Műsorújság
RTL Most
Eszményi Viktória és Cseh-Szakál Tibor
Eszményi Viktória és Cseh-Szakál Tibor

Eszményi Viktória

 

Család, magánélet:

30 éve élek házasságban

 

Szakmai karrier/eredmények:

1972-es Ki Mit Tud című tehetségkutatóban látott Bergendy István és azonnal felkért egy akkor induló koncertsorozatra. Ők írták első slágeremet, Rozoga ház címmel/Latzin N-Demjén F/. A country énekesi korszakomat a Bojtorján együttessel kezdtem, ők írták a Vidéki lány vagyok c. dalt, Heilig G. szövegével, amit az 1981-es Táncdalfesztiválon sikeresen adtunk elő. Ez a dal hozta el az országos ismertséget. Ebben az évben jelent meg első önálló nagylemezem. Az itthoni és külföldi koncertezés mellett az akkor alakuló Rock színház felkért az Evita című rock opera egyik mellékszerepére. A következő évben elkészült az első magyar Rock opera, amibe Várkonyi M. és Miklós Tibor gyönyörű betétdalt írt nekem. Heilig Gabi írt egy dalt amit úgy gondoltuk, duettben kéne felvenni. A nóta olyan sikert aratott, hogy a Hanglemezgyártó Vállalat 3 lemezre szerződött velünk. Közben felkértek az akkor induló Három kívánság c. tévéműsor betétdalára, amit Heilig Gabi írt és együtt adtunk elő. A produkciót az MTV Nívó díjjal tüntette ki. A 100 Folk Celzius zenekar ötlete volt,hogy készítsünk közös gyereklemezt, ami több éves sikeres koncertezést és további lemezfelvételt hozott. Az MTV rendezésében bemutatott Tátika c. mini playback showt Heilig Gáborral vezettem a kilencvenes évek elején. Ezután a Fővárosi Nagycirkusz felkért az Eszményi cirkusz c. zenés cirkuszi produkcióra, melynek dalaiból lemezfelvétel készült. Örömmel közreműködtem és közreműködöm más előadók lemezein /Zorán,Kern András, Hernádi Judit/ Az utóbbi években gyerekkoncerteket adok itthon és a külföldi magyar lakta településeken. Mindig készen álltam a szakmai kihívásokra, többek között ezért is vállaltam el a Szombat Esti Lázban való közreműködést. Mindent elkövetek, hogy az adásokban kihozzam magamból a maximumot!

 

Ha pár mondatban kéne bemutatkoznia, mit mondana?

Balassagyarmaton születtem, egy négy gyerekes, szeretetteljes családba. Szerintem neveltetésem sokat segített, amikor húsz évesen felkerültem Budapestre. A nehezebb időszakokat a tőlem megszokott humorral kezeltem és kezelem a mai napig is. Ügyelek arra, hogy az énekesnői pályám egyensúlyban maradjon a családi életemmel...

 

Amire/akire a legbüszkébb:

Amire büszke vagyok, hogy a mozgalmas munkám mellett a családi és baráti kapcsolatokat is sikerült megtartanom. Tamás fiam a legnagyobb büszkeségem, aki kicsi gyerekként és most már felnőttként is bearanyozza az életemet. Jó ízlésű, kellemes figura. Ő is a zenész pályát választotta, nekem ő a legjobb basszusgitáros...

 

Szabadidős perceit mivel tölti?

Világéletemben sportoltam, ha tehetem futok, vagy kondizom - persze mértékkel - de bizonyos jóga gyakorlatokat napi szinten végzek. Szeretek olvasni, időnként festegetni és az utóbbi időben finom magos kenyeret sütni. Élvezem a barátokkal eltöltött időt és a családi összejöveteleket.

 

Hova utazna el még szívesen?

India, Kína

 

Kedvenc idézet/mottó?

"Életünk minősége mindenekelőtt a többi teremtménnyel fennálló kapcsolatunkon múlik." (Rene Dubos)

 

Kedvenc táncos film/jelenet?

Az egy asszony élete

 

Milyen könyveket olvas szívesen?

Folyamatosan böngészem az ezotériával és természetgyógyászattal foglalkozó könyveket.

 

Milyen zenei stílust kedvel?

A zenehallgatás nálam hangulatfüggő, de Stevie Wonder bármikor jöhet.

 

Cseh-Szakál Tibor

 

Család, magánélet:

Párkapcsolatban élek három és fél éve kedvesemmel, Dalmával!

 

Szakmai karrier/eredmények:

Többszörös országos és Budapest bajnok latin amerikai és Standard táncokból. Nemzetközi táncos munkák, a világ legnagyobb hajós társaságánál. Külföldi turnék, nemzetközi színházaknál.

 

Ha pár mondatban kéne bemutatkoznia, mit mondana?

Életvidám, barátságos embernek tartom magam, szakmámban a maximumot próbálom mindig nyújtani. A céljaimat szeretnem elérni és ezért nagyon sokat teszek. Ambiciózus és karrierista vagyok.

 

Szabadidős perceit mivel tölti?

Sok szabadidőm nincs, mivel minden nap oktatok, és koreografálok, de nagyon szeretek mozizni és pókerezni a barátaimmal.

 

Hova utazna el még szívesen?

Bora bora, Brazília.

 

Kedvenc idézet/mottó?

Éld az életed! A nevetés nélküli nap elvesztegetett idő!

 

Kedvenc táncos film/jelenet?

Szombat esti láz!! Disco jelenet!

 

Milyen könyvet olvas szívesen?

Történelmi, Horror

 

Ha zene, akkor...

Mindenevő vagyok!

 

Kedvenc színész/színésznő?

Bruce Lee, Jennifer Aniston

 

Ha ital, akkor...

Szeretem a finom pálinkákat!

 

Ha étel, akkor...

Tengeri herkentyűk minden mennyiségben, pacal, sajtos tejfölös tészta!

 

Ha szín, akkor...

Szürke,fekete,barna,bézs

 

Mit vár idén a Szombat Esti Láztól?

Jó hangulatot, és mivel nincs kiesés, ami nagyon jó, ezért biztos vagyok benne, hogy egy teljesen új színt viszünk az egész műsorba. Mindenki felszabadult és vidám lesz!

Ajánlott videók

Legnépszerűbb videók

Teljes adások RTL Most Logo