Műsorújság
RTL Most

A mentorok felülbírálták korábbi döntésüket

A Táborba jutott százötven produkció közül voltak, akik lehetőséget sem kaptak arra, hogy újra bizonyítsanak, a mentorok meghallgatás nélkül hazaküldték a mezőny egyharmadát.

Az X-Faktor 2013 Tábora rendhagyóan kezdődött, hiszen a versenyzők a kemény munka helyett azonnal lazulhattak egy kicsit, egy jó hangulatú buliban. Az énekesek ekkor még nem sejtették, hogy amíg ők buliznak, addig a mentorok dolgoznak. Az ítészek ugyanis megnézték újra az összes produkciót, és már a Tábor legelején, meghallgatás nélkül eldöntötték, hogy néhány versenyzőnek búcsúznia kell.

Másnap reggel a mentorok közölték a fájó döntést, amivel a versenyzők harmadának még azelőtt véget ért a Tábor, hogy az elkezdődött volna, a legjobb száz produkció pedig készülhetett a következő nagy feladatra. Az egyéni indulók hármas csoportokba osztva kaptak egy-egy dalt, a csapatok pedig külön egy-egy dalt, aminek az előadására a nap fennmaradó részében készülhettek, hiszen csak másnap kellett újra a mentorok elé állniuk.

A meghallgatás napján a mentorok a produkciók után azonnal döntöttek a versenyzők sorsáról. Voltak olyan hármas csoportok, akik közül mindnekinek búcsút kellett intenie az X-Faktornak, de előfordult az is, hogy ugyanaz a produkció különböző végeredménnyel zárult egy-egy versenyzőnek. Bencsik Adriennek például úgy kellett lemondania álmairól, hogy másik két társa kapott még egy esélyt a bizonyításra.
Bozsek Márknak, Csordás Ákosnak és Ősi Ronnie-nak nagyon nehéz feladata volt, hiszen utóbbi srác rapper, a dal pedig amit kaptak komoly átalakításra szorult, hogy egy rapper is megmutathassa benne saját képességeit. Bár Alföldi Róbert szerint Ronnie ebbe kicsit bele is bukott, a másik három mentornak tetszett a produkció, és meg tudták győzni Robit arról, hogy Márk, és Ákos mellett a rapper fiú is kapjon még egy lehetőséget.

A csapatoknak sem volt könnyű dolguk, hiszen a kapott dalt át kellett formálniuk a saját stílusukra, ami természetesen nem mindenkinek sikerült, de az MDC, a Maddogx és a Speak up! sikerrel vette ezt az akadályt is, így már biztosan a legjobb ötven között érezhette magát.

A legnehezebb döntéseket mindig akkor hozták meg a mentorok, amikor egy olyan versenyző sorsáról kellett dönteniük, aki szerintük jóval többre hivatott, mint amit a Táborban mutatott magából. Molnár Attilának a tehetségét egyik mentor sem kérdőjelezte meg, a döntéshozók viszont abban is egyetértettek, hogy a hangja az egyetlen, amivel rászolgálna a továbbjutásra, az X-Faktor viszont nem csak a hangról szól, ezért Attilának búcsúznia kellett.
Pál Benjámin, és Tóth Marcell is elkövette azt a hibát, hogy dalszöveggel a kezükben mentek fel a színpadra, hogy a szövegbeli bizonytalanságokat könnyen kiküszöbölhessék. A mentorok már a produkciók előtt is szóvá tették ezt mindkét fiúnak, akik ráadásul előadásukkal sem feledteték ezt a bakit, később mégis mindketten kaptak egy utolsó esélyt arra, hogy meggyőzzék a mentorokat, nem döntöttek rosszul, amikor továbbjuttaták őket a versenyben.

A mentoroknak azért nem csak nehéz döntéseket kellett hozniuk a Tábor alatt. Voltak olyan produkciók, akik teljesítményükkel nagyon megkönnyítették az ítészek dolgát, hiszen egy-egy lenyűgöző előadás után mind a négyen örömmel osztogatták az igeneket.

Sok versenyzőnek meggyűlt a baja a kapott dal szövegével, amit a mentorok nem tudtak, de nem is igazán akartak tolerálni. Többen csak ennek a lustaságnak köszönhették búcsújúkat, többek között Karsai Kata is, akinek kiesése nagyon felbosszantotta barátját, a Fat Phoenix énekesét, de Tomi nem engedhette meg magának, hogy sokáig dühöngjön, hiszen nekik is színpadra kellett lépniük, ráadásul egy olyan dallal, amit nagyon nem akartak előadni. Bár a szöveget Tominak sem sikerült száz százalékosan megtanulnia, de a Fat Phoenix zenei profizmusával rábírta a mentorokat arra, hogy továbbjutassák az énekes-gitáros, és dobos duót.

A Tábor egy nagyon fárasztó megmérettetés mind a versenyzőknek, mind a mentoroknak, viszont a továbbjutáshoz még az esti órákban is a maximumot kell nyújtani, hogy a fáradó, ásítozó mentorok felébredjenek egy produkciótól. Ezt sikerült véghezvinnie a Sunset Strip zenekarnak, akik ébresztőjük után azzal a tudattal hagyhatták el a színpadot, hogy a mentorok szerint ők voltak a nap legjobbjai.

Legnézettebb videók