Műsorújság
RTL Most

A sorozatról

A Szulejmán, akárcsak az Ezel vagy a Szív hídjai, a legnagyobb igényességgel készült. A parádés kosztümös török tévésorozat látványossága mellett, politikai cselszövések és szerelmi intrikák tekintetében is felveszi a versenyt bármely amerikai vagy angol produkcióval.
Eredeti cím: Muhteşem Yüzyıl - Magnificent Century

Főszereplők:
Halit Ergenç – I. Szulejmán
Meryem Uzerli – Hürrem; Rokszolana; Alexandra
Nebahat Çehre – Ayşe Hafsa
Nur Fettahoğlu – Mahidevran
Selma Ergeç – Hatidzse
Okan Yalabık – Ibrahim
Deniz Çakır – Şah
Mehmet Günsür – Musztafa
Ozan Guven – Rüsztem
Murat Tüzün – Ahmet
Cansu Dere – Firuze Hatun
Burcu Tuna – Gülnihal Hatun; Maria
Selim Bayraktar – Szümbül
Saadet Aksoy – Viktoria
Burak Özçivit – Malkocsolu Bali
Seçkin Özdemir – Leo
Filiz Ahmet – Nigar Kalfa
Pınar Çağlar Gençtürk – Bejhan
Nihan Büyükağaç – Gülşah
Tansel Öngel – Alvise Gritti
Ezgi Eyüboglu – Ajbige
Melisa Sözen – Efszun; Nora
Sema Keçik Karabel – Daje Hatun
Fatih Al – Naszuh

Szulejmán, a török birodalom fiatal uralkodója nagyobb álmokat dédelget, mint amit Nagy Sándor valaha is el tudott volna képzelni. 26 évesen a világ meghódítására készül, és ezt elsősorban új módszerekkel próbálja elérni. Közben folyamatosan érkeznek az új szolgák és háremhölgyek a szultán palotájába, hogy a frissen trónra került uralkodó kedvére válogathasson. Így kerül az udvarba a gyönyörű Rokszolana, akinek a családját a tatárok lemészárolták. A háremben lévő lány mély benyomást tesz Szulejmánra, ám a szultán asszonya és édesanyja rossz szemmel nézik a fellángoló szerelmet, és mindent megtesznek, hogy eltávolítsák az udvarból Rokszolanát.
Az asszonyok féltékenysége mellett az uralkodóra többen is veszélyt jelentenek. Néhány befolyásos pasa, akik ellenzik Szulejmán szokatlan reformintézkedéseit, aki a területeiken élő egyiptomiaknak és a különböző származású kereskedőknek szabadságjogot adományoz, cselszövésre készülnek a szultán ellen.

Legnézettebb videók