Műsorújság
RTL Most

Attila nagy fölénnyel győzte le Verát

Alaposan megnőtt a különbség a szavazatok száma között a Párbaj alatt, a végeredmény 76 és 24 százalék lett. Az Összeférhetetlen higgadtan, humorral szállt szembe Verával.
A Párbaj eseményei

Sosem feszült még két akkora atomerőmű egymásnak a ValóVilág 5 stúdiójában, mint február 19-én, Attila és Vera Párbajának napján. Mindketten rettentően izgultak a Villában töltött utolsó percek alatt. Kettejük kapcsolatára talán a szélsőséges jelző a legtalálóbb, vagy gyűlölték vagy szerették egymást, nem igazán volt átmenet.

Attila bevonulója közben eldobta a kalapját, mint egy igazi sztár, majd elmondta, még mindig nem tudja, jól döntött-e Vera kihívásával és fél tőle, ha esetleg az Érzékeny lelkű legyőzi őt, még ágyékon is rúgja. Vera már bevonulásakor egy mozdulattal jelezte, hogy Attila torka el lesz vágva. Persze átvitt értelemben. Nem kellett sokat várni, hogy a szó-párbaj is elkezdődjön közöttük. Attila inkább humorosan fogta fel a Párbajt, míg Vera a sérelmeit sorolta, melyeket ellenfele magatartása idézett elő.

Attila egy bejátszásban nézhette vissza azokat a pillanatokat, amikor kimutatta gyengéd érzelmeit olyan Villalakók felé, akik közel kerültek a szívéhez. Beismerte, hogy nem akart érzelmeket keverni a játékba, de nem bánja, hogy így alakult. Vera szerint viszont mindenkit csak használt, színészkedett és semmi sem őszinte, amit másoknak mondott vagy mutatott.

Verát nagyon jól fogadták beköltözése napján, magas szimpátiapontot kapott, de a megítélése hamar megromlott. Egyetlen barátja Fecó lett, az utóbbi két hétben viszont elnyerte Seri bizalmát is. Vera saját állítása szerint minden szava és tette őszinte volt. Egyetlen embert sem veszített el, aki fontossá vált neki a Villában. Attila szerint az Érzékeny lelkű rekordot döntött a generált konfliktusok számában. Vera teljesen kikelt magából a Párbajnak ennek a pontján, míg Attila csupán néhány szót szúrt közbe higgadtan.

Vera szembesült vele egy bejátszás alatt, hogy hogyan romlottak meg a kapcsolatai a Villában. Az Érzékeny lelkű tagadta, hogy mások szándékos besározásával akarta volna magát jobb színben feltüntetni, és ezzel tudatosan alakítani a játék menetét. Szerinte érzelmeket nem lehet megjátszani. Vera kortesbeszédét Fecó vállalta magára, aki már teljesen rosszul volt, amikor bekapcsoltak a Villába, annyira izgult. Fájt a gyomra, már nem értette a szavakat, nem látott és nem hallott. De vehemensen védte barátját, Verát, talán soha nem volt ilyen jó a kortesbeszéde, mint most. Attilának nem maradt senki, aki korteskedett volna, ezért maga adta elő kampánybeszédét.

Tíz perccel az adás vége előtt az állás 76% – 24% a fantomképek fölött. Csaba Attilát várja vissza, Seri Verát és Fecó is Verát. Mindkét Párbajozó megdöbbent az eredmények láttán, Attila beszélni sem bírt, remegett, mint a kocsonya. Vera utolsó mondata Attilához: legyél egy picit emberségesebb, ha te mész vissza. Attila utolsó szavai: ha te mész vissza, gratulálok, mert sokkal jobb taktikus voltál, mint én. Attila végül legyőzte Verát 76 százalékos fölénnyel.


Az Összefoglalóban történt

Attila azóta feszült, hogy tudja, ki kell mennie párbajozni. Éjjel nem tudott aludni, a többiek előtt ébredt fel, ezért több ideje volt gondolkodni is. Amíg társai aludtak, Attila nosztalgiázott a Villa falai között, a tárgyakat szemlélve idézte fel azt a rengeteg emléket, amit itt szerzett és amelyek próbára tették érzelmi teherbíró-képességét. Seherezádé szerint mind a Kiválasztottat, mind Verát próbára teszi ez az időszak, csak másképp. Mindketten tudják, hogy kemény harc lesz és úgy gondolják, egyikük számára sem lesz méltatlan, ha ellenfelével szemben kiesik. Attila Csabával lelkizett a napsütésben a Párbajról, majd dalra fakadt, sorait Seherezádé fejezte be.

A Villalakók kaptak egy levelet, amiben tudatták velük, hogy kipróbálhatják a nyereményautót. Nem mindenki jött lázba, Attila addig fél kapcsolatba lépni az autóval, amíg nem mondhatja magáénak és attól is tartott, hogy elkapja egy érzés, amitől túlságosan beleéli magát abba, ami még a jövő titka. A próbaút után, a Villába visszaérve a lakóknak ki kellett választani a lehetséges modellek és színek közül azt az egyet, amit a győztes hazavihet a Finálé után. A fekete, ötajtós Chevrolet Cruze-ra szavaztak.

Igazmondó urna várta a lakókat a nappaliban. Témákat húztak, amikkel kapcsolatban kérdéseket tehettek fel a többiek. Vera kihúzta a félelem témát, Attila pedig megkérdezte tőle, hogy fél-e attól, hogy ha kimegy, rá fog döbbeni, hogy rosszul játszott? Vera nem tart ettől, rögtön össze is szólalkoztak amiatt, ahogy válaszolt. Az Érzékeny lekű csak attól tart, hogy ha kiesik, azt az Összeférhetetlen visszaigazolásnak veszi és úgy értelmezi, mint annak bizonyítékát, hogy neki volt igaza mindenben. Csaba elárulta, hogy akkor döbbent rá, hogy rosszul látta Fecót, amikor a Dumagép egyre több időt töltött Verával és melléállt a konfliktusokban. Fecó úgy véli, Csaba Kingával volt olyan elvakult, mint ő Verával. A Helyes pasi feltette a nagy kérdést az Összeférhetetlennek: féltékeny voltál rám Kinga miatt? Attila beismerte, hogy így volt, de nemcsak Csaba, hanem Gergő és Cristofel miatt is féltékeny volt és már szégyelli azt az időszakot.

A következő játék egy házas párbaj volt, aki frappánsabban válaszolt vagy oldotta meg a feladatot, az kapott pontot. Vicces feladványok voltak, sok humoros percet szereztek a Villalakóknak. Aztán jöttek a kényes témák Attila és Vera között: mikor romlott meg a kapcsolatunk? Jóban lettünk volna, ha... Akkor voltál a legcikibb, amikor... Ezek a kérdések fájó pontokra emlékeztettek és egyet nem értéseket szültek, amiből egyenes úton veszekedés lett. Vera egy ponttal nyert, győzelmét ráolvasta Attilára, lekezelte a vesztest, amit az nehezen viselt. Az Érzékeny lelkű beígért egy pofánverést és némi járulékos fogvesztést Párbaj-ellenfelének. Seherezádénak is nekiment, mert nem értett vele egyet, szerinte a barátnője fél Attilától, ezért nem adott neki igazat.

Este Attila és Vera kocsmát nyitott a nappaliban, Attila célja az volt, hogy mindenki olyan jól érezze magát a bárjában, hogy ne akarjon távol maradni tőle. Még Verát is odacsalogatta, jó étvágyat kívánt neki és a pult mögé hívta. Minden Villalakó elégedett volt a hangulattal és a szolgáltatással, nagyon jól érezték magukat a bárokban. Attila békejobbot nyújtott Verának, mert vasárnap egyikük kiesik és nem akar haraggal elválni, de Vera elutasította. Csaba szerint Atti pultja volt a jobb, Fecó Veráéra szavazott, Seri döntötte el a versenyt, és ő Attila mellé állt. Az Összeférhetetlen megnyerte a kocsma-csatát.

Legnézettebb videók