Műsorújság
RTL Most

Attila nem volt hajlandó Csabival főzni

Az Összeférhetetlen Kingára cserélte kuktáját, mert nem tetszett neki a kijelölt segítség. A reggeli bosszankodás után azonban könnyek jöttek.
Attilának nem kezdődött jól a reggel. Miután megtudta, hogy Csabát jelölték ki kuktájának, még morcosabbá vált, a Helyes pasi nem tudott olyat tenni, ami tetszett volna az Összeférhetetlennek. Addig-addig munkálkodott, míg rábeszélte Csabát, hogy mondjon le a kukta-posztról, mert ő Kingát szeretné segítségként látni a konyhában. A Villalakók azt a feladatot kapták, hogy írjanak egymásról recepteket úgy, hogy a hozzávalókat tulajdonságok helyettesítsék. Kinga Csabáról írt, ajánlott neki némi humort, amit Attila nem tudott szó nélkül hagyni. Az Összeférhetetlen receptje Fecóról mindenkit megnevettetett, még a főszereplőt is. Seherezádé leírása Kingáról már nem maradt sértődés és kötelező hiszti nélkül. Seri higgadtságot és józan belátást ajánlott a lánynak, amin a Cselszövő annyira kiborult, hogy sietve elhagyta a nappalit és Csaba vállán sírt a nyugiban. De csak addig, míg össze nem kócolta a haját a vigasztaló fiú.

A Villalakók megnéztek egy Fókusz riportot egy olyan családról, amelynek tagjain a tavalyi gyűjtés segített. A kapott állatok és a kiskert azóta még többet termel nekik a konyhára. A lakókat könnyekig hatotta a történet, de a kisfilmen kívül még valami megérintette a szívüket. Egy ajándék. Ami nem más volt, mint egy hatalmas adag disznótoros a családtól. Mindannyian megilletődtek ezen a gesztuson, hiszen az ajándékozók maguk is az élelmiszer hiányától küzdöttek egy éve. Rengeteg ételt kaptak, nem is értették, miért kapták ők ezt az ajándékot.

Attila nekiállt a bevásárlásnak kuktájával, Kingával. Egy egész, nagyra nőtt kacsát kapott Hegedűs Zsuzsától főételének elkészítéséhez, ami Attila szerint olyan hatalmas, mint egy liba. Jól megpakolta Kinga kosarát, hogy biztosan elég legyen a többi alapanyag élete első, komoly főzéséhez. Előételnek hagymás kacsamájat készített. Kinga a hagyma szeleteléséhez trükköket alkalmazott. Vizet tett a szájába, és felvett egy szoliszemüveget, hátha így nem könnyezi meg a szeletelést. Attilának nagyon tetszett a beszélni képtelen kukta, szerinte Kingát hagymán kellene tartani. Vera szerint az Összeférhetetlen merész menüt vállalt és reménykedik benne, hogy a végeredmény ízletes lesz. Attila a kacsát egészben sütötte meg, ez a fogás mindenki érdeklődését felkeltette.

A vendégeknek sokat kellett várni Attila vacsorájára, a májat frissen tálalta Villatársainak. Fecó már odahallucinálta az ételt az asztalra az éhségtől. Az előétel gusztusos volt, Vera szerint a szakács jól elkészítette ezt a fogást. Még Csaba is elismerte Attila teljesítményét a májat ízlelgetve. Ám amikor jött a főétel, a sült kacsa, a vendégek lelkesedése lelohadt. A kacsa szép volt, de túlfűszerezett és helyenként nyers. A Villalakók 33 pontot adtak az estére.

A lakók kampányszövegeket írtak, hogy elkészíthessék saját kampányfilmjüket. Minden lakó egy kamera elé állva mondta el a beszédét, hogy ezzel is buzdítsák a nézőket az adakozásra.

Legnézettebb videók