KERESÉS search-close
Balsai Móni

Balsai Móni

Jakab Tamara ambícióiról, ha volt egyáltalán, régen lemondott a kényelemért cserébe, amit Dávid biztosít neki. A házimunkát rangon alulinak tartja, a gyereknevelés alatt a kényeztetést érti. Tizenhat évnyi házasság után teljesen átvette az irányítást férje felett, mégis szenved attól, hogy papucsot csinált belőle. Hideg és bosszúálló típus, nem fél eszközként használni gyermekeit Dávid ellen. Miután férje elköltözik, megretten a gondolattól, hogy addigi egzisztenciáját elveszítheti. Dávid új határozottsága és keménysége egyszerre vonzza és taszítja.
 


Balsai Móni 1977. december 13-án született. 2001-től a Győri Nemzeti Színház társulatának, majd 2007-től a Pesti Magyar Színház társulatának tagja. Játszik a Karinthy Színházban, a Játékszínben és a Thália Színházban is. 

Díjai: 

Kisfaludy-díj (2003, 2009)
Domján Edit-díj (2009)
Gundel művészeti díj (2009)
Jászai Mari-díj (2010)
Főnix díj (2010)
Nocturna 2015, Madrid Nemzetközi Fantasztikus Filmek Fesztiválja - legjobb alakítás (Bede-Fazekas Szabolccsal a Liza, a rókatündérben, 2015)
11. Fantaspoa, Porto Alegre Nemzetközi Fantasztikus Filmek Fesztiválja - legjobb színésznő (Liza, a rókatündér, 2015)
Gundel művészeti díj „Sztár-lett” kategória (2015)

Főbb színházi szerepei: 

Az üvegcipő 
Feleségem története
Nóra
Macska a forró tetőn
Holdvilág és utasa
Macbeth

Főbb filmjei: 

Tiszta szívvel
Liza, a rókatündér
Társas játék
A ház
Couch Surf

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való