Műsorújság
RTL Most

Südi Iringó főétele

Pármai sonkába göngyölt, pácolt csirkemell, zöldségbatyuval Rakletten sütve
Hozzávalók:

csirkemell
szárnyasokhoz fűszeres grill pác
mustár
olívaolaj
natúr joghurt
banán levél
pármai sonka
gomolya sajt
paradicsom
ananász
friss zöldségek
karalábé
sárgarépa
cukkini

Elkészítési mód:

Fűszeres grill páchoz öntsünk egy kis olajat és egy nagy kanál mustárt, majd jól megforgatjuk benne a gyerektenyér nagyságúra vágott csirke darabokat. Ezután megkenjük joghurttal, betekerjük a sonkába, és betesszük a hűtőbe. A zöldségeket apró darabokra vágjuk, és beletesszük a jól megmosott és felgőzölt banán levélbe. Teszünk rá egy kis vegetát és egy kicsi vajat, majd ügyesen becsomagoljuk kis batyu formájúakra. Betesszük az előmelegített sütőbe körülbelül 30 percre. Addig előkészítjük a Raklett lapátkáit, a paradicsomot tesszük alulra, rá egy bazsalikom ágat és a tetejére zárásként a gomolya sajtot. Óvatosan meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Ananászokat karikázunk, amik tetejére egy pici vajat teszünk, hogy jobban megsüljenek. Ha mindennel elkészültünk, már csak a Raklettre kell szépen ízlésesen felpakolni az előre elkészített finomságokat.

Legnézettebb videók