Műsorújság
RTL Most

Szelfi-krónika: hogyan, miért és mennyit?

Beköszöntött az önkifejezés, mármint az önportrék kora. A szelfizés manapság már olyan szinten beleivódott az emberek mindennapjaiba, hogy lehetetlen nem belefutni a közösségi médián legalább egybe, miközben gyanútlanul nézelődünk. A Story Extra csapata Puskás Peti, Lola és az Éjjel-Nappal Budapest Zsófija segítségével járt utána az új őrületnek.
Mindenki csinálja. Van, aki megosztja,vannak, akik titkon rejtegetik a telefonjukban, de a lényeg: a szelfizés megállíthatatlanul elterjedt a XXI. század társadalmának mindennapjaiban. Megfelelő szögeket, fényt és jól átgondolt arckifejezéseket próbálgatva folyamatosan születnek az újabbnál újabb képek. A sztárok esetében pláne!


A tengeren túlról indult ez a mánia is, ahol nyugodtan kijelenthetjük, hogy Kim Kardashian a szelfizés koronázatlan királynője. Nem véletlen, hogy 2015 leglájkoltabb Instagram posztjai között ő is ott trónol, testvére Kendall Jenner és persze Taylor Swift mellett. 
A tökéletesség persze nem feltétlenül cél egy-egy szelfi kapcsán – habár nem egy cikk foglalkozik vele, hogy milyen úton-módon tehetnénk fotóinkat még lenyűgözőbbé –, erre talán Miley Cyrus a legjobb példa, akinek fotóit nézegetve inkább kap sokkot az embert, minthogy elaléljon a gyönyörűségtől.

 
A magyar sztárok is szívesen posztolnak szelfiket a közösségi oldalaikon.

Lola szerint az a legjobb, ha minél személyesebbé teszi az oldalát. Pont emiatt is oszt meg rajongóival mindent, ami az életében történik: legyen az akár egy jól elkészített sütemény vagy találkozó egy régi baráttal.
Hogy vajon mennyi képet kell elkészítenünk a megfelelő – mondjuk ki: posztolható – fotóhoz?

Puskás Peti szerint esetenként akár több száz képet is ellőnek az emberek, mielőtt a világ elé tárnák alkotásukat. Persze, ez főként a csoportos fotóknál fordul elő, ugyanis sosincs egy kép, amivel mindenki meglenne elégedve. A színész-énekes azonban kijelentette, hogy jobb szereti az őszinte fotókat, amelyeken a valódi pillanatok köszönnek vissza, nem pedig egy beállított valami.


Az Éjjel-Nappal Budapest egykori Zsófija, Kovács Dóri még csak most kezd beletanulni a szelfizésbe, hiszen az elmúlt években annyit forgatott, hogy inkább kivonta magát a közösségi médiából. Most viszont újult erővel csapott bele a dologba, hiszen borzasztóan élvezi, hogy akár egy-egy képpel kapcsolatba kerülhet a rajongóival.


Az okok és a célok, mint kiderült különbözőek, sőt a megvalósítás módja is mindenkinél más és más, egy azonban biztos: a szelfizés sikere nem a közeljövőben fog bealkonyulni!
 

A Story Extra teljes adását visszanézhetik az RTL Moston!

Legnézettebb videók