Műsorújság
RTL Most

Egy mentor négy versenyzővel is harcba szállhat a végső győzelemért

Az X-Faktor 2014 legnagyobb újítása, hogy a Mentorházból a három biztos továbbjutón kívül minden mentor kijelölhet még egy versenyzőt, a négy tiszta lapos közül pedig a nézők dönthetik majd el, hogy ki lesz az élő show-k tizenharmadik résztvevője.
A négy mentor közül először Little G-nek kellett fogadnia mentoráltjait, aki Geszti Pétert hívta segítségül, hogy biztosan jó döntést hozzon. A kétszeres X-Faktor győztes mentor segítségére szüksége is lesz G-nek, hiszen ő még rutintalan a műsorban, pedig a Mentorház nem csak a versenyzőknek, hanem a döntéshozóknak is nagy megpróbáltatás.
 
A huszonöt év felettiek kategóriájából először Horváth Krisztián mutathatta meg tudását a kétfős hallgatóságnak, akiknek nagyon tetszett a fiú személyisége, viszont abban nem voltak biztosak, hogy előadóként is megállná a helyét a műsorban.
 
Horányi Julinál nem voltak kérdőjelek, az ő esetében G és Geszti is egyetértett abban, hogy szinte már nincs hova fejlődnie, annyira érett, annyira kész előadó. Péter még meg is tapsolta Julit, amit később ki is emelt, hiszen ő a Mentorházban soha nem szokott senkit megtapsolni, de ennek a lánynak mégis teljesen a hatása alá került.
 
Erika Albero produkciója után G egy kicsit mérges volt, mert úgy érezte, hogy a spanyol lány énekelt már sokkal jobban a műsor során. Horváth Ági azonban úgy tűnt máris meggyőzte G-t, aki nagyon szereti a nyersen őszinte előadókat, ami szerinte tökéletesen jellemzi a kétgyermekes énekesnőt.
 
Andelic Jonathan megjelenésével és orgánumával ismét lenyűgözte G-t, ráadásul ezekben Geszti is egyetértett vele, azonban Péter óva intette G-t attól, hogy egy hangszeres zenészt vigyen tovább, aki igazán csak a hangszerével érzi jól magát a színpadon, hiszen ő is befürdött az előző szezonban Bozsek Márkkal, aki gitárral zseniális, anélkül viszont erőtlen volt a színpadon, és később fel is adta a versenyt.
 
Kállai-Kiss Zsófi esetében mentor, és segédje azon tanakodtak leginkább, hogy tud-e elég őszinte lenni a 27 éves lány a színpadon, vagy a sok éves színpadi jelenlét inkább rutinná fokozta vissza az esetében az előadást.
 
Este egy pohár bor mellett G és Péter próbálták összhangba hozni a gondolataikat. Az első továbbjutó személyében teljesen egyetértettek, a másodikon is viszonylag hamar túljutottak, a harmadiknál azonban sokat időztek, nem tudtak dönteni két énekes közül. Egészen addig, míg G meg nem osztotta Péterrel, hogy ezúttal minden mentor kijelölhet a három továbbjutója mellett még egy énekest, aki a másik három Mentorház negyedik helyezettjeivel vív majd egy külön harcot a nézők kegyeiért, közülük pedig a legtöbb szavazatot begyűjtő énekes, teljes jogú versenyzőként, a 13. Tagja lesz az élő show-k mezőnyének. Ennek tudatában már könnyebb volt a döntés, hiszen nem kellett a két énekes közül elengedni egyet, pusztán az egyiknek biztos, a másiknak bizonytalan lehetőséget adni arra, hogy folytassa a versenyt.
 
G végül ezek fényében Horányi Julit, Andelic Jonathant, valamint Kálla-Kiss Zsófit választotta biztos továbbjutóként, míg Horváth Krisztiánnak tiszta lapot adott, hogy a nézők döntsenek a sorsáról.
 
Szikora Robi úgy gondolta, hogy az egyébként nagyon fiatal lány mezőny tagjaival kapcsolatban akkor tud csak igazán jó döntést hozni, ha egy fiatal művészt is maga mellé ültet, ezért Puskás Petit kérte fel mentorsegédnek
 
Cseh Andi a produkciója után azt mondta, hogy innentől mindig elsőként akar majd énekelni, ugyanis miután neki kellett megkezdenie az előadások sorát nagyon megkönnyebbült, és volt is rá oka, hiszen Robi és Peti szerint is jól sikerült a produkciója.
 
Jakab-Péter Izabella annyira lenyűgözte Puskás Petit, hogy a mentorsegéd szerint Bella produkciója akár a műsor döntőjében is elhangozhatott volna, és ami még fontosabb, ebben Robi is egyetértett.
 
Tóth Andi ugyan meg volt szeppenve, ami egyáltalán nem rá vall, de az előadása közben ezt levetkőzve mégis hatalmas erővel énekelt. Robi szerint talán túl nagy erővel is, mentora szerint Andi még nagyon féktelen, és talán most egy kicsit több volt, mint kellett volna.
 
Bordás Anasztázia csalódást okozott a mentorának, aki úgy érezte, hogy a lány messze alulmúlta magát. Peti előtt Robi mégis védeni próbálta Anasztáziát, mondván mindenkinek lehet rossz napja, az pedig egyértelmű, hogy ő többre képes, hiszen már többször is bizonyította azt.
 
Krizsma Gwendolin nem volt teljesen elégedett a saját produkciójával, ami miatt viszont szinte minden lány tökéletesen hülyének nézte, ugyanis a többiek szerint neki sikerült a legjobban az előadása, ráadásul Robinak, és Petinek elnyerte a tetszését a különleges nevű lány.
 
Ilyés Jenifert eddig sem tudták megítélni a mentorok pusztán a hangja alapján, mert mindig szó esett a jellemzésben a lány külsejéről is. Jenifer szépsége természetesen Puskás Petinek is feltűnt, ő mégsem csak a szépségével, inkább a kisugárzásával, a személyiségével magyarázta Jeni különlegességét, ami azonban a mentorsegéd szerint erősebb, mint maga a hangja.
 
Egy hosszú esti beszélgetés alatt nagy nehezen dűlőre jutott mentor és segédje. A döntést pedig másnap a versenyzőkkel is közölnie kellett. Először Jakab-Péter Izabella tudta meg a számára jó hírt, hiszen ő továbbjutott. Hasonlóan alakult Ilyés Jenifer, és Tóth Andi sorsa is, akik mindketten készülhetnek az élő show-ra. Ezután Szikora Robi magához hívta a másik három lányt, és közölte velük, hogy egyiküknek a tiszta lap miatt annak ellenére sem ért véget a verseny, hogy három biztos továbbjutója már van a lányok kategóriájának. Robi végül úgy döntött, hogy Bordás Anasztáziának, és Cseh Andinak kell búcsúznia a műsortól, Krizsma Gwendolin pedig még harcolhat a nézők szavazataiért, és a 13. élő show-s helyért.

A teljes adást visszanézheted az RTL Moston.

Legnézettebb videók