Ezt a zenével kapcsolatos, főként kreatív és igényes hozzáállást édesapánk révén a Pink Floyd-tól vettük át. Ami gyerekkorunk óta jellemez minket Milánnal is, az főleg az, hogy mi a zenénkben nem feltétlenül a technikai tökéletességre törekszünk, hanem főként az érzést vesszük figyelembe, melyet a közönség érezhet hallgatva a számainkat, hiszen nem attól lesz tökéletes egy fellépés, ha tökéletesen lejátszol mindent hangról hangra. Ez a hozzáállás az egész életstílusban jellemzi a zenekarunkat.

Eddigi tapasztalataim a zenével (fellépések, iskolák, hangszerismeret): Sok tapasztalatom van a zenével kapcsolatosan édesapám révén. Eléggé zenei családból származunk, ahol főként a gitározás támogatva volt. Éveken keresztül Milánnal ugyan azt a zenekari pozíciót töltöttük be (szólógitáros) különböző zenekarokban. Az évek során folyamatosan gyűjtöttük a koncerttapasztalatokat különböző helyeken. Ezek közül kettő kiemelkedik a Palladio Orchestra révén, mivel 2016-ban a X-Faktorban, illetve az arénában is felléphettünk több, mint 11 ezer ember előtt. A jelenlegi zenekarban főként ritmusgitárosként, basszusgitárosként és szövegíróként vagyok jelen. Gitározni főként édesapámtól, és Milántól tanultam, majd mikor egyszer még kezdőként kitettek életem első zenekarából, mondván „nagyon jól szólózom, de nagyon rossz a ritmikám”, felkerestem egy jazz gitártanárt, és vettem tőle pár leckét. Ettől függetlenül mindig a saját stílusunkban találom meg legjobban önmagamat. Basszusgitározni egy éve kezdtem kb. komolyabban magamtól. Szívesen tanulnék dobolni, zongorázni, csellózni, és még tucatnyi más hangszeren.

A legszebb pillanat az életemben az volt, amikor...: A legszebb pillanat talán az életemben 2007-ben történt, mikor édesapám elvitt minket (engem és Milánt) életünk első koncertjére, ami egy Deep Purple koncert volt az Arénában. Ott döntöttem el, hogy „tudnék ezzel egész életemben foglalkozni”.

Azért örülök, hogy Gáspár Laci a mentorom, mert...: Személy szerint én azért örülök, hogy Gáspár Laci a mentorunk, mivel Gáspár Laci személyében egy profi zenésszel, basszusgitárossal találkozhatunk. Úgy gondolom, hogy a zenei részéhez, főként az engem érintő basszusgitár kérdéshez rendkívül kompetensen fog tudni hozzáállni.

Van-e szerencsehozó kabalád, ha igen, mi az, és kitől kaptad? Egy teljesen fekete kendőről van szó, melyet gyakran a nadrágomra szoktam felkötni, hogy szerencsét hozzon. Nem vagyok babonás ember, de ezt a kendőt egy számomra nagyon-nagyon különleges lánytól kaptam, és mióta fellépéseken velem van, szerencsét is hozott nekem és a zenekarnak is.

 

Név: Rajna Milán

Életkor: 24

Születési dátum: 1993. 10. 06.

Hajszín: szőke

Szemszín: zöld

Csillagjegy: Mérleg

Magasság: 180 cm

Hobbi: zene, sorozatok, dülöngélni a tátikában

Kedvenc szín: zöld

Kedvenc étel: kenyér

Kedvenc film: Ponyvaregény, Felhőatlasz, Star Wars, Hé, haver, hol a kocsim,

Kedvenc előadó: London Kids, Pink Floyd, The Growlers, Guns N’ Roses, White Stripes, The Raconteurs, Led Zeppelin, Jimmy Hendrix, Apey and the Pea, Csaknekedkislány, Middlemist Red, Gorillaz, The Wands

Kedvenc tárgy: A törött nyakú Epiphone SG gitárom

 

Azért jelentkeztem az X-Faktorba, mert fogadtunk, hogy bejutunk-e.

Végzettség/eredeti szakma, pillanatnyi foglalkozás, iskola: tanuló, Szent István Egyetem

Amit mindenképp szeretném, ha megtudnának rólam: Nem szeretem az édességet.

Eddigi tapasztalataim a zenével (fellépések, iskolák, hangszerismeret): Volt minden, autodidakta módon sajátítottam el az énekes és hangszeres ismereteimet: gitár, mandolin, ukulele, basszusgitár.

A legszebb pillanat az életemben az volt, amikor...: Megtudtam, hogy Greedo lőtt először.

Azért örülök, hogy Laci a mentorom, mert Laci is zenész, így nem csak a dalválasztásban, de az énekes részeknél is tud segíteni, valamint a dal szerkezeti kialakításában és a dal hangszeres kivitelezésében.

Van-e szerencsehozó kabalád, ha igen, mi az, és kitől kaptad? A karkötőm.

 

 

Név: Bajkai Bence                 

Életkor: 23

Születési dátum: 1994.09.29.

Hajszín: változó (alapból sötétbarna lenne)

Szemszín: barna

Csillagjegy: Mérleg

Magasság: 183 cm

Hobbi: snowboard, dobolás, videójátékok, zenehallgatás

Kedvenc szín: fekete, királykék

Kedvenc étel: káposztás tészta

Kedvenc film: KickAss

Kedvenc előadó: Queens Of The Stone Age

Kedvenc tárgy: fülhallgató

 

Azért jelentkeztem az X-Faktorba, mert kíváncsiak voltunk mennyire vevő a média arra a stílusra, amitt képviselünk.

Végzettség/eredeti szakma, pillanatnyi foglalkozás, iskola: A Budapesti Corvinus Egyetemen végeztem angol nyelvű kommunikáció-és médiatudomány szakon

Eddigi tapasztalataim a zenével (fellépések, iskolák, hangszerismeret): 6 évig jártam zeneiskolába ütős szakra, majd 15 évesen alapítottuk meg az első együttesünket, azóta több felállásban is kipróbáltuk már magunkat. Leginkább kisebb klubokban léptünk fel. Dobfelszerelésen játszom.

A legszebb pillanat az életemben az volt, amikor életemben először ellátogattam a Sziget fesztiválra 16 évesen, és amikor kiderült, hogy a Radio Mobster az élő showba került.

Azért örülök, hogy Laci a mentorom, mert hatalmas zenei tudással rendelkezik, ezért rengeteg technikai tanáccsal tud minket ellátni, ami mindig jól jön.

Van-e szerencsehozó kabalád, ha igen, mi az, és kitől kaptad? 6 éves koromban kaptam szüleimtől egy babzsák békát, ami azóta is elkísér szinte mindenhova.

Ajánlott videók

Legnépszerűbb videók

Teljes adások RTL Most Logo