KERESÉS search-close
Halit Ergenç

Halit Ergenç
I. Szulejmán

Halit Ergenc 1970. április 30-án született Isztambulban. Édesapja, Sait Ergenc szintén ismert színész.

A Szulejmánt alakító színész több vargabetű után kötött csak ki a színház és a filmek világa mellett. Először tengeri mérnöknek tanult, majd egy év után felhagyott tanulmányaival, és a Mimar Sinan Egyetemre ment, hogy operaénekes legyen belőle. Háttérénekesként és táncosként is közreműködött több produkcióban, majd 1996-ban kapta meg első vezető szerepét A király és én című musicalben. Színházi szerepei mellett egyre gyakrabban feltűnt különböző televíziós sorozatokban is, majd a 2000-től több filmszerepet is kapott. Pályafutása alatt játszott többek között New York-ban is, a Zak kalandjai című musicalben. Halit Ergenc házas, felesége Bergüzar Korel színésznő, egy közös fiuk van.

Az ismert színész négy évig játszotta Szulejmán karakterét, szinte beleívódott a bőrébe az általa megformált uralkodó jelleme, személyisége. Szakmailag, és magánéletileg igen nehéz és tanulságos időszak van mögötte.

„Kemény és nehéz négy év volt. Képzeljék el, egy színházi előadás is mennyire igénybe veszi a színész fizikai -, lelkiállapotát, ott viszont, ha lement a függöny, vége a játéknak a következő premierig. A sorozat alatt nap, mint nap, éveken keresztül kellett belebújnom és eljátszanom az uralkodó szerepét, nem volt megállás."

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való