Műsorújság
RTL Most

Szakál Miki előétele

Nyírségi pityókás krumplileves
Hozzávalók:

40 dkg burgonya
5 dkg füstölt húsos szalonna
20 dkg csípős száraz Gyulai kolbász
3 dkg vöröshagyma
2 dkg liszt
1 db tojás
fokhagyma só, bors, fűszerpaprika, petrezselyem zöldje

A szalonnát apró kockára vágjuk. Megtisztítjuk a burgonyát és kockázzuk. A burgonyát bő vízben só hozzáadásával megfőzzük. Úgy szűrjük le, hogy a leve megmaradjon. A leszűrt burgonyát áttörjük és hagyjuk kihűlni, majd tojással, sóval, borssal, pici apróra vágott vöröshagymával, apróra vágott petrezselyem zölddel és liszttel burgonyatésztát készítünk. A kockázott szalonnát kisütjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, összepirítjuk meghintjük egy kevés pirospaprikával és fölengedjük a burgonya főzőlevével és kiforraljuk. Vágott petrezselyemzöldet vagy zeller levelet és felkarikázott kolbászt adunk hozzá. Ha kell, sózzuk, frissen őrölt borssal meghintjük és belefőzzük a burgonyatésztából készült gombócokat...és mitől pityókás? A leves elfogyasztása előtt feltétlen meg kell inni egy kis pohár almapálinkát!

Legnézettebb videók