Műsorújság
RTL Most
Jáksó László
Jáksó László

Család, magánélet:

Egy ilyen kinézetű ember nem úgy intézi a dolgait, ahogy a jóképűek. Ha valaki rám néz, az már nekem flört, ha nem vet keresztet, akkor már járunk, ha véletlenül mosolyog is, akkor múltunk van. S aztán megyünk tovább, természetesen. Nekem ez így tökéletesen megfelel, sokkal jobb ez, mintha valaki folyton emlegetné, hogy fogyjak le és legyek kedvesebb. Kövér vagyok és beszólok mindenkinek.

Szakmai karrier/eredmények:

Eredményként könyvelem el, hogy mindazok, akik izzó gyűlölettel viseltetnek irántam, újra és újra rosszul kell, hogy érezzék magukat, amikor épp felbukkanok valahol. Ez is egy ilyen pillanat. Nagyon élvezem. Édesanyám egyszer közölte velem, hogy csak a vonatkirakodás az igazi munka, amit én csinálok, az csak hülyéskedés. Teljesen igaza van. De legalább nem írok blogot arról, hogy mások hogy hülyéskednek, ez is valami. Úgy egyébként pedig az egész ország előtt szoktam bukni is, sikert is úgy érek el – összességében pont jól vagyok, köszönöm.

Ha pár mondatban kéne bemutatkoznia, mit mondana?

Ha néha külföldiekkel ismerkedem, akik nem néznek magyar televízióadókat és nem hallgatnak magyar rádióadókat, akkor mindig azt mondom, programozó vagyok, de azért néha kijövök otthonról. Tudok forrasztani, zongorázni és a diplomámban ez van: tévérendező. Ezeket szeretném egyszerre kamatoztatni, például lennék gyöngyhalász Vietnámban.

Amire/akire a legbüszkébb:

Nyilván a fiamra, aki hála Istennek nem akar olyan lenni, mint én. A számítógépprogramokra, amelyeket írtam. Arra a képességemre, hogy bármiről beszélve bele tudom szőni a mondataimba azon emberek néhány tulajdonságát, akiket mélyen lenézek, nem félve attól, hogy az utcán ver meg valami színesre tetovált, elhízott rocker.

Szabadidős perceit mivel tölti?

Van néhány szakmám, azt csinálom, hogy mindig kinevezem az egyiket a munkámnak és a többit hobbinak. Aztán váltok, másikat hívom így és a többit úgy. Ez így el fog tartani halálomig szerintem. Programokat írok, tévében olvasok fel híreket, rádióban küldök francba embereket, forgatókönyveket írok, és néha mikrokontrollerekből rakok össze célszámítógépeket, lakásvezérlő rendszerekhez. A szabadidőm ezekhez képest éjjel kettő és negyed három között szokott lenni, ezt az időt azzal töltöm, hogy olyan dolgokat eszem, amelyeket nappal sem kellene.

Hova utazna el még szívesen?

Szinte bárhová. Egészen véletlenül olyan országokban is voltam, amelyekbe magyar ember általában nem vágyik, ettől pedig rájöttem, hogy mindenhol lehet szépet találni. Legfeljebb a sorrend nem mindegy: hamarabb szeretnék Tokióba menni, mint Ufába, de ha mégis fordítva történne, akkor sem sírnék.

Kedvenc idézet/mottó?

"Akinek vannak saját gondolatai, az mondja azokat, akinek pedig nincs, az vesz egy könyvet tele idézetekkel..." (Churchill)

Kedvenc táncos film/jelenet?

Az eredeti Óz, a nagy varázslóból az, ahogy a madárijesztő mozgott. Én pont úgy táncolok.

Milyen könyveket olvas szívesen?

A szakkönyveken kívül Márait, Szerb Antalt, depressziós periódusaimban Csáth Gézát, de felőlem jöhet Helen Fielding is. Nem az az entellektüel, aki ellenséget keres a könyvek között, ez a fajta pökhendiség csak a bulvár által gerjesztett vágy arra, hogy mindig, minden pillanatban jobbnak látsszunk másoknál. Jules Verne is irodalom, tényleg, most jut eszembe, újraolvasom a régi könyveimet.

Milyen zenei stílust kedvel?

Tizenkét évig tanultam zongorázni, húsz éve ülök rádióban és jön rám a zene, mint a lavina. Autóban rádiót hallgatok, jön, ami jön, otthon semmit. A csend felülmúlhatatlan.

Kedvenc színész/színésznő?

Nem színész alapján választok filmet. Vagy mindenki, vagy senki – a rosszat hamar elfelejtem. Így aztán sorolhatnám napestig a kedvenceimet. Egyezzünk meg abban, hogy mindenki és kész.

Ha ital, akkor...

Amíg a másnaposság nem tartott két napig, bulikban még be-berúgtam, azóta nem csinálom. Van az a vicc, hogy a cirkuszban bemegy az igazgatóhoz az ember, aki naponta fellép azzal, hogy húsz méterről a betonra ugrik fejjel. Közli, hogy abbahagyja ezt a mesterséget. Az igazgató csodálkozik, hiszen a szám sikeres és kérdezi, miért döntött így. A válasz: "mert fáj". Úgyhogy vizet iszom és néha bűnös módon belekóstolok egy-egy cukros üdítőbe.

Ha étel, akkor...

Évekig azt válaszoltam erre a kérdésre, hogy mindent szeretek, kivéve a káposztás tésztát. Talán nem volt helyes ezt mondanom, sőt, éreznem sem. Mióta felnőttem, érettebb lettem, átgondoltam az álláspontomat: ma már a káposztás tésztát is szeretem. Bármi jöhet. Annyira szeretek enni, hogy szerencse, hogy ez nem látszik meg rajtam. Sötétben.

Ha szín, akkor...

...akkor fogalmam sincs. A festőnek sem tudtam válaszolni, amikor megkérdezte, milyen színű legyen a fal. Végül megegyeztünk, hogy arra festi, amire csak akarja, csak engem ilyesmivel ne zavarjon. Többen szóltak, hogy szürke pólóhoz és piros kardigánhoz ne vegyek fel barna cipőt, de én nem látom be, miért ne tehetném.

Mit vár a Szombat Esti Láztól?

Hogy mi is jól szórakozzunk és a nézők is. Ez show-műsor, ahol végigkövethetjük, hogy olyan emberek, akik kedvesek és viccesek, de nem táncosok, hogyan tanulják meg a lépéseket és hogyan adnak elő valamit egy olyan műfajban, ami nem a sajátjuk. Annyi hülye van a világon és közvetlen környezetünkben is – legalább értelmes embereket nézhetünk, akik értelmesen játszanak.

Ajánlott videók

Legnépszerűbb videók

Teljes adások RTL Most Logo