Műsorújság
RTL Most

Összeállt Little G Mentorházas csapata

Újdonság az X-Faktor Táborában, hogy a mentorok választhatják ki, hogy melyik kategóriával szeretnének foglalkozni, a kategóriák mezőnyéről pedig már a Tábor második körétől kizárólag egy-egy mentor dönt.

Mindenki hatalmas tervekkel érkezett a Táborba, hiszen itt csak olyan énekesek voltak versenyben, akik egyszer már megfeleltek a mentorok elvárásainak, így joggal futhattak neki magabiztosan a Tábor kihívásainak.

A Tábor első kihívásában az egyéni előadók háromfős csoportokban léptek színpadra, a zenekaroknak pedig egy-egy slágert kellett feldolgozniuk. Miután mindenki megtalálta aktuális partnereit, megkezdődött a gyakorlás. Az egy napos határidő egyébként is nagy súllyal nehezedett a versenyzők vállára, arról nem beszélve, hogy teljesen különböző karakterű előadóknak kellett együtt dolgozniuk, ami szintén nem könnyítette meg a felkészülést.

Kárpáti Eszter és a Benjiként ismert Le Quang Huy hiába próbálták összeszedni társukat, Fehér Martint a srácnak nem sikerült megbirkóznia a dal szövegével, ezért ő kiesett, Eszter és Benji azonban továbbjutott a legjobb hatvan produkció közé.
Nem Martin volt az egyetlen, aki elfelejtette a kapott dal szövegét, ezt viszont egyik mentor sem akarta tolerálni, és nem is tolerálta. Az ítészek szerint egy nap elég kell, hogy legyen 10-12 sor megtanulására, így azok a versenyzők, akik ezt nem tudták megugrani azonnal búcsúztak az X-Faktortól.

Különösen nehéz dolguk volt azoknak az énekeseknek, akik a Válogatás alatt igazán kiemelkedőt nyújtottak, ezzel pedig nagyon magasra tették maguknak a lécet. Nagy Ricsinek például sikerült messze alulmúlnia magát, és hatalmas csalódást okoznia a mentoroknak. A jó hangú tanító bácsi azonban kapott még egy utolsó esélyt, így ő is bejutott a legjobb hatvan közé.

Szerencsére sok versenyző volt, aki után nem maradtak ekkora kérdőjelek a színpadon, hanem produkciójuk után a mentorok nyugodt szívvel engedték tovább őket, hogy megfelelhessenek a Tábor második kihívásának is.

Ahogy a Válogatás során, úgy a Táborban is voltak olyan produkciók, amikkel kapcsolatban nem egyezett a mentorok véleménye. Az első körben nagyot alakító Gömbös László csalódást okozott a mentoroknak, viszont Tóth Gabi kért számára még egy esélyt, így két csoporttársával együtt ő is továbbjutott. A színpadról már távozóban lévő Lacit még külön megszólította Szikora Robi, akinek nem tetszett Gömbi öltözéke. Alföldi Robi, és Tóth Gabi védelmébe vette a versenyzőt, és hamar lehurrogták Szikorát, hogy nem a ’70-es évek divatja alapján kell megítélni a mai énekeseket. A korelnök mentornak annyira rosszul esett társai kritikája, hogy magából kikelve kérte meg Gabit és Robit, hogy legközelebb hagyják, hogy elmondja a véleményét egy versenyzőnek, hiszen ez a dolga. Miután erre reagálva a legfiatalabb mentor a legidősebb szemébe mondta, hogy szar a véleménye, Szikora üvöltve követelt magának egy kis tiszteletet, ami után Alföldi jobbnak látta, ha szünetet tartanak.

A szünet, a konfliktus megbeszélése, és a kölcsönös bocsánatkérés után jó hangulatban folytatódott a meghallgatás, ahol ezúttal Alföldi Robinak hullott a haja, hiszen több olyan produkció is továbbjutott, akinek ő nem adott volna lehetőséget, viszont legnagyobb sajnálatára fejet kellett hajtania a többség akarata előtt.

A Tábor lelkileg is hatalmas erőpróba versenyzők számára, ezt bizonyítja Pádár Alexandra esete is, aki sok jól sikerült próba után teljesen összeomlott. A fellépés napján egyáltalán nem is evett, dekoncentrált volt, ami rányomta bélyegét az éneklésére is, így számára véget ért a Tábor.

Idén először a mentorok választhatták ki, hogy melyik kategóriát szeretnék mentorálni a későbbiekben, ami elképesztően nehéz döntésnek bizonyult. Hosszas tanakodás után végül sikerült dűlőre jutniuk az ítészeknek, így a huszonöt év felettieket Little G, a lányokat Szikora Robi, a fiúkat Alföldi Robi, a csapatokat pedig Tóth Gabi segíti majd a műsor hátralévő részében.

A Tábor második kihívása a hazai X-Faktor eddigi legkeményebb megpróbáltatása az énekeseknek, ahol kategóriánként lépnek majd színpadra, sorsukért pedig egyedül a kategória mentora felel, a többiek csak véleményezhetik a produkciót. Az érintett mentor a hat mentorházas helyet szimbolizáló hat székre leültethet egy-egy versenyzőt, ha pedig a helyek elfogytak, akkor valakit fel kell állítania ahhoz, hogy egy később színpadra lépő, esetleg jobb előadót a helyére ültethessen.

Először G-n volt a sor, neki kellett eldöntenie, hogy mentoráltjai, vagyis a huszonöt év felettiek közül ki kapjon lehetőséget arra, hogy a mentorházban bizonyítson. Akadt olyan énekes, akinek egyértelműen helye volt a hat szék valamelyikén, de olyan is, akit G kiejtett a versenyből, pedig még volt szabad hely a színpad szélén. A neheze akkor következett, amikor már mind a hat széken ült valaki, de a mentor ennek ellenére tovább akart juttatni valakit. Ez a huszonöt év felettiek esetében háromszor is előfordult, így G-nek három olyan énekesről is le kellett mondania, akivel szeretett volna együtt dolgozni. A mentor végül a Horváth Ági, Erika Albero, Kállai-Kiss Zsófi, Andelic Jonathan, Horányi Júlia, Horváth Krisztián hatosnak szavazott bizalmat.


 

Legnézettebb videók